Miro Heiskanen pääsi NHL:ssä tehojen makuun.

Suomalaisista viime yön puhutuimmaksi on noussut Dallas Starsin nuori puolustaja Miro Heiskanen, joka avasi menestyksekkäästi pistetilinsä taalaliigassa auki viime yönä Toronto Maple Leafsia vastaan.

Heiskanen merkkasi itselleen kakkossyötön Alexander Radulovin tasoitusmaaliin ensimmäisessä erässä. Tehopisteen lisäksi suomalaisen tilastomerkkinoiksi kertyi kuusi laukausta, yksi kahden minuutin jäähy ja 23:51 minuuttia peliaikaa.

Maple Leafsin maalitykit ampuivat jälleen kovilla, kun joukkueen tähdet Auston Matthews ja John Tavares maalasivat molemmat kahdesti. Kanadalaiset veivät kamppailun nimiinsä 7-4. Ottelun toinen suomalaisonnistuja oli Kasperi Kapanen, joka keräsi syöttöpisteen Ron Hainseyn maalista.

Patrik Laine jäi Winnipeg Jetsin kauden kotiavauksessa ilman tehopisteitä.

Kanadalaiset saivat vieraita Los Angelesista ja isäntien ote piti tiukassa ottelussa, jossa Kings joutu tyytymään 2-1 tappioon. Kingsien Ilja Kovaltshuk avasi maalitilinsa uudelleen NHL:ssä tekemällä ottelun ensimmäisen osuman. Jetsien Mark Scheifele kuitenkin tasoitti mittelön ennen avauserän puolivälissä ja Kyle Connor vei Jetsit 2-1 johtoon, joka piti loppuun saakka.

Laine merkkasi itselleen neljä laukausta, yli kolme minuuttia ylivoimaa ja yhteensä 15:30 minuuttia peliaikaa. Huomattava ja merkittävä maininta on se, että suomalaisen joukkuetoverit kakkosketjussa saivat päävalmentaja Paul Mauricelta rutkasti isoimpia minuutteja. Scheifele pelasi ottelussa lähes 25 minuuttia ja Connor yli 22 minuuttia. Toistaiseksi Laineen lukemat eivät ole silmiä hiveleviä, sillä kolmesta ottelusta on kertynyt vain 1+1=2 lukemat. Kovimmat kriitikot ovat jo vertailleet Laineen suorituksia Matthewsiin, joka johtaa NHL-pistepörssiä tehoilla 7+3=10. Amerikkalainen on myös maalipörssin kärjessä.

Laineelta odotetaan paluu omalle tasolleen piakkoin, sillä hän on pelannut jäällä tällä hetkellä yli 175 minuuttia ilman maalia. Kausi on kuitenkin vielä vasta alussa ja Laine tulee saamaan roppakaupalla mahdollisuuksia alkaa mättäämään tehoja. Jetsien seuraava ottelu on Nashville Predatorsia vastaan vieraissa torstai-perjantai yöllä.