Kimmo Timosen ja Ville Leinon edustama Philadelphia Flyers voitti New Jersey Devilsin vierasottelussa 3-0 ja eteni ensimmäisenä joukkueena NHL:n pudotuspelien toiselle kierrokselle.

Pennsylvanialaisten sankariksi nousi kolme tehopistettä iskenyt Glaude Giroux. Giroux iski toisessa erässä kaksi maalia ja syötti Daniel Brieren ensimmäisessä erässä tekemän osuman. Daniel Briere (1+1) ja Mike Richards (0+2) viettivät kahden tehopisteen iltaa.

Myös Brian Boucher vierasjoukkueen maalilla oli hyvässä iskussa. Boucher tarvitsi nollapeliin 28 torjuntaa. Ville Leino pelasi uransa ensimmäisen pudotuspeliottelun Philadelphia-paidassa. Peliaikaa kertyi lähes 15 minuuttia ja plus miinus saldo oli ottelun päätyttyä +1.

Flyers kohtaa itäisen konferenssin välierissä todennäköisesti NHL:n runkosarjan voittaneen Washington Capitalsin, joka johtaa sarjaansa Montrealia vastaan voitoin 3-1. C

NHL:n pudotuspelit to-pe yönä:

NEW JERSEY - PHILADELPHIA 0-3 (0-1,0-2,0-0)

0-1 Daniel Briere (Claude Giroux, Mike Richards) yv 3:16 0-2 Claude Giroux (Mike Richards) 31:48 0-3 Claude Giroux (Scott Hartnell, Daniel Briere) yv 33:47

Maalivahdit NJ: Martin Brodeur 21 laukausta/18 torjuntaa PHI: Brian Boucher 28/28 Anssi Salmela, New Jersey ei kokoonpanosa Joonas Lehtivuori, Philadelphia ei kokoonpanossa Ville Leino, Philadelphia 0+0, 0, 0, 1, 14:54 Kimmo Timonen, Philadelphia 0+0, 0, 2, 2, 27:44 Philadelphia jatkoon voitoin 4-1

PITTSBURGH - OTTAWA 3-4 ja (1-2,1-0,1-1,0-0,0-0,0-1)

0-1 Mike Fisher (Erik Karlsson, Jason Spezza) yv 10:25 0-2 Jarkko Ruutu (Nick Foligno, Chris Kelly) 11:33 1-2 Kris Letang (Bill Guerin, Evgeni Malkin) yv 18:05 2-2 Chris Kunitz (Sidney Crosby, Bill Guerin) 38:34 3-2 Sidney Crosby (Evgeni Malkin) 49:01 3-3 Peter Regin (Jason Spezza, Erik Karlsson) 50:24 3-4 Matt Carkner (Daniel Alfredsson, Mike Fisher) 107:06

Maalivahdit PIT: Marc-Andre Fleury 44 laukausta/40 torjuntaa OTT: Brian Elliott 59/56 Jarkko Ruutu, Ottawa 1+0, +1, 4, 6, 29:33 Pittsburgh johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2

NASHVILLE - CHICAGO 0-3 (0-1,0-2,0-0)

0-1 Patrick Sharp (Patrick Kane, Jonathan Toews) yv 10:57 0-2 Jonathan Toews (Marian Hossa, Bryan Bickell) 32:55 0-3 Patrick Sharp (Niklas Hjalmarsson, Brent Sopel) 36:17

Maalivahdit NSH: Pekka Rinne 30 laukausta/27 torjuntaa CHI: Antti Niemi 33/33 Voitot tasan 2-2

SAN JOSE - COLORADO 5-0 (0-0,3-0,2-0)

1-0 Logan Couture (Dany Heatley, Patrick Marleau) 28:25 2-0 Joe Pavelski (Dan Boyle, Devin Setoguchi) yv 30:21 3-0 Dwight Helminen (Scott Nichol, Doug Murray) 35:30 4-0 Logan Couture (Ryane Clowe, Devin Setoguchi) 50:37 5-0 Patrick Marleau (Dany Heatley, Jason Demers) yv 53:24

Maalivahdit SJ: Evgeni Nabokov 28 laukausta/28 torjuntaa COL: Craig Anderson 33/29 COL: Peter Budaj 4/3 (sisään ajassa 51:04) San Jose johtaa ottelusarjaa voitoin 3-2 Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.