Suomen rullakiekkomaajoukkue matkaa tänään perjantaina päävalmentaja Nemo Nokkosmäen ja joukkueenjohtaja Teemu Vanhalan johdolla Saksan Ingolstadissa pelattaviin MM-kisoihin.

Saksassa pelattavat rullakiekon MM-kisat alkavat virallisesti lauantaina avausottelulla, jossa kohtaavat isäntämaa Saksa ja Slovakia. Suomen maajoukkueen virallinen kilpailu-urakka alkaa sunnuntaina, kun Suomi kohtaa Saksan. Ennen isäntämaan kohtaamista Suomi pelaa harjoitusottelun Kanadaa vastaan lauantaina. Suomen lohkon muut joukkueet ovat Slovakia ja Slovenia.

Rullakiekon MM-kisoja on pelattu vuodesta 1995 lähtien ja menestyneimmät maat ovat olleet Suomi ja USA. Kolme kertaa MM-kultaa juhlineella Suomella on kasassa eniten mitaleita (11) ja USA on puolestaan voittanut eniten lajin maailmanmestaruuksia (5). Ruotsilla mestaruuksia on neljä kappaletta, joista viimeisin viime kesältä. MM-mitaleita länsinaapurillamme on yhteensä seitsemän kappaletta.

Suomen MM-kisajoukkue:

Maalivahdit: Sasu Hovi ja Simo Vehviläinen.

Puolustajat: Aki Tuominen, Petri Partanen, Tuomas Valosaari, Juhani Holm, Jesse Saarinen, Kari Lohtander, Jonne Vaahtera ja Tomi Ståhlhammar.

Hyökkääjät: Cami Miettinen, Mikko Palotie, Mikko Liukkonen, Santtu Viljakainen, Sami Markkanen, Teemu Virtala, Karo Koivunen ja Anssi Komi.