Veikkauksen Vedonlyönnin veturi, Pitkäveto, uudistuu ensi viikosta (kierros 47/09) alkaen.

Tiistaista 17.11. lähtien Pitkävedossa on pelattavana kolme listaa entisen kahden sijaan. Tämä tarkoittaa viikoittain noin 450 pelattavaa kohdetta, kun nykyään kohteita on 300. Jatkossa viikoittaisten listojen määrää voidaan kasvattaa jopa seitsemään, mikä tarkoittaa 1 050 pitkävetokohdetta viikossa.

Kohdemäärän lisääminen tuo Pitkävetoon mukaan uusia sarjoja ja lisäksi on mahdollista ottaa mukaan enemmän erilaisia erikoiskohteita, kuten tasoitusvetoja ja ”head to head” -kohteita. Uudet pelikohteet tulevat suosikkisarjojen lisäkohteista sekä joistakin aiemmin vain satunnaisesti Pitkävedossa esiintyneistä lajeista. Esimerkiksi miesten lentopalloliigan kaikki ottelut tulevat mukaan Pitkävetoon.

– Uudistuksen myötä saamme kohdetarjontaan paljon lisää suomalaisittain mielenkiintoisia kohteita esimerkiksi talvilajien maailmancupin osakilpailuista ja jääkiekon Venäjän liigasta, Veikkauksen tuotepäällikkö Juha-Matti Mäkilä kertoo.

Pitkäveto on Veikkauksen kolmanneksi suosituin peli

Pitkäveto on Veikkauksen vedonlyöntipelien ykköstuote. Viime vuonna Pitkävedon liikevaihto oli reilut 140 miljoonaa euroa eli 9,5 prosenttia Veikkauksen liikevaihdosta. Pitkäveto on Loton ja Kenon jälkeen Veikkauksen kolmanneksi suosituin peli.

Pitkävedon pelaaminen alkoi vuonna 1993. Alkuaikoina viikoittain oli pelattavana noin 40 kohdetta. Vuosien varrella Pitkävedon kohdemäärä on kasvanut ja peliä on parannettu. Suurin muutos koettiin vuonna 2004, jolloin pelin palautusprosenttia nostettiin. Viimeksi Pitkävetoa viilattiin tämän vuoden toukokuussa, jolloin pesäpallokohteisiin otettiin jälleen ristit mukaan.

Urheilupelien juhlaviikoilla 430 000 ylimääräistä

Pitkävedon uudistuksen kanssa samaan aikaan vietetään Veikkauksen Urheilupelien Juhlaviikkoja. Kierroksilla 47–48 Veikkauksen Vedonlyönnissä on tarjolla lähes 30 lisärahakohdetta Monivedossa, Tulosvedossa, Voittajavedoissa ja Vakiossa. Lisärahakohteita on perinteisten joukkuelajien lisäksi luvassa muun muassa maastohiihdosta ja mäkihypystä. Kaikkiaan lisärahaa on jaossa 430 000 euroa.

Veikkaus.fi