Valioliiga jatkuu tiistaina viiden ottelun kierroksella. Yksi kierroksen mielenkiintoisimmista otteluista käydään Old Traffordilla, kun loukkaantumisista kärsivä Manchester United kohtaa aina sisukkaan Stoken.

Manchester United on sarjataulukossa toisena, kolme pistettä johtajaa paikallisvastustaja Cityä perässä. Joukkueet ovat pelanneet saman verran otteluita, mutta kierroksia on vielä 16 jäljellä ja molemmilla joukkueilla on yhä hyvät mahdollisuudet mestaruuteen. Pistemenetyksiin ennalta heikompia joukkueita vastaan ei kuitenkaan ole varaa. United on ajautunut viime aikoina pienoisiin ongelmiin, sillä useita avauskokoonpanon miehiä on ollut viime aikoina sivussa loukkaantumisten takia. Paras maalintekijä Wayne Rooney, vikkeläjalkainen laituri Nani sekä toppari Nemanja Vidic ovat tärkeimmät palaset, jotka tällä hetkellä puuttuvat punaisten kokoonpanosta. United lähtee otteluun tappio alla, sillä Liverpool kaatoi lauantaina FA Cupin neljännellä kierroksella ManU:n 2-1 ja eteni jatkoon.

Vierailija Stoken kausi on mennyt hieman yli odotusten ja joukkue on sarjan kahdeksantena. Pisteitä on kasassa 30 ja viidenteen sijaan on matkaa viisi pistettä. Stoke tunnettiin ennen hurjasta kotiedustaan ja joukkue eli viime kausina pitkälti kotivoittojensa ansiosta. Tällä kaudella matkapeleistä on kuitenkin tarttunut pisteitä mukaan lähes yhtä paljon kuin kotikentältä ja se näkyy heti positiivisesti sarjasijoituksessa. Stoke ei kärsi isäntäjoukkue ManU:n tapaan pahoista loukkaantumisista ja joukkue pääsee liki parhaalla kokoonpanollaan isäntien kimppuun.

Pelimielessä kiehtovimmat valinnat löytyvät joko erittäin aikaisesta tai sitten myöhäisestä avausmaalista. Stoke tunnetaan erittäin hyvin puolustavana joukkueena, joka pystyy viimeistelemään erittäin tehokkaasti vastahyökkäyksistä sekä erikoistilanteista ja siksi avausmaalintekijöiksi otetaan mukaan myös Stoken pelaajia. Etenkin lennonjohtotornin kokoinen Peter Crouch on vaikea pideltävä erikoistilanteissa. ManU:lta puuttuu ottelusta useita profiilipelaajia, joten mihinkään kotijoukkueen murskavoittoon emme tässä kohteessa usko ja siksi nostamme mukaan myös hyvin maksavat myöhäiset avausmaaliajankohdat.

Loukkaantumiset:

Man Utd: Vidic, Jones, Anderson, Young, Nani, Rooney, Fletcher, Cleverley, OwenStoke: Etherington, Sidibe

Mahdolliset avauskokoonpanot:

Man Utd: De Gea; Smalling, Ferdinand, Evans, Evra; Valencia, Carrick, Giggs, Park; Welbeck, Hernandez.Stoke: Sorensen; Huth, Woodgate, Shawcross, Wilson; Shotton, Whelan, Delap, Pennant; Walters, Crouch.

Kolme edellistä kohtaamista:

24/09/2011 Valioliiga Stoke vs. Man Utd     1:1     04/01/2011 Valioliiga Man Utd vs. Stoke     2:1     24/10/2010 Valioliiga Stoke vs. Man Utd     1:2

TV: Canal+ Urheilu klo 22:50.

Päivän Pari 1: Manchester United - Stoke

1. Milloin syntyy avausmaali?

1. (1.-10min)6. (51.-60min)7. (61.-70min)

2. Kuka tekee avausmaalin?

1. (Welbeck) 2. (Hernandez) 3. (Berbatov)11. (Crouch) 12. (Walters/Fuller) 14. (Delap/Etherington)

18 riviä, minimipanos 1€.