San Diegossa on turhan paljon kysymyksiä ilman vastauksia.

Lähtökohdat kauteen: Chargers kumosi viime kaudella vastustajansa 7 kertaa, häviten 9 muuta mittelöään. Pudotuspelit jäi näin AFC länsilohkon kakkoselle haaveeksi.

AFC West 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

Denver Broncos

13

3

0

81,3%

San Diego Chargers

7

9

0

43,8%

Oakland Raiders

4

12

0

25%

Kansas City Chiefs

2

14

0

12,5%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012 Jäi runkosarjaan.

Kaksi edellisvuotta on mennyt San Diegossa penkin alle, eikä vähiten loukkaantumisten vuoksi. Nyt uutta nousua tulee rakentamaan uusi päävalmentaja Mike McCoy sekä hyökkäyksen koordinaattori Ken Whisenhunt. Tekemistä kuitenkin riittää. Chargers omaa puolustuksessaan yksittäisiä lahjakkuuksia, mutta kokonaisuudessa on paljon parannettavaa. Hyökkäystä sen sijaan pitää parantaa reilusti, mikäli Chargers janoaa menestystä.

Ensimmäistä NFL-kautta päävalmentajana aloittava McCoy saapuu San Diegoon Denveristä. Broncosin entinen hyökkäyksen koordinaattori tuntee AFC West lohkon loistavasti, joka helpottaa totta kai Chargersin päävalmentajan työtä. McCoy on ollut menestyksekäs kaikkialla, missä on toiminut. Päävalmentajan pesti on tietysti aivan eri homma, mutta ainakaan hyökkäysosaamisen saralla ei pitäisi olla ongelmia.

Hyökkäys: Uudella hyökkäyksen koordinaattorilla, Whisenhuntilla on paljon tehtävänään. Norv Turner ja A.J. Smith ovat poissa ja paljon on pelinrakentaja Philip Riversin harteilla. Takavuosina jopa Eli Manningiin ja Ben Roethlisbergeriin verrattu pelinrakentaja ei ole päässyt läheskään tuolle tasolle. Laitahyökkääjät ovat tänäkin vuonna sanalla sanoen kelvottomia, joten lähtökohdat eivät ole valoisat. Kuten myös hyökkäyksen linja, jonka pitävyyttä saadaan seurata tälläkin kaudella silmät sirrissä.

Viime kaudella Chargers puolustus päästi toiseksi eniten vastustajaa säkittämään pelinrakentajaansa, eikä tälle kaudelle seurassa ole silti hankittu vahvistuksia linjaan.

Sen sijaan että Chargers pyrkisi hankkimaan kovalla linjalla pelinrakentajalleen lisäaikaa pallon kanssa, se pyrkii saamaan Riversin pelaamaan pallon nopeammin liikkeelle. Laitahyökkääjäosasto ei ole San Diegossa huono. Ulompana Malcom Floyd ja sisempänä Vincent Brown sekä kahdeksankertainen Pro Bowl –pelaaja Antonio Gates. 

Jos laitahyökkääjät saavat luotua uhkaa vastustajan puolustukseen, iskee keskushyökkääjä Ryan Mathews varmasti voimakkaalla juoksemisellaan raoista läpi. Mathews on vain äärimmäisen loukkaantumisaltis, eikä Chargersilla ole missään nimessä varaa menettää ykköspallonkuljettajaansa.

Puolustus: Quentin Jammer ja Antoine Cason ovat poissa puolustuksesta. Uudet kulmamiehet Derk Cox ja Shareece Wright eivät vakuuta missään nimessä. Cox oli lähinnä pujottelukeppinä viime vuonna Jaguarseissa, eikä Wright mahtunut viime kaudella edes pelaamaan. Takamies Eric Weddle sen sijaan on todellinen pelimies, mutta paranee ollakin – toiseksi takamieheksi on nimittäin tyrkyllä monta nimeä, joista kukaan ei vakuuta. Weddle joutuu tällä kaudella useasti paikkaamaan joukkuekaverinsa virheitä.

Myös puolustuksen linja kaipaisi kipeästi lisävoimia. Tukimiesosasto sen sijaan Chargersilla on hallussa. Donald Butler ja Manti Te’o luovat nälkäisen kaksikon, joka iskee ahnaasti vastustajaan kiinni.

Arvio: Jos Rivers pelaa unelmakauden riittää Chargers hyökkäys. Puolustus ei kestä loukkaantumisia ja vaatii ylisuorittajia mukaan kauteen. San Diegolla voisi helpohkolla sarjaohjelmalla olla mahdollisuudet napata lohkon kakkossija ja edetä villikortti –kierrokselle… Näen silti Chargersin kaudessa enemmän epäonnistumisen kuin onnistumisen mahdollisuuksia.