[caption id="attachment_5182" align="alignnone" width="682"]Kuva: Hippos.fi[/caption]

Kansainvälinen lämminveristen Prix d'Etain Royal Seinäjoki -race ravataan Seinäjoella 14.4. Ykköspalkinto on 60 000 euroa ja kilpailumatka 2 100 metrin ryhmälähtö. Nykymuodossaan neljättä kertaa ajettava kilpailu on tunnettu ja arvostettu ympäri raviurheilevaa Eurooppaa.

Kilpailun ensimmäinen vahvistettu osallistuja on ranskalainen Renommee d'Obret. 7-vuotias tamma on suomalaisille tuttu viime vuoden St. Michel-ajon kakkosena. Renommee d'Obret on tienannut omistajalleen Philippe Triblelle lähes 670 000 euroa. Hevosta valmentaa Philippe Emmanuelle Trible.

Renommee d'Obret:n ennätys on Mikkelissä juostu 1.09,5 mailin ryhmäajossa. Tulos on yksi kaikkien aikojen nopeimmista tammojen juoksemista tuhannen metrin radalla. Tamma starttasi viimeksi 11.3. Cagnes-sur-Merissä Crand Criterium de Vitesse de la Cote -lähdössä. Se juoksi mailin ryhmäajossa kilometriajan 1.10,5 ja oli tarkan selkäjuoksun jälkeen kuudes tasaisessa maaliintulossa. Renommee d'Obret juoksee vielä kerran ennen Seinäjoelle saapumistaan Ranskan pääradalla Vincennesissä.

- Olen todella tyytyväinen, että saamme Renommee d'Obret:n mukaan. Se osoittaa, että kilpailumme ja sen järjestelyt ovat hyvässä maineessa Ranskassa, Seinäjoen ravikeskuksen toimitusjohtaja Pertti Immonen sanoo.

Ensimmäiset suomalaiset osallistujat kutsutaan mukaan lauantain Forssan ravien jälkeen. Lisäväriä kilpailuun on tulossa myös ympäri Eurooppaa.

- Olemme keskustelleet alustavasti, että Ranskasta voisi tulla Sebastien Guaraton tallista1.09,5-aikainen Reve De Beylev ja Ruotsista Lutfi Kolgjinilta 1.12,2 täyden matkan mennyt Kaffir Face sekä Joakim Lövgreniltä 1.10,9 mailin ja 1.11,7 täyden matkan mennyt Strong Boy D.E. Italian suhteen meillä on parikin ässää hihassa, Immonen kertoo.

Seinäjoki osa kansainvälistä kilpailusarjaa

Prix d'Etain Royal Seinäjoki -race on osa kansainvälistä UET Trotting Masters -kilpailusarjaa, johon kuuluvat kaikki Euroopan suurimmat ravilähdöt. Suomessa Group I -kilpailuja Seinäjoen lisäksi ovat Finlandia-ajo ja Kymi GP, joista voittaja 500 pistettä. St. Michel on Group II -lähtö, josta voittaja saa 250 pistettä UET Trotting Masters kilpailuun.

Osakilpailujen parhaat pääsevät sarjan finaaliin, jossa kokonaispalkintosumma on 500 000 euroa. Finaali juostaan syys–lokakuun vaihteessa joko Ruotsin pääradalla Solvallassa tai Ranskan pääradalla Vincennesissä.