Uutta matoa koukkuun!

Lähtökohdat kauteen: San Francisco pelasi upean viime kauden, joka huipentui Super Bowl otteluun, jossa Ravens kuitenkin oli vahvempi. Runkosarjassa 49ers voitti divisioonansa vieden 11 ottelua, pelaten yhden tasan ja häviten neljä. Pudotuspeleissä ensin kaatui Packers ja tämän jälkeen Falcons. Upea kausi päättyi kuitenkin tappioon ja tänä vuonna tullaan näkemään nälkäinen 49ers!

NFC West 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

San Francisco 49ers

11

4

1

71,9%

Seattle Seahawks

11

5

0

68,6%

St. Louis Rams

7

8

1

46,9%

Arizona Cardinals

5

11

0

31,3%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012 Packers – 49ers 31-45 49ers – Falcons 28-24 Ravens – 49ers 34 - 31

Päävalmentaja Jim Harbaugh hävisi viime kaudella isoveljelleen John Harbaughille katkerimmassa mahdollisessa vaiheessa, Super Bowl- finaalissa. Kohta 50-vuotias 49ersin pääkäskijä on vielä valmentajaksi nuori, mutta jahtaa ahneesti jälleen ensimmäistä mestaruuttaan. 49ers lähtee jälleen kauteen todellisella tähdistöjoukkueella. All-Pro pelaajia löytyy laittaa ympäri kenttää. Jos viime kauden katkera pettymys kääntyy joukkueen sisällä voimavaraksi, ei tätä joukkuetta pysäytä mikään.

Joukkueen viime kauden finaalitappio oli nimenomaan henkinen tappio. Urheilussa tulee usein kerran käydä lähellä unelmaansa, haistelemassa tunnelmaa ja kokemassa pettymys, ennen kuin voi saavuttaa sen. Jos joku on nyt tehnyt, niin 49ers. Viime kauden traumaattinen tappio kasvattaa jokaista pelaaja kymmenellä sentillä, eikä vastaavaa haluta kokea uudestaan. Yhdessä koettu karvas tappio kulkee mukana koko tämänkin kauden. Kysymys kuuluu: onko viime kaudesta mukaan otettu ne huonot vai hyvät asiat?

Hyökkäys: Sarjan suurimpiin tähtiin kuuluva Colin Kaepernick jatkaa pelinrakentajana. Loistavan heiton lisäksi Kaepernickilla on loistavat jalat ja mies rakastaa myös itse kuljettaa palloa. San Franciscolla on myös ehkä sarjan tasaisin keskushyökkäys. Frank Gore jatkanee huippukunnossa ja taustalta löytyy reilusti tukea. Laitahyökkääjäosasto on kanssa sarjan parhaita, vaikka Michael Crabtree joutuu jättämään luultavasti koko kauden väliin, revenneen akillesjänteen vuoksi. Crabtree oli viime kauden, ja ennen kaikkea pudotuspelit, Kaepernickin kovin tutkapari. Todelliset tähdet puuttuvat, Kaepernickia lukuun ottamatta, mutta keskus- ja laitahyökkäys on niin tasaisen tappavaa, että variaatiot eri pelien välillä nousevat huippuunsa. Valmentaja Harbaugh osaa pelataan ryhmällään ja luo jatkuvan paineen vastustajan puolustukseen.

Puolustus: Eric Reid hankittiin paikkaamaan Dashon Goldsonia takamiehenä. Nimenomaan puolustus on 49ersin ase, vaikka hyökkäyskin on uskomattoman pelottava. Aldon Smithin ja ennen kaikkea Partick Willisin tapaisia puolustajia ei taida muita löytyä sarjasta.

Arvio: Vaikka joukkue ei sisällä aivan sarjan supertähtiä, tasaisuus vakuuttaa ja ryhmä on nälkäinen. Puolustus on kivenkova, jolla usein voitetaan mestaruuksia. Päävalmentajalta sekä usealta pelaajalta puuttuu sormus, jota jahdataan armottomasti. Voittaa lohkonsa, voittanee konferenssinsa, taistelee Super Bowlista viimeiseen asti.