mainos
Päivitetty
0
U Urheiluveikkaus.com
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Salibandyn MM-kisat 2018 - Otteluohjelma ja ennakko

 

Salibandyn MM-kisat 2018 pelataan tällä kertaa Tšekissä, Prahassa heti joulukuun alkajaisiksi. Ensimmäiset pelit vihelletäänkin turnauksessa käyntiin 1. joulukuuta, ja seuraava maailmanmestari on selvillä sunnuntaina 9. joulukuuta pelattavan loppuottelun jälkeen.

Salibandyn miesten MM-turnaus järjestetään aina joka toinen vuosi, ja Suomi lähtee vuoden 2018 MM-turnaukseen tunnetusti hallitsevana maailmanmestarina. Salibandymaajoukkueemme onnistuikin kaatamaan MM-finaalissa 2016 Ruotsin huikean jännitysnäytelmän jälkeen 4-3, ja tämän mestaruuden kohtalo ratkesi vasta rangaistuslaukauskilpailussa.

Kyseessä olikin Suomen salibandy-historian kolmas maailmanmestaruus miehissä, ja tätä edeltäneet mestaruudet 2010 ja 2008. Maailmanmestaruuden uusiminen on kuitenkin jälleen kiven takana, sillä Ruotsi lähtee vuoden 2018 MM-kisoihin jälleen isona ennakkosuosikkina. Suomi kuitenkin osoitti jo viime MM-turnauksessa olevansa venymiskykyinen, joten Urheiluveikkaus.comin toimitus on varma siitä, että tarjolla on jälleen kerran erittäin mielenkiintoinen MM-rupeama.

Tästä Urheiluveikkaus.comin salibandyn MM-kisaoppaasta löydätkin kaiken tarvittavan MM-turnaukseen valmistautumiseen. Ennakko sisältääkin muun muassa salibandyn MM-kisojen otteluohjelman ja lohkojaon, Suomen MM-joukkueen sekä tietoa myös MM-turnauksen erikoisesta turnausjärjestelmästä. Salibandyn ystävien kannattaakin laittaa tämä ennakkopaketti talteen joulukuun turnaustykitystä varten!

Salibandyn MM-kisat 2018 - otteluohjelma

salibandyn mm-kisa otteluohjelmaAlkusarja:

Lauantai - 1. joulukuuta 2018:
klo 13:00: Sveitsi - Latvia
klo 13:30: Kanada - Slovakia
klo 16:00: Suomi - Ruotsi
klo 16:30: Australia - Viro
klo 19:15: Saksa - Tšekki
klo 19:30: Puola - Thaimaa
 
Sunnuntai - 2. joulukuuta:
klo 12:00: Tanska - Norja
klo 13:00: Slovakia - Japani
klo 15:00: Sveitsi - Saksa
klo 16:00: Kanada - Singapore
klo 18:00: Latvia - Tšekki
klo 19:00: Viro - Puola

Maanantai - 3. joulukuuta:
klo 11:00: Singapore - Japani
klo 13:45: Latvia - Saksa
klo 16:30: Australia - Puola
klo 17:45: Suomi - Tanska
klo 19:30: Viro - Thaimaa
klo 20:30: Ruotsi - Norja

Tiistai - 4. joulukuuta:
klo 11:00: Thaimaa - Australia
klo 13:45: Slovakia - Singapore
klo 15:30: Japani - Kanada
klo 17:45: Norja - Suomi
klo 18:15: Ruotsi - Tanska
klo 20:30: Tšekki - Sveitsi

Neljännesvälierät:

Keskiviikko - 5. joulukuuta:
klo 11:00:  A-lohkon neljäs vs. D-lohkon ykkönen (nve #4)
klo 13:45: B-lohkon neljäs vs. C-lohkon ykkönen (nve #3)
klo 16:30: B-lohkon kolmas vs. C-lohkon toinen (nve #2)
klo 19:30: A-lohkon kolmas vs. D-lohkon toinen (nve #1)

Puolivälierät:

Torstai - 6. joulukuuta:
klo 17:30: A-lohkon ykkönen vs. nve #4 -voittaja (pve #1)
klo 20:30: A-lohkon kakkonen vs. nve #2 -voittaja (pve #3)

