mainos
Päivitetty
0
U Urheiluveikkaus.com
Näytä lisää
Näytä vähemmän

Serie A -kierros 19.-21.1. - Ennakko ja pelivinkit

 

Serie A - kausi 2018-19,
20. kierros:


Lauantai, 19.1.:
Rome - Turin
Udinese - Parma
Inter - Sassuolo

Sunnuntai, 20.1.:
Frosinone - Atalanta
SPAL - Bologna
Fiorentina - Sampdoria
Cagliari - Empoli
Naples - Lazio

Maanantai, 21.1.:
Genoa - Milan
Juventus - Chievo

Serie A:ssa päästään jälleen tositoimiin lyhyen talvitauon jälkeen. Mestaruustaisto alkaa näyttää jo tässä vaiheessa selvältä kauralta, ja itseasiassa kärkikolmikko alkaa kokonaisuudessaan erottua muista jo varsin isosti, mutta näiden takana taistelu käy edelleen kiivaana. Myös 20. ottelukierroksen mielenkiintoisimmat kamppailut koskevat juurikin tätä suurta taistoa.

Serie A:n avauspuolikas ollaat saatu nyt tahkottua, ja kausi on sujunut toistaiseksi hyvin pitkälti ennakko-odotusten mukaisesti. Juventus on edelleen varsin suvereeni näissä karkeloissa, ja se onkin karannut sarjataulukossa jo 9 pisteen etumatkalle. Kakkosena on viime vuoden kakkonen Napoli, jonka kakkossija näyttää paraikaa taas hyvinkin todennäköiseltä. Sarjakolmonen Inter on taasen seitsemän pinnaa nelospaikkaa pitävää Laziota edellä, joten kärkikolmikko on ollut tällä kaudella omaa luokkaansa.

Nyt kiimaisin taistelu käydäänkin Serie A:n nelossijasta, eli viimeisestä Mestarien liigan paikasta. Nyt tuota paikkaa pitää siis Lazio 32 pisteellään, mutta AC Milan ja AS Roma hengittää sen niskaan aivan niskavilloissa kiinni. Sarjataulukossa sijat 4.-11. ovatkin järjestyneet siten, että kunkin joukkueen välillä on eroa vain yksi piste, joten esimerkiksi sarjakymppi Fiorentinakin on tästä paikasta jäljessä vain kuusi pistettä. Europelipaikkojen jako onkin ehdottomasti se mehukkain aihe Serie A -sesongin loppupuoliskolla.

Vuosi 2019 käynnistyy Serie A:ssa 20. ottelukierroksen muodossa 19. tammikuuta, ja tarjolla on jälleen kerran monia mielenkiintoisia kohtaamisia. Juventus pääsee käynnistelemään hyökkäyskoneistoaan sarjajumbo Chievon kustannuksella, kun taasen "kärkikamppailuna" nähdään Napolin ja Lazion välinen huippukohtaaminen. Katsetta kannattaa toki kääntää myös Firenzen suunnalle, jossa Fiorentina saa vieraakseen Marco Giampaolon johtaman Sampdorian.

Seuraavassa käydäänkin läpi Serie A:n 20. kierroksen matsit ottelu ottelulta, tiiviiden ennakkoanalyysien muodossa. Jokaisesta matsista pyritään löytämään myös poimintoina yksittäisiä vedonlyöntivihjeitä, joista voisi löytyä arvoa vetolapuille kierroksen ajalta. Muista tsekata myös tarjolla olevat vedonlyöntibonukset, sillä päivitimme listauksen aivan vastikään!

AS Roma - Torino

Ottelu pelataan: 19.1. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Vuosi 2018 ei todellakaan ollut AS Roman vuosi, ja vaikka joulukuussa joukkue saikin taas hivenen parempia tuloksia ja täten myös tärkeitä pisteitä. Roomalaisten pelaaminen ei kuitenkaan edelleenkään suoranaisesti vakuuta, ja etenkin joukkueen puolustuspelissä on edelleen isosti parantamisen varaa. Roma onkin joutunut nojaamaan tällä kaudella hyvin pitkälti yksilöiden tasonnostoon pelaamisen parantamisessa, ja etenkin Nicolo Zaniolo on ollut tässä isosti esillä.

Onkin melko ällistyttävää, että tämän hetken tilanteen mukaan AS Roma sai Radja Nainggollanin ja Zaniolon vaihtokaupassa sen paremman pelaajan rivistöönsä. Hyökkäävänä keskikenttäpelaajana profiloitunut italialaislupaus onkin lunastanut huikeilla otteillaan paikan joukkueen vakioavauksesta, mutta on tietty liikaa vaadittu, että vasta 19-vuotias peluri olisi se, joka nostaa koko joukkueen "suosta" uudelle, korkeammalle tasolle. AS Romaa ei ole tietenkään tässä mielessä auttanut myöskään se, että takuuvarmana maalipyssynä tunnettu Edin Dzeko oli syksyllä loukkaantunut, eikä kookas hyökkääjä ole päässyt tämän jälkeen sille omalle, tutulle tasolleen.

Torino on ollut tällä kaudella vähintäänkin totutussa vireessä, joskin parempaakin tulosta olisi ollut eittämättä joukkueelle tarjolla. