Pittsburgh Steelers voitti ensimmäisenä joukkueena kuudennen kerran amerikkalaisen jalkapallon NFL-liigan mestaruuden Super Bowlin. Steelers kukisti Arizona Cardinalsin luvuin 27-23 Tampa Bayssa maanantain vastaisena yönä Suomen aikaa.

Ennakkosuosikki joutui Tampassa kuitenkin ahtaalle ennakkoluulottoman haastajan Arizonan puristuksessa. Pittsburgh kesti haasteen ja voitti Santonio Holmesin viimehetken kopilla.

- Suuret pelaajat nousevat esille tärkeissä peleissä ja onnistuvat kun on tarve, Holmes arvioi taiturimaista kurotustaan.

- Jollain tapaa kadotin otteeni (aiemmassa vaiheessa), mutta tiesin, että puolustuksemme loisi meille vielä mahdollisuuden, Holmes arvioi omia suorituksiaan.

Ottelun viimeisellä minuutilla Steelersin pelinjohtaja Ben Roethlisberger löysi syötöllään kuudesta jaardista Holmesin, joka nappasi pallon maalialueella korkealta hyppysiinsä ja niukin naukin pysyi molemmilla jaloillaan kentän reunojen sisäpuolella.

Super Bowl pelattiin 43. kerran ja Pittsburgh nappasi mestaruuden ennätyksellisesti kuudennen kerran. Steelers on juhlinut Super Bowl -titteliä myös 1975, 1976, 1979 ja 1980. Cardinalsin ahdinko sen sijaan jatkuu. Se voitti viimeksi NFL:n mestaruuden 1947, ja amerikkalaisessa ammattilaispalloilussa vain baseballjoukkue Chicago Cubs on odottanut mestaruutta sitä kauemmin. Cubsin kuivaa kautta on kestänyt jo sata vuotta.