Winnipeg Jetsin suomalaistähdellä verkko ei ole viime aikoina heilunut odotettuun tahtiin. 

Patrik Laine on Kanadassa massiivisen suurennuslasin alla tilanteesta riippumatta. Winnipegissä suomalaisen nimi ja naama on tuttu näky urheiluotsikoissa satoi tai paistoi. Viime aikoina Laineen päällä onkin leijaillut tavallista synkempiä pilviä, koska maaleja ei olla nähty totuttuun tapaan. 

Yhdeksän pelatun ottelun jälkeen saldo ei ole mairitteleva. Toki, taustalla on vasta yhdeksän ottelua, mutta maaleja on kasassa vasta kolme ja tehopisteitä yhteensä viisi. Vertauksena mainittakoon, että liigan kärjessä ovat yhdeksän pelatun ottelun jälkeen Auston Matthews ja David Pastrnak kymmenellä maalilla. 

Maalinpörssin voittoa ollaan povattu Laineelle ennen kauden alkua, eikä missään nimessä ole vielä myöhäistä, mutta kurssin sietäisi kääntyä piakkoin. 

Laine kertoi Sportsnetin kattavassa haastattelussa, ettei kiinnitä huomiota muiden maalimääriin, vaan keskittyy täysin itseensä. 

-  Tietenkin minä katson paljon pelejä, niin minä tiedän mitä muualla tapahtuu. Mutta en halua keskittyä siihen, koska kaikki tietävät, etten ole tehnyt paljon maaleja. Se on ainoa asia, josta minun täytyy huolehtia. Se miten minä pelaan, eikä miten muut pelaavat. Jos minä alan miettimään muita, niin mennään väärään suuntaan, joten minun täytyy huolehtia vain omasta pelistäni, Laine täsmensi. 

Kolmatta kautta NHL:ssä pelaava 20-vuotias vannoi, ettei ilmassa ole turhautuneisuutta hitaasta alusta huolimatta.

- En aio turhautua, kun saan maalipaikkoja. Rupean huolestumaan sitten, kun en saa laukauksia enkä maalipaikkoja. Tiedän, että jos teen kovasti töitä jokaisena iltana ja jokaisessa, saan palkkioni silloin, Laine jatkoi. 

Helpotusta näyttäisi mahdollisesti olevan luvassa tamperelaiselle. Päävalmentaja Paul Maurice nosti Laineen ensimmäiseen kenttään Mark Scheifelen ja Blake Wheelerin vierelle kolmannessa erässä aikaisemmin viikolla St. Louis Bluesia vastaan. Kolmikko dominoi tasakentälliset laukaisuyritykset 16-2 ja vei erän myös laukauksissa maalia kohti ja maaleissa. 

-  Mielestäni kuka tahansa pelaaja, joka pääsee pelaamaan vasempaa laitaa siihen kenttään herää hyvällä tuulella, naureskeli Maurice. 

Valmentaja ei kuitenkaan suostunut suoraan vahvistamaan Laineen pysyvää paikkaa ykkösketjussa, mutta rivien välistä voi kukin tulkita omat päätelmät.

- Ei ole minulle ongelma vaihtaa ketjuja ja tiedätte historian perusteella, että minä mielelläni vaihdan ketjuja. Olen ollut melko yhtäjaksoinen alusta alkaen, mutta pieni muutos silloin tällöin tuo uutta näkökulmaa pelaajilta. Joskus he saavat energiaa siitä. 

Jets kohtaa odotetussa mittelössä Toronton tulevana yönä. Laineella olisi mitä mainioin paikka käynnistää koneet kunnolla Matthewsin porukkaa vastaan, mutta ainoastaan ykkösketjussa, jonne hän eittämättä kuuluu.