Vermon Toto65-pankki Piece Of Metal oli Karanor Teräsmiesliigassa kovasta prässistä huolimatta paras. Juha Utala haki kärkipaikan jo ensimmäisellä takasuoralla. Amadeus Boko Kiersi sen rinnalle nopeasti ja Heikki Laakkonen antoi rinnalla löylyä. Kierros jäljellä Ego Gem kiersi suosikin rinnalle ja antoi painetta. Piece Of Metal ei kuitenkaan lannistunut, vaan ruuna vastasi lopussa varmoin ottein voittoon.

- Ajattelin, että saadaan ajaa keulassa rauhallista vauhtia, mutta lähdöt eivät mene aina niin kuin luullaan. Vauhti oli melko raikasta. Juttelin kaverille, että minulla on vain sata kilometriä kotiin, Utala naurahti.

 

Avauskohteen suuri suosikki Golda Mercury oli johtopaikalta luottamuksen arvoinen. Markku Niemisen ajokki sai vetää matkalla todella maltillista tempoa. Voitto näytti kuitenkin lopussa tiukalta, mutta Niemisen mukaan ei ollut mitään hätää. Hän kertoi pitävänsä takana olevaa Snellman Pepperiä kiinni niin pitkään kuin mahdollista ja päästi ruunan vauhtiin vasta viimeisellä satasella. Gallit Raj oli yllättäjänä maalissa toinen.

 

Tapani Jauholan ohjastama Sundsvik Sangria kiri toisessa T65-kohteessa toisesta ulkoa ykköseksi ohi kärkipari Poker Luxin ja Southeast Jokerin, joka oli lähdön suosikki. Suosikki oli johtavan rinnalta hyvä kakkonen.

 

Tauluaan parempi Turponi oli kolmannessa kohteessa Peter Lindroosin ajamana paras. Lindroos käänsi ajokkinsa kolmannen kiertoon vajaat 800 metriä ennen maalia. Lindroos oli hieman huolestunut, että tuleeko kiristä Turponille liian pitkä, mutta ori vastasi lopussa hienosti säästöjuoksun saaneelle Mirkan Mirrille.

 

Toista kertaa Suomessa kilpaillut All Together meni tällä kertaa odotusten mukaisesti. Antti Teivaisen ohjastama ori ravasi toisessa parissa ulkona, mistä lähti hyökkäykseen 500 metriä ennen maalia. All Together irtosi loppusuoralla selvään voittoon. Vigoroso Mi Amor kiri hyvin toiseksi.

- Alku otettiin tänään rauhallisesti ja saatiin hyvä juoksu. Hevonen oli tänään todella hyvän tuntuinen koko matkan ja voimia jäi käyttämättä. Oriille oli laitettu painavemmat kengät etujalkoihin ja se ravasi nyt paremmin, Teivainen kommentoi ajokistaan.

 

T65-päätöskohteen suosikki Jester Bowl sai tehdä keulapaikalla täysin oman juoksunsa ja irtosi 13-vauhtisessa lopetuksessa todella helppoon voittoon. Jetstream kiri terävästi toiseksi. Albino Star jäi kolmanteen sisälle vaille kiritilaa.

- Ruuna oli lämmityksessä jopa laiska ja mietittiin jo mikä hevosella on, mutta startissa tahti muuttui. Ruuna meinasi jäädä hetkeksi painamaan, kun kaveri kävi korvalla, mutta rauhoittui sitten. Voitto oli oikein helppo.

 

Vermon Toto65-arvo oli 1047,70 euroa.