Perjantai - 7. joulukuuta:
klo 16:10: B-lohkon kakkonen vs. nve #1 -voittaja (pve #4)
klo 19:00: B-lohkon ykkönen vs. nve #3 -voittaja (pve #2)

Välierät:

Lauantai - 8. joulukuuta:
klo 17:00: pve #2 -voittaja vs. pve #3 -voittaja (ve #1)
klo 20:00: pve #1 -voittaja vs. pve #4 -voittaja (ve #2)

Pronssiottelu: Sunnuntai - 9. joulukuuta:
klo 14:00: ve #1 - häviäjä vs. ve #2 -häviäjä

Finaali: Sunnuntai - 9. joulukuuta:
klo 17:00:  ve #1 -voittaja vs. ve #2 -voittaja

Salibandyn MM-kisojen otteluohjelmaan kuuluu toki myös muut sijoitusottelut, jotka määrittelevät lopulliset 5.-16. MM-sijoitukset. Nämä sijoitusottelut pelataan MM-kisoissa 6.-9. joulukuuta päivinä.

Salibandyn MM-2018 - joukkueet ja lohkot

Salibandyn MM-kisoissa 16 osallistuvaa maata on jaettu neljään neljän joukkueen lohkoon, jotka pelaavat alkusarjassa kaikki kaikkia -vastaan periaatteella. Nämä MM-kisojen lohkot saattavatkin vaikuttaa ensisilmäykseltä varsin epätasapainoisilta, ja tämä vaikutelma johtuukin siitä, että lohkot todella ovat epäsuhtaiset. Kansainvälinen salibandyliitto IFF hakeekin kyseisellä lohkojärjestelyllä sitä, että myös pienemmät maat saisivat MM-kisoissa taitotasoilleen sopivia otteluita.

Näin ollen neljän suurimman salibandymaan - Suomen, Ruotsin, Tšekin ja Sveitsin - miehittämien A- ja B-lohkojen kaikki neljä joukkuetta jatkavat ensimmäiselle pudotuspelikierroksille. A- ja B-lohkojen kolmoset ja neloset pelaavat ensimmäisellä pudotuspelikierroksella C- ja D-lohkojen voittajia ja kakkosia vastaan.

A- ja B-lohkojen voittajat ja toiseksi sijoittuneet maat jatkavat taasen suoraan puolivälieriin. Näin ollen onkin sangen todennäköistä, että nämä neljä suurinta maata ovat suoraan MM-kisojen puolivälierissä, jossa MM-kisoihin laitetaankin sitten kerralla kunnolla lisäpontta.

A-lohko:

Latvia
Saksa
Sveitsi
Tšekki

B-lohko:

Norja
Ruotsi
Suomi
Tanska

C-lohko:

Australia
Puola
Thaimaa
Viro

D-lohko:

Japani
Kanada
Singapore
Slovakia

Suomen joukkue salibandyn MM-kisoissa 2018

Suomen lopullinen joukkue salibandyn MM-kisoihin lyötiin lukkoon 6. marraskuuta klo 15:00 Salibandyliiton lehdistötilaisuudessa. Suomen päävalmentaja Petteri Nykyn julkaisema MM-joukkue ei sisältänytkään lopulta kovinkaan suuria muutoksia, ja rosteri onkin tältä osin varsin odotettu.

Kaikkien aikonen salibandypelaajana tunnettu Mika Kohonen on jälleen mukana Suomen MM-ryhmässä, ja näin konkari tullaankin näkemään jo 11. kertaa salibandyn MM-kisoissa. Lienee varsin turha erikseen mainita, että tämä lukema on täysin poikkeuksellinen, jopa rikkomaton, ennätys lajin parissa.

Suomen MM-joukkueeseen lukeutuu konkari-Kohosen ohella myös viisi MM-ensikertalaista, jotka ovat hyökkääjät Ville Lastikka, Mikko Hautaniemi ja Jussi Piha, puolustaja Mikko Leikkanen sekä kakkosmaalivahdin roolissa kisoihin lähtevä Lassi Toriseva.

