Jatkaako Martin Fourcade takaa-ajojen dominointia?

Ennakko & pelivihjeet: Ampumahiihdon maailmancupPokljuka, SloveniaMiesten takaa-ajo

Lauantain takaa-ajoon lähdetään äärimmäisen mielenkiintoisista lähtökohdista, sillä huipputasainen pikamatkan jälkeen, peräti 16 kilpailijaa on minuutin sisällä ja neljän kärki vain kolmen sekunnin. Slovenian tuuliset olosuhteet tekivät osaltaan pikamatkasta yllätyksellisen. Parasta hiihtovauhtia esittivät jälleen kerran Martin Fourcade ja Ole Einar Björndalen. Myös isäntämaan Jakov Fak oli todella liukkaassa hiihtovauhdissa, mutta kolme sakkoa pilasivat pikakilpailun.

Pikamatkan tulokset:

1. Björn Ferry2. Anton Shipulin +1,53. Arnd Peiffer +2,74. Dmitri Malyshko +2,95. Dominik Landertinger +17,36. Ole Einar Björndalen +17,47. Martin Fourcade +20,78. Lukas Hofer +24,09. Andrejs Rastorgujevs +32,410. Jean Guillaume Beatrix +39,1 … 13. Evgeny Ustuygov +46,5 …15. Jakov Fak +52.2

Vedonlyönti:

Neljän ammunnan kilpailussa Björndalen ei ole tällä kaudella pystynyt parhaimpaansa. Sen sijaan Martin Fourcade on ollut takaa-ajoissa todella vahva ja lähtee myös lauantain suursuosikkina. Landertinger sekä Shipulin ovat tasaisia suorittajia, joille takaa-ajo sopii loistavasti. Molemmat pysynevät kärkitaistossa, ellei olosuhteet sotke pahasti ammuntaa.

Vaikka Jakov Fak on lähes minuutin kärjestä, ei häntä voi sulkea pois leikistä. Vahva hiihtäjä pystyy nopeasti kirimään eron umpeen, jos vain ammunta sujuu. Takaa tulevista myös Ustyugov kykenee nousemaan. Venäläinen hiihtää viimeisen lenkin kuin viitapiru.

Yllättäjät huomioivat latvialaisen Andrejs Rastorgujevsin, joka on kauden aikana väläytellyt loistavilla ammuntataidoillaan. Torstain pikakilpailussa myös suksi kulki yllättävän hyvin. Italialainen Lukas Hofer on edelleen on/off -kilpailija, joka saattaa näistä lähtökohdista voittaa tai sitten pudota sijoille 30-40.

Voittajavedot:

Voittaja Martin Fourcade 2,50 operaattori poistettu

Veikkauksen supertripla: Jos Foiurcaden pelikannatus pysyy alle 50-prosentin, ei ylimmälle riville tarvita kuin yksi nimi. Kakkossuosikki näistä lähtökohdista on ehdottomasti tasaisen vahva Shipulin. Björndalenin, Peifferin ja Ferryn ammunta ei vakuuta ja he keräävät varmasti liikaa peliä, joten napataan kolmikosta tyly ohipeli.

Supertripla 2 – AH-miehen vihjerivi:1. Fourcade, Shipulin2. Fourcade, Shipulin, Landertinger, Hofer3. Fourcade, Shipulin, Landertinger, Hofer, Rastogujevs, Fak

18 riviä – minimipanos 0,20ePeliaika päättyy 12:10