Viikonlopun perusteella miesten viesti on selvä: Norja on ylivoimainen! Mutta entä Venäjä - Sotshin kisat lähestyvät ja Oberhofin tekemisessä oli paljon hyvää?

Jos torstaina jatkuu viikonlopun melskeet, ottaa Norja ylivoimaisen viestivoiton Ruhpoldingissa. Ole Einar Björndalen, Emil Hegle Svendsen ja Tarjei Bö olivat loistavassa vireessä Oberhofin laduilla. Kaiken lisäksi Tarjein pikkuveli Jonathan Bö on tullut sellaisella ryminällä maailmancup-kartalle, että isoveli saa kohta etsiä itsensä norjalaisista sanomalehdistä suurennuslasin kanssa. Todennäköistä on, että Norja kierrättää kovassa rasituksessa olevia huippumiehiään, mutta maan ampumahiihtäjien taso on niin laaja, ettei se edes kaadu yhden tai kahdenkaan miehen poissaoloon.

Kovimman haasteen Norjalle antaa Ranska ja ankkuriosuutta vetävä Martin Fourcade. Taso Fourcaden takana ei tänä vuonna ole vielä häikäissyt, mutta potentiaalia on valtavasti. Ranskassa on aina arvostettu viestikilpailuja, joten luultavasti joukkue lähtee parhaalla mahdollisella miehistöllä kilpailuun.

Norjan ja Ranskan takaa palkintopallille alkaa olla tunkua. Venäjällä on tasaisin ryhmä ja Oberhofin esitykset lupaavat hyvää Ruhpoldingin viestiin. Saksa sekä Ruotsi saavat myös kilpailukykyiset ryhmät jalkeille. Ruotsalaisten ammuntatarkkuus ei ole kuitenkaan vakuuttanut maailmancup-kiertueella. Itävalta sen sijaan nojaa vahvaan ammuntaan, eikä petä täydellisesti koskaan. Muiden epäonnistuessa tasaisesti suorittava ryhmä taistelee jopa voitosta.

Veikkauksen supertripla – vihjerivi:Vihjeen laatimishetkellä ei lähtölistat vielä ole selvillä. Listojen ilmestyttyä on tarkkailla varsinkin Norjan miehitys sekä Veikkauksen peliprosentit. Alustavasti Norja on kuitenkin jättisuosikki. Venäjän puolesta starttilistalla ei ole väliä: maasta löytyy valtava määrä tasaisia kilpailijoita. Saksan, Ruotsin tai Itävallan joukkueessa yhdenkin kärkimiehen puuttuminen tekee ison loven.

1. Norja, Venäjä2. Norja, Venäjä, Ranska, Itävalta, Saksa3. Norja, Venäjä, Ranska, Itävalta, Saksa

24 riviä – minimipanos 0,20e