Seattlessa on rakennettu useamman vuoden ajan pitkäjänteisellä työllä menestyvää seuraa. Joko nyt Seahawks on valmis voittamaan?

Lähtökohdat kauteen: Seahawks oli edelliskaudella lohkonsa toinen voittaen kaudella 11 ottelua. Villikortti- kierroksella kaatui helposti Redskins, mutta ensimmäisellä pudotuspelikierroksella Falcons oli vahvempi.

NFC West 2012

Voitot

Tappiot

Tasapelit

Voitto-%

San Francisco 49ers

11

4

1

71,9%

Seattle Seahawks

11

5

0

68,6%

St. Louis Rams

7

8

1

46,9%

Arizona Cardinals

5

11

0

31,3%

 

 

 

 

 

 

 

PUDOTUSPELIT 2012 Seahawks – Redskins 24-14 Seahawks – Falcons 28-30

Päävalmentaja Pete Carroll ja GM John Schneider ovat yhteistyössä rakentaneet jo useamman vuoden huippuseuraa kärsivällisesti, nöyrästi ja omiin kykyihin luottaen. Carrollin vahvuus valmentajana on nähdä pelaajissa sitä mitä muut ei näe. Luottaa pelaajaan, antaa mahdollisuus ja uskaltaa antaa aikaa. Joukkue on edelleen nuori, mutta ollut jo pidemmän aikaa yhdessä. Viime kausista kokeneempi valmennus ja pelaajisto tulevat olemaan jälleen kovia, mutta kuinka kovia? Sen näyttää aika.

Hyökkäys:  Sidney Rice ja Golden Tate pelasivat laidoilla loistavan viime kauden, eikä mikään kieli että meno hyytyisi tänä vuonna. Seahawks hommasi myös Minnesotasta Percy Harvinin juoksemaan laidalle. Harvinin tapainen huippulahjakkuus pakottaa vastustajan puolustuksen keskittymään häneen, joka saattaa avata tilaa viime kauden toiseksi parhaan juoksijan Marshawn Lynchin käyttöön. Loistava täsmähankinta Harvin nostaa entisestään pelinrakentaja Russell Wilsonin johtaman hyökkäyksen yllätyksellisyyttä, kunhan vain kuntoutuu lonkkaleikkauksestaan. Jos Harvin on poissa läpi kauden, se on valtava menetys Seattlelle ja koko sarjalle. Näkyvä pelaaja kuuluu varmasti monen lajia seuraavan suosikkipelaajiin. Seahawks pystyy muuttamaan pelityyliään ja iskemään monesta kohtaa, joten heitä vastaan puolustaminen tulee olemaan äärimmäisen vaikeaa, oli Harvin mukana tai ei. Wilsonilla on loistavat jalat, hän näkee kentän hyvin. Nuori pelinrakentaja menee varmasti vielä viime kaudesta eteenpäin. Seattle voi pelata juoksemalla, lyhyellä heitolla, Wilsonin itse juoksemana, pitkällä heitolla.. Harvinin tyylinen huipputalentti vielä moninkertaistaisi mahdollisuudet. Tässähän alkaa ihan kihelmöidä housuissa, kun ajattelee, mitä Seahawks hyökkäys on Harvinin tullessa kehiin!

Puolustus: Massiivisen hyökkäyksen lisäksi Seahawkseilta löytyy upea puolustusarsenaali. Kaikki viime kauden menestyspilarit (Richard Sherman, Bobby Wagner, Earl Thomas) jatkavat ja lisävahvuutta tuo Cliff Avril sekä Michael Bennett. Heittopuolustusta ajatellessa Antoine Winfieldin hankinta on kenties tärkein. Sen sijaan joukkue menetti viime kauden puolustuksen koordinaattorin Gus Bradleyn, joka lunasti upean Seattlessa tehdyn työn jälkeen paikan Jaguarsien päävalmentajana. Tilalle nousi puolustuksen linjan valmentaja Dan Quinn. Puolustuksella tulee olemaan vapaat kädet, tukimies pari Sherman-Brandon Browner on sarjan parhaimpia, kuten myös äärimmäisen nopea safety Thomas. Huippu tukimiehet tuntevat pelitavan kuin omat taskunsa, mutta pystyvät myös varioimaan tarvittaessa peliään. Myös puolustuksen linja on sarjan parhaimmistoa, eikä Seahawksia vastaan tänäkään vuonna tulla paljon juoksemalla pelaamaan. Puolustuksen kruunaa nuori, mutta loistavia peliä lukea tukimies osasto. Bobby Wagner pelasi jo viime kaudella upeasti ja, jos kehitys jatkuu samaa vauhtia, voidaan Seattlen puolustus ristiä sarjan parhaaksi.

Arvio: Jäätävä materiaali vie runkosarjassa pitkälle, eikä divisioonan tai koko konferenssinkaan voitto tulisi yllätyksenä. Jäänee kuitenkin 49ersin taakse runkosarjassa. On pudotuspeleissä vaarallinen vastus kaikille, mutta onko nuori ryhmä vielä valmis etenemään tappiin asti?