Chip Kelly hankittiin Phillyyn tekemään ihme – jotain ihmeellistä on syytä tehdäkin.

Lähtökohdat kauteen: Eagles joutui viime vuonna taipumaan peräti 12 kauden ottelussaan. Lohkon viimeinen sija ja pudotuspeleistä ulosjääminen ei luonnollisesti tyydyttänyt Philadelphialaisia.

NFC East 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Washington Redskins

10

6

0

62,5%

New York Giants

9

7

0

56,3%

Dallas Cowboys

8

8

0

50%

Philadelphia Eagles

4

12

0

25%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012 Jäi runkosarjaan

Philadephiassa nähdään tänä vuonna uusi nimi NFL- päävalmentajien listalla, kun Chip Kelly saapuu vetämään Eaglesin naruja. Yliopistoseura Oregonia viime kaudella valmentanut Kelly omaa potentiaalia menestyvään uraan, mutta helppo ei ole siirtyä yliopistosarjasta suoraan NFL:n päävalmentajaksi.

Kelly on kehittänyt kauden alla joukkueen peliä roimasti uniikkiin suuntaan. Täysin uudet sekä hieman yliopistosarjoista tutut pelikuviot Kellyn training campia. Tällä kaudella nähdään jotain täysin uutta?

Hyökkäys: Philadelphiassa käydään valtataistelua pelinrakentajan paikasta. Vanhempi herrasmies Michael Vick on saanut todellisen haasteen nuoresta Nick Folesista. Vick johtanee tänäkin vuonna suuremman palkkansa sekä kokemuksensa vuoksi Eagles hyökkäystä, mutta monen mielestä Foles olisi jo parempi QB. Eaglesin vahvuuksiin kuuluvat nopeat JeremyMaclin ja DeSean Jackson laitahyökkääjinä. Silti keskushyökkäys LeSean McCoyn johdolla on vakuuttavampi.

Eagles lähtenee tähän kauteen päävalmentaja Chip Kellynjohdolla luultavimmin juoksupeli edellä, joten McCoy saa varmasti paljon vastuuta. Eaglesilla olisi Vickin ja laitahyökkääjien johdolla mahdollisuus myös hyvään heittopeliin, mutta ainakin viime vuonna hyökkäyksen linja ei saanut pidettyä pelinrakentajaansa suojassa. Joko tänä vuonna Eaglesin linja antaa QB:lle mahdollisuuden heittopeliin vai tuleeko puolustus taas heittämällä läpi?

Puolustus: Eaglesin puolustus oli edelliskaudella katastrofaalisen huonoa. Täksi kaudeksi Kelly hankki Cardinalsista puolustuksen koordinaattoriksi Billi Davisin paikkaamaan vajetta. Pelaajaosasto on kuitenkin kammottavan kapea. Linjassa Fletcher Cox ja Cedric Thornton saattavat saada tuhoa aikaan, mutta on hiljaista. Myös kokenut Connor Barwin tulee tässä puolustuksessa olemaan isossa roolissa tukimiehen paikallaan.

Kuitenkin kun katsotaan tuki- ja takamiehiä, Eaglesin puolustus on mennyt edelliskaudestakin taaksepäin. Vaikka Chip Kelly saisi hyökkäyksen tekemään joka pelissä 40 pistettä, tuntuu siltä että Philadelphia häviäisi silti päästämällä itse 42. Tällä hetkellä Eagles puolustuksen ainoa toivo taitaa olla, että hyökkäys tekee 45 pistettä per peli.

Arvio: Hyökkäyksen linja, pelinrakentaja ja puolustus ison kysymysmerkin alla – ei asiaa pudotuspeleihin.