Olympiavoittaja Sami Jauhojärvi on päättänyt lopettaa urheilu-uransa maastohiihdon parissa. 35-vuotias hiihtosankari ilmoitti päätöksestään julkisuuteen Hiihtoliiton tiedotteella, jossa hän kertoi tarkasti päätökseen liittyneistä taustoista.

Sami Jauhojärven yllättävän lopetuspäätöksen tekee erikoiseksi se, että hänen uutisoitiin aiemmin jatkavan uraa vielä ensi kaudelle, jolloin kisataan Etelä-Koreassa järjestettävissä talviolympialaisissa. Hän kuitenkin on sitä mieltä, ettei taistelu kultamitaleista olisi onnistunut tulevissa arvokisoissa.

Suomalainen suosikkihiihtäjä on ollut maajoukkueessa tuttu näky

Vuonna 2001 lähtien aikuisten arvokisoissa nähty urheilija on ollut mukana maailmancupissa ja arvokisoissa. Mustinakin tunnettu Jauhojärvi kertoo pohtineensa päätöstä uransa lopettamisesta jo useampien vuosien ajan. Päätösajankohta perustui Lahden MM-kisojen ajankohtaan, sillä muussa tapauksessa hän olisi vetäytynyt hiihdosta jo pari vuotta sitten. Vaikka täysipäiväinen hiihtäminen jää nyt taakse, on positiivisesta asenteestaan tunnettu hiihtotähti vastaanottanut jo työtarjouksia ja pohtinut tulevaa työuraansa. Faneja kuitenkin varmasti ilahduttaa, että FIS:n urheilijakomission jäsenenäkin toiminut Jauhojärvi on lupautunut toimimaan Vuokatti Ski Team Kainuun viestijoukkueessa Suomen Cupin osakilpailuissa.

Sami Jauhojärvi on ollut Suomen MM-joukkueen luottomies, joka on ollut mukana lukuisissa viesteissä ja yksilömatkoilla. Hän saavuttikin viimeisen arvokisamitalinsa parisprintissä Iivo Niskasen kanssa, kun huippuhiihtäjät voittivat pronssia. Tuo kisa sai hyvin dramaattisen sävyn loppumetreillä, kun kullasta taistellut suomalaishiihtäjä kaatui yhdessä norjalaisen Emil Iversenin kanssa. Jauhojärven suurin saavutus on olympiakulta Sotsista vuodelta 2014, kun hän hiihti komeaan voittoon yhdessä luottoparinsa Niskasen kanssa.

Vaikka ensi kauteen on vielä aikaa, on hyvä valmistautua siihen asettamalla vetoja oman suosikkinsa kauden 2017/2018 maailmancupin voitosta. Sen voi tehdä esimerkiksi SuperLennyllä, jossa on kattava valikoima erilaisia vedonlyöntikohteita lukuisista urheilulajeista.

Aloita vedonlyönti SuperLennyllä mukavalla bonuksella

Lenny-maskotin johdattana toimiva SuperLenny takaa, että pelaaja saa pelikassaan mukavasti täytettä mahtavan tervetuliaisbonuksen turvin. Uusi käyttäjä voikin nauttia ylimääräisestä pelirahasta, jota voi käyttää vetojen asettamiseen.

SuperLenny tarjoaa uusille pelaajille vedonlyöntiin mukavan 100% tervetuliaisbonuksen, jonka voi hyödyntää aina 50 euroon saakka. Tämän edun saa lunastettua vähintään 10 euron suuruisella talletuksella. Käytännössä vetojen asettamisen voi aloittaa mukavasti kaksinkertaisella pelirahalla!

Siirry SuperLennylle klikkaamalla tästä