Maalivahdit:
Eero Kosonen (SPV)
Lassi Toriseva (Classic)

Puolustajat:
Juha Kivilehto (Classic)
Janne Lamminen (Classic)
Tatu Väänänen (SV Wiler-Ersigen, Sveitsin liiga)
Mika Kohonen (Happee)
Lauri Stenfors (TPS)
Krister Savonen (Classic)
Mikko Leikkanen (Classic)

Hyökkääjät:
Mikko Hautaniemi (TPS)
Eemeli Salin (Classic)
Jussi Piha (Classic)
Lauri Kapanen (EräViikingit)
Joonas Pylsy (Classic)
Nico Salo (Classic)
Jani Kukkola (EräViikingit)
Ville Lastikka (Steelers)
Peter Kotilainen (Happee)
Sami Johansson (Classic)
Miko Kailiala (TPS)

Päävalmentaja: Petteri Nykky

Vedonlyönti Salibandyn MM-kisoista 2018

Salibandyn MM-kisat ovat isosti esillä myös kaikkien vedonlyöntiyhtiöiden pelikohdevalikoimissa, sillä kyseessä on juurikin suomalaisia suuresti kiinnostava urheilutapahtuma. Sinivalkoinen menestys onkin onnistunut nostamaan salibandyn suosiota Suomessa, ja etenkin joka toinen vuosi järjestettävät MM-kisat herättävät mukavasti kiinnostusta penkkiurheilijoiden keskuudessa.

Näin ollen myös peliyhtiöt ovat reagoineet tähän suosioon tuomalla tarjolle omat valikoimansa myös vedonlyöjille. Aivan betsatuimpien urheilutapahtumien joukkoon ei salibandyn MM-kisat varmastikaan nouse tälläkään kertaa, mutta tapahtumaa ei toisaalta kannata myöskään aliarvioida. MM-turnaukset lukuisat eri pelivaihtoehdot tuovatkin tarjolla runsain mitoin mahdollisuuksia lisävoittojen kaapimiseen.

Ottelukohtaisten vetojen lisäksi vedonlyöjät pääsevät tietty betsaamaan myös voittajavetoja tulevien MM-kisojen mestarimaasta. Suurimmilta vedonlyöntisivuilta löytynee varmasti myös maalintekijä-pelikohteita - ainakin Suomen MM-otteluihin.

Voittajavetojen mestari-kertoimia ei ole vielä julkaistu, mutta Urheiluveikkaus.comin toimitus päivittää nämä kertoimet tähän artikkelin kohtaan heti, kun ne vain markkinoille ilmaantuvat.

Salibandyn MM-kisojen televisiointi 

Salibandyn MM-kisat kuuluvat Ylen mittavaan urheiluvalikoimaan, joten MM-kisojen otteluita pääsee siis seuraamaan maksutta Yle TV2:sta sekä Yle Areenasta. Viime vuosina Yle on kuitenkin lähettänyt kanavissaan vain Suomen MM-ottelut, joten muiden maiden kamppailut tuskin kuuluvat ainakaan Ylen televisioitaviin otteluihin.

Voi olla, että Yle ottaa myös muiden MM-maiden otteluita Yle Areenassa näytettävien matsien joukkoon. Mutta mikäli Yle päättääkin pysytellä vain Suomen otteluiden televisioinnissa, on MM-kisojen seuraamiselle myös toinen väylä. Kansainvälinen Salibandyliitto IFF on nimittäin lähettänyt MM-kisojen otteluita ilmaiseksi omalla Youtube-kanavallaan, joten saman toiminnan voisi odottaa jatkuvan myös vuoden 2018 MM-kisoissa.

Nämä Youtube-lähetykset eivät toki ole laadultaan Ylen tuottamien lähetysten tasoisia, mutta kovimmat salibandy-fanit saavat myös näistä ilmaisista nettilähetyksistä varmasti paljon irti.

Salibandyn MM-kisat 2016 - Näin pelattiin

Kahden vuoden takaiset salibandyn MM-kisat pelattiin Latviassa, Riikassa, ja tuolloin Suomi jakoi saman alkulohkon Saksan, Viron ja Sveitsin kanssa. Näistä tärkein ottelu oli tietty Sveitsiä vastaan, jonka Suomi onnistui hoitamaan nimiinsä maalein 6-4. Saksaa ja Viroa vastaan Suomi tanssi taasen tulostaululle odotetusti selvät lukemat, ja kolmen voiton myötä Suomi pääsikin jatkamaan pelejään puolivälierissä lohkovoittajana.

Puolivälierissä vastaan asettui Tanska, jonka Suomi hoiti alta pois kliinisesti 7-0 edeten välieriin, jossa panokset, pidot sekä tottakai myös vastus sen kuin koveni. Tšekki laittoikin välierissä Suomelle ihan kunnolla kampoihin, ja Daniel Sebek nostikin maansa 3-3-tasoituksen, kun ottelua oli jäljellä vain reilut viisi minuuttia. Pitkään näyttikin, että finaalipaikka ratkotaan jatkoajalla, mutta suomalaishyökkääjä Eemeli Salin oli toista mieltä. Tampereen Classicia edustava Salin niittasikin pallon yläpömpeliin kun ottelun varsinaista peliaikaa oli jäljellä vain seitsemän sekuntia ja näin Suomi eteni finaaliin maalein 4-3.

Salibandy MM-kisatJa jos Suomen välieräottelu oli jännitysnäytelmä, niin vähintäänkin samaa voidaan sanoa salibandyn MM-kisojen 2016 loppuottelusta. Tuttua vastustajaa Ruotsia vastaan väännetty finaali menikin jatkoajalle 3-3-tasalukemissa, kun Suomen tähtihyökkääjä Peter Kotilainen oli tasoittanut pelin takatolpalata toisella osumallaan kolmannen erän alkupuoliskolla. Ja kun jatkoaikakaan ei tuonut ratkaisua loppuottelulle, ratkottiin maailmanmestaruuden kohtalo rangaistuslaukauksin.

Tässä taituroinnissa Suomi laittoikin Ruotsille jauhot syvälle kurkkuun, sillä Suomen yksikään peluri ei jättänyt tilaisuuttaan rankkareissa hyödyntämättä. Puolustajat Tatu Väänenen ja Krister Savonen sekä hyökkääjät Mika Kohonen ja Miko Kailiala laittoivatkin verkot tötterölle, ja kun Ruotsin Henrik Stenberg ja Johan Samuelsson molemmat epäonnistuivat pääsi Suomen miesten salibandymaajoukkue juhlimaan kolmatta maailmanmestaruuttaan. Samuelssonin ratkaisevan rankkarin torjuikin Suomen kakkosmaalivahti Jarno Ihme, ja tuon torjunnan jälkeen ilo olikin irti.

Finaalissa kaksi maalia iskenyt Kotilainen voitti myös MM-kisojen maali- ja pistepörssit kokonaistehoillaan 10+6=16. Kotilainen valittiin täten myös MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi, ja samalla paikka irtosi tottakai myös MM-kisojen tähdistökentällisestä yhdessä kahden muun suomalaispelaajan kanssa.

Suomen ottelut MM-kisoissa 2016:

Alkulohko:
Saksa - Suomi 1-12
Suomi - Sveitsi 6-4
Suomi - Viro 10-3

Puolivälierät: Suomi - Tanska 7-0

Välierät: Suomi - Tšekki 4-3

Finaali: Suomi - Ruotsi 4-3 ja.

Salibandyn MM-kisat 2016 - Pistepörssi:

Sija Maa Ottelut Maalit Syötöt Pisteet
1. Peter Kotilainen (FIN) 6 10 6 16
2. Patrik Kareliusson (EST) 7 6 9 15
3. Mateusz Antoniak (POL) 5 9 5 14
4. Alexander Rinefalk (THA) 5 8 6 14
5. Pawat Thaidit (THA) 5 9 4 13
6. Alexander Galante Carlstrom (SWE) 6 8 5 13
7. Robin Brown (USA) 6 3 10 13
8. Kim Nilsson (SWE) 6 9 3 12
9. Andreas Woiduma (EST) 7 8 4 12
10. Michal Dudovic (SVK) 6 6 6 12

 

MM-kisat 2016 - Tähdistökentällinen:

Maalivahti:
Pascal Meier (Sveitsi)

Puolustajat:
Krister Savonen (Suomi)
Tatu Väänänen (Suomi)

Hyökkääjät:
Alexander Galante Carlström (Ruotsi)
Matej Jendrisak (Tšekki)
Peter Kotilainen (Suomi)

 

Kommentit

Palaute