Kokenut keskushyökkääjä siirtyy Suomesta Ruotsiin. 

Petteri Wirtasen uusi seura on löytynyt.

32-vuotiaan sentterin otteita voi jatkossa seurata tukholmalaisen Djurgårdenin riveissä. Wirtanen tehtaili TPS:n nutussa 17 ottelussa tehot 3+8=11 ja viikonloppuna seura tiedotti, että kokenut kiekkoilija haluaa jatkaa uraansa ulkomailla. 

- Petteri on ollut erinomainen pelaaja meille ja ilman muuta olisimme halunneet pitää hänet loppukauden. Pelaajan tavoite oli kuitenkin pelata ulkomailla tällä kaudella, joten toivotamme hänelle onnea jatkoon, totesi HC TPS:n urheilutoimenjohtaja Antero Niittymäki seuran tiedotteessa sunnuntaina. 

Djurgården on luonnollisesti innoissaan tuoreesta hankinnasta. Wirtasella on kokemusta Pohjois-Amerikasta, Venäjän KHL:stä, sekä Leijonista. Liigan joukkueista Wirtanen on pelannut TPS:n lisäksi Jokereissa, HPK:ssa ja HIFK:ssa. Hyvinkääläinen on pelannut myös neljätoista ottelua Sveitsissä ja siirtyy nyt ensimmäistä kertaa SHL:n jäille. 

- Petterillä on paljon kokemusta pudotuspeleistä KHL:stä ja Liigasta. Hän on myös pelannut paljon Suomen maajoukkueessa, joten meidän mielestä hän tuo lisää vakautta nuoren joukkueemme rakennuksessa loppukaudeksi ja kevään pudotuspeleihin, kommentoi Djurgårdenin urheilutoimenjohtaja Joakim Eriksson

Eriksson uskoo, että Wirtanen auttaa joukkuetta tärkeillä hetkillä. 

- Petteri on vankka kaksisuuntainen keskushyökkääjä, jota käytetään tärkeiden pisteiden varmistamisessa tasakentällisissä ja boxi-peleissä. Hän on fyysisesti vahva ja täydentää sentteriosastoamme hyvällä tavalla, Eriksson kuvaili.