Patrik Laineen tuorein tehoton putki on aiheuttanut närkästystä kannattajien joukossa. 

Marraskuussa monet ehtivät kuuluttaa Patrik Laineen NHL:n maalikuninkuuden manttelin perijästä itse kuninkaaksi. Eikä suotta, sillä Laine takoi hattutemppuja ja sekaan mahtui myös ällistyttävä viiden maalin ilta. Skeptikot kuitenkin ymmärsivät pitää mielensä aisoissa, sillä moisen maalitahdin ylläpitäminen tämän päivän NHL:ssä on haasteellista. 

Joulukuussa maalimäärät romahtivat ja tänä vuonna Laine ei toistaiseksi ole ampunut kiekkoa kertaakaan kenenkään taakse NHL-ottelussa. Maalien puuttuminen alkaa kuitenkin olemaan nykyisen trendin perusteella pienin ongelma Laineen murheista. Tamperelaisen kokonaisvaltainen pelaaminen on myös romahanut suurlupauksen tasolta alemmas ja se näkyy jäällä ilta toisensa jälkeen. 

Vielä nuorten jääkiekon maailmanmestaruuskisojen aikana Laineelle buaattiin kieliposkella, kun tämä hehkutti Suomen voittoa Kanadasta kotiyleisön edessä. Mutta nuorukaisen pelaaminen Coloradoa vastaan aiheutti yleisössä aitoja negatiivisuuden purkauksia. 

Laine epäonnistui purkamisessa omassa päädyssä ja yleisö reagoi oitis. Buuakset olivat monen asian summa. Joukkue pelaa virkeää kiekkoa ja takoo rutkasti maaleja ilman Lainetta, joka on tehnyt viimeisen 18 ottelun aikana kolme maalia. Kiekollinen pelaaminen huonoa ja ratkaisut myös. 

Onko aika julistaa taas kauden toinen Laine -paniikki? Riippuu, mitä Laineelta odotetaan. 

Mikäli olemme tyytyväisiä uskomattomaan potentiaaliin ja kaikkiin mahdollisiin saavutuksiin, joihin Laine ehkä pystyy, niin kyseessä on tuiki tavallinen kuivakausi nuoren pelaajan arjessa. Mutta jos me todella aiomme verrata Lainetta pelin parhaimpiin nykyisiin pelaajiin, niin vastaavanlaiset usvaiset suffailut on loputtava.  

Tällä hetkellä Laine voidaan luokitella pelaajaksi, jolla on selkeät kaksi tyyliä pelaamisessa - on ja off. Tämä otetaan huomioon tulevissa sopimusneuvotteluissa ja mikäli konsistenssi tulee jatkossakin olemaan läsnä vain valituin ajoin Laineen pelissä, niin kysymys kuuluu, että millaista vastinetta Winnipeg Jets rahoilleen etsii suomalaisen kohdalla?