Tuukka Raskin edustama Boston Bruins haki 4-1-vierasvoiton Philadelphia Flyersistä. Boston on nyt voiton päässä itäisen konferenssin finaalipaikasta.

Raskin kannalta ottelu alkoi pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Arron Asham pääsi siirtämään isännät johtoon jo kahden peliminuutin jälkeen. Sen jälkeen Rask kuitenkin tilkitsi maalinsa.

Boston otti kuitenkin heti maalin jälkeen ottelun haltuunsa ja tasoitus syntyi alle kaksi minuuttia johtomaalista, kun Blake Wheeler toi vieraat tasoihin.

Vain minuutti edellisestä ja Philadelphia-maalilla torjunut Brian Boucher joutui antautumaan jo toisen kerran. Tällä kertaa asialla Miroslav Satan läpiajosta.

Mark Recchi lisäsi vieraiden johtoa ylivoimalla heti kolmannen erän alussa. Loppulukemat 4-1 tyhjään maaliin iski Patrice Bergeron.

34 kertaa ottelussa torjunut Rask puhkui intoa ottelun jälkeen.

- Tämä oli yksi niistä peleistä, kun näkee laukaukset hyvin, tuntee olonsa mukavaksi eikä tee yhtään ylimääräistä liikettä. Sitä vain seisoo siellä ja kaikki kiekot tuntuvat osuvan, Rask kertaili.

Bostonilla mahdollisuus edetä itäisen konferenssin finaaleihin jo perjantaina, kun joukkueet kohtaavat uudestaan Philadelphiassa.

NHL:n pudotuspelit ke-to yönä:

Philadelphia - Boston 1-4 (1-2,0-0,0-2)

1-0 Arron Asham (Claude Giroux, Blair Betts) 2:32 1-1 Blake Wheeler (Matt Hunwick, Marc Savard) 4:11 1-2 Miroslav Satan (Milan Lucic, David Krejci) 5:45 1-3 Mark Recchi (Blake Wheeler, Zdeno Chara) yv 42:30 1-4 Patrice Bergeron tm 58:08

Maalivahdit PHI: Brian Boucher 19 laukausta/16 torjuntaa PHI: Johan Backlund 0/0 (pelasi 55:16-16:40) BOS: Tuukka Rask 35/34 Joonas Lehtivuori, Philadelphia ei kokoonpanossa Ville Leino, Philadelphia 0+0, -2, 0, 2, 16:54 Kimmo Timonen, Philadelphia 0+0, 0, 2, 3, 25:31 Mikko Lehtonen, Boston ei kokoonpanossa Boston johtaa ottelusarjaa voitoin 3-0

Vancouver - Chicago 2-5Chicago johtaa ottelusarjaa 2-1.

Suomalaisten tilastoissa maalit+syötöt, plusmiinus, jäähyminuutit, laukaukset ja peliaika.