NHL:n pudotuspelit jatkuvat yöllä, kun San Jose Sharks pyrkii varastamaan elintärkeän voiton St. Louisin kotijäältä. 

San Jose Sharks luistelee jäälle veitsi kurkulla tulevalla kierroksella, sillä St. Louis Blues tarvitsee enää vain yhden voiton edetäkseen Stanley Cupin finaaliin. Nimirikas hailauma on kärsinyt useita takaiskuja pitkin pudotuspelejä, mutta edellinen 5–0-tappio saattoi pudottaa San Josen kuoppaan, josta ei ole nousemista. 

Kapteeni Joe Pavelski ajettiin viime ottelussa jälleen kerran telakalle ja jäältä poistuivat kesken pelin pysyvästi myös Erik Karlsson sekä Tomas Hertl. Toistaiseksi päävalmentaja Peter DeBoer ei ole antanut mitään ilmi heidän pelaamisen suhteen kuolemanottelussa. Kun katsoo kolmikon tehopisteitä, on kyseessä äärimmäisen kovista menetyksista, jos kaikki jättävät väliin sarjan kuudennen ottelun.

Karlsson on Sharksien sisäisessä pistepörssissä jaetulla toisella sijalla ja pudotuspelien pistetaulukossa viidennellä sijalla tehoilla 2+14=16. Hertl on kerännyt kasaan tehot 10+5=15 ja Pavelski puolestaan 4+5=9. Tilastojen valossa eräs selkeä statistiikka kuitenkin puoltaa hailaumaa, sillä kuolemanotteluiden saldo tähän asti tämän vuoden pudotuspeleistä on 4-0, joten joukkueen henkinen kantti on äärimmäisen vahva. 

Bluesin puolelta joukkueen tähtipelaajat ja tärkeimmät tukipilarit ovat tehneet työnsä äärimmäisen hyvin. Vladimir Tarasenko on tiukan paikan tullen tarjonnut tärkeitä tehoja, kuten nähtiin ottelusarjan edellisessä pelissä. Joukkueen paras pistelinko Jaden Schwartz on tehnyt pudotuspeleissä toiseksi eniten maaleja (12+4=16) ja viimeisteli edellisessä ottelussa tilille hattutempun. Joukkueen puolustuksen suurnimi Alex Pietrangelo on puolustajien pistepörssin jaetulla toisella sijalla pudotuspeleissä, joten tärkeitä apuja tehojen muodossa tulee myös siniviivalta. 

Eikä sovi unohtaa maalilla huikeata kautta pelaavaa Jordan Binningtonia, joka torjui Bluesille nollapelin sarjan viidennessä ottelussa. 

San Josen täytyy venyä ihmeisiin, mikäli mielii viemään sarjan takaisin kotikentälle Kaliforniaan. Bluesia eivät loukkaantumiset vaivaa läheskään yhtä pahasti ja saamme todennäköiseti jättää hyvästit San Joselle tulevana yönä.