Lähtökohdat kauteen: Kahden Itä-Länsi tason pelaajan menettämistä on vaikea paikata, oli kyse sitten seurasta mistä tahansa. Viime kauden pronssijoukkue Pattijoen Urheilijat menettivät kaiken lisäksi myös pitkäaikaisen huippupelinjohtajan Sami Sirviön samana vuonna. Jukka-Pekka Vainionpäälle ei tässä maassa löydy korvaajaa ja lopettaneen Joonas Eirolankin menetys kolahti pahasti etumiesten kuollessa sukupuuttoon. Kun vielä Hannu Ikonen vei roppakaupalla kokemusta Kiteen maille ja Tuomas Jussila lähti samoin Karjalaan haistelemaan uusia tuulia, nähdään myös Raahen seudulla tänä vuonna melkoisesti uudistunut joukkue. Sirviön kokeneisiin saappaisiin astuu keltanokkavalmentaja Jari Törmänen suoraan pelaajan paikalta. Törmäsellä haasteita riittää, kun on itsellä totuttelemista viuhkaan ja samalla pitäisi ajaa nuorennusleikkausta koko joukkueeseen.

Pelinjohtaja: Jari Törmänen Pitkään Raahessa järjestystä pitänyt Sami Sirviö jätti PattUlaiset ja pelaajapuolelta tilalle nostettiin Jari Törmänen. Törmänen ymmärtää pelin hyvin, mutta nousee suoraan pelihommista viuhkan varteen, joka ei koskaan ole helppoa. Joutuu hankkimaan joukkueen luottamuksen, sekä oppimaan peruspelinjohtajat alkeet samana vuonna. Tulee varmasti törmäämään moneen ongelmaan kesän aikana ja sarjataulukko syksyllä kertoo, kuinka on ne selvittänyt.

Sisäpeli: Sisäpeli on täysin neljän ensimmäisen miehen varassa. Jos näistä ei saada tilannetta päälle, sitten ei missään. Kotikentällään tulee varmasti saamaan kolmostilanteita pomppulyönnillä, koska kenttä on Oulun tiputtua sarjasta suomen kimmoisin alusta pompun lyönnille. Kolmostilanteen saatuaankin joukkueella tulee kuitenkin olemaan ongelmia; kuka lyö juoksut? Joukkueen mukana lähti Jukka-Pekka Vainionpään mukana valtava määrä juoksua, eikä tilalle saapuneen Matti Korhosen urasuunta ole viime aikoina mennyt ainakaan eteenpäin. Kossusta hankittu Marko Pelkonen on sarjan aliarvostetuimpia lyöjämiehiä ja hänelle Raahen pitää saada tilanne aina päälle menestyäkseen.

Ulkopeli: Lukkari Topi Kosonen kuuluu sarjan parhaimmistoon ja auttaa ulottuvana nopea pienten hakijana valtavasti etukenttää. Täysin keltanokka etumiehistö tulee silti tänä vuonna olemaan vaikeuksissa. Linjassa pelaa vanhat superpesisjyrät, joten siellä tilanne on stabiili.Takakentällä sen sijaan on paljon kysymysmerkkejä Tuomas Jussilan lähdettyä Joensuuhun.

Seuraa häntä – läpimurto pelaaja 2013 Lupaava Antti Korhonen saa pitkän ykköspesistaipaleensa jälkeen vihdoin todellisen mahdollisuuden superpesiksessä. Korhonen on osoittanut juniorivuosista lähtien todella kypsiä otteita niin ulko- kuin sisäpelissäkin. Nuorelle miehelle siirto Raaheen saattaa olla ratkaisevaa koko uran kannalta. Sami Sirviön jättämä kulttuuri Raahessa puhuu vahvasti työteliäisyyden, fysiikkaharjoittelun sekä kurin puolesta.

Arvio: Pystyy taistelemaan kotikentällään voitosta ketä tahansa vastaan, mutta ei riitä pitkässä juoksussa. Juoksuja joukkue saanee varsinkin kotonaan, mutta niin niitä saa myös vastustaja. Ja reilusti. Pudotuspeleissä joukkueen kapean materiaalin ykkösratkaisut on helppo pelata pois – ei riitä välieriin tänä vuonna.

SEURASIIRROT:

Lähteneet: Hannu Ikonen, Kiteen Pallo Tuomas Jussila, Joensuun Maila Jukka-Pekka Vainionpää, Seinäjoen Jymy-Jussit Joonas Eirola, lopetti

Saapuneet: Antti Korhonen, Oulujoen Kiekko Matti Korhonen, Seinäjoen Jymy-Jussit Marko Pelkonen, Koskenkorvan Urheilijat Tapio Salo, Oulujoen Kiekko Jyri Suhonen, Haapajärven Pesä-Kiilat