San Jose Sharksien murheellinen vieraskiertue päättyi tappioon New Jersey Devilsia vastaan. 

Ailahteva ja pelillisten ongelmien kanssa painiva San Jose Sharks on pelannut alkukauden odotuksien vastaisesti. Länsirannikon suurnimen kone yski juuri päättyneen vieraskiertueen aikana merkittävästi. Neljästä ottelusta itäisen konferenssin joukkeita vastaan jäi käteen vain kolme pistettä. 

Sharksien kiertue alkoi 4-0 tappiolla New Islandersia vastaan, mutta pääsi takaisin kuskin paikalle 8-2 murskavoitolla Philadelphiassa. Madison Square Gardenilla joukkue koki turhauttavan jatkoaikatappion lukemin 3-2 New York Rangersia vastaan ja eilinen kamppailu New Jersey Devilsin hallissa päättyi myös tappioon varsinaisella luvuin 3-2.

Joukkue tuskailee ylivoimansa kanssa, josta ei uuvu tähtivoimaa ja taitoa. Joe Pavelski, Logan Couture, Brent Burns ja kesän paljon puhuttu hankinta Erik Karlsson ovat etunenässä vastuussa tehottomuudesta. 

Joukkueen päävalmentaja Pete DeBoer summasi kaksi isointa ongelmaa ja antoi piikkiä hyökkääjilleen, sekä maalivahdeille.

- Me emme tee tarpeeksi maaleja ja emme saa tarpeeksi torjuntoja. Se on paha yhdistelmä. Meidän täytyy löytää keino saada yksi maali lisää jokaselle illalle ja osa sitä on ylivoima ja osa tasaviisikoin. Meidän täytyy saada myös enemmän torjuntoja. Osa sitä on puolustaa paremmin, mutta myös torjua paremmin, päävalmentaja totesi. 

Uransa 700 maalin Devilsia vastaan tehnyt Pavelski harmitteli tiukkaa tappiota ja myönsi joukkueen olevan turhautunut nykyiseen tilanteeseen. Suurin syy lienee se, että Sharksien kokoonpano takaa miltei joka illalle mahdollisuuden voittoon taistelemisesta, eivätkä suoritukset ole odotetulla tasolla. 

- Tämä ottelu tuntui samanlaiselta, kuin pari muuta, jotka olemme hävinneet. Voitto oli aivan neniemme edessä. Pari tilannetta ylivoimalla, kaikki ne mahdollisuudet. Me odotamme voittavamme nämä pelit ja sen takia tilanne on turhauttava tällä hetkellä, Pavelski kommentoi. 

Osa kannattajista ovat ehtineet jo osoittaa syyttäviä sormia kohti Karlssonia, joka on monien mukaan alisuorittanut kauden alun. Ruotsalaisella on kasassa tehot 0+3 ja kahdesta viimeisestä ottelusta hyökkäävänä puolustajana tunnettu tähtipelaaja jäi nollille. 

Joukkuetoveri Couture painotti, että San Josen nykyiseen alakuloiseen vireeseen on useampia syitä. 

- Mielestäni silloin, kun hävitään pelejä, niin ei tehdä paljon asioita oikein. Me emme tee tarpeeksi maaleja. Me emme luo tarpeeksi A-luokan paikkoja. Meidän ylivoima ei ole ollut hyvä. On olemassa useita syitä, Couture avautui. 

Devilsin 3-2 voiton sankariksi nousi Kyle Palmieri kahdella maalillaan. 27-vuotiaan alkukausi on ollut kiitettävä tehojen valossa. Kauden kolmessa ottelussa hän on tehnyt kaksi maalia jokaisessa pelissä. 

Sharks matkaa takaisin Kaliforniaan ja pyrkii pääsemään voiton kantaan torstaina, kun vieraaksi saapuu Buffalo Sabres.