Suomen nuorten jääkiekkomaajoukkue otti ison askeleen kohti säilymistä jääkiekon alle 20-vuotiaiden MM-kisojen korkeimmalla sarjatasolla murskattuaan lauantaina Kazakhsatanin 7-1 (3-0,2-1,2-0).

Teemu Hartikainen oli Suomen tehopelaaja takomalla kaksi maalia ja antamalla kolme maalisyöttöä.

Suomella on ennen putoamissarjan päätöskierrosta kuusi pistettä. Latvialla ja Saksalla kolme pistettä, Kazakstan on pisteittä. Putoamissarjan kaksi heikointa putoaa sarjatasoa alaspäin.

Välierissä pelattiin kaksi ottelua. Suomen ja USA:n yllättänyt Slovakia piti Ruotsia tiukilla kaksi erää, mutta joutui lopulta taipumaan luvuin 5-3 (0-1, 1-1, 4-1). Ruotsi viimeisteli toisen erän puolivälissä kolme maalia viidessä minuutissa, eikä Slovakia enää pystynyt vastaamaan.

Venäjä puolestaan oli viiden sekunnin päässä voitosta Kanadaa vastaan. Jordan Eberle toi kuitenkin isäntämaan tasoihin ja johdatti lopulta vaahteranlehtipaidat finaaliin voittomaalikilpailussa. Kanadan voittolukemiksi kirjattiin huikean trillerin päätteeksi 6-5 (2-2, 1-0, 2-3, 0-0, 1-0).

Turnauksen finaalissa pelaavat siis kisojen isäntämaa Kanada ja Ruotsi. Pronssiottelussa kohtaavat Venäjä ja Slovakia.