Elitserien-seura HV71 ilmoitti tiistaina, ettei se aio päästää suomalaispelaajiansa osallistumaan marraskuussa pelattavaan Karjala-turnaukseen.

Euro Hockey Tourin käynnistävä Helsingin turnaus pelataan 6.-9. marraskuuta. Leijonien päävalmentaja Jukka Jalonen nimesi eilen maanantaina Mikko Luoman, Pasi Puistolan ja Jukka Voutilaisen HV 71:stä A-maajoukkueen kokoonpanoon, mutta tämä ei miellyttänyt ruotsalaisseuraa.

Päävalmentaja Jalonen ei luonnollisestikaan pitänyt tästä päätöksestä. "Jos asia ei onnistu, niin kai minun on pakko valita kolme korvaajaa. Jos tilanne jatkuu tällaisena niin eihän kohta enää löydy pelaajia maajoukkueturnauksiin", Jalonen toteaa YLE:n nettiuutisille.

- Tällaista ei ole tapahtunut minun maajoukkueurallani eikä varmaan kenenkään muunkaan uralla lähiaikoina, Jalonen jatkoi hämmästelemistään.

HV 71 on vedonnut otteluruuhkaan, jonka Elitserien, CHL ja Karjala-turnaus seuralle aiheuttaa.

- Tämä turnaus tuli niille vissiin yllätyksenä, vaikka se on ollut ohjelmassa kohta parikymmentä vuotta, Jalonen naureskeli ruotsalaisseuran ilmoitukselle.

Myös Ruotsin joukkueella on samoja ongelmia. Tiistaina maajoukkuekutsusta kieltäytyivät Linköpingin hyökkääjät Johan Fransson ja Fredrik Emwall.

Fransson ja Emwall noudattivat Linköpingin seurajohdon toivetta jäädä pois maajoukkueesta ruuhkaisen otteluohjelman takia. Linköping pelaa Euroopan Mestarien liigaa lohko D:ssä.

Gustafsson julkisti maajoukkuevalintansa maanantaina, jolloin Ruotsin mestarista HV 71:stä EM-turnauksesta kieltäytyivät valitut Johan Davidsson ja Martin Thönberg. Jönköpingiläinen HV 71 pelaa Mestarien liigaa keskiviikkona Espoossa lohko B:ssä Bluesia vastaan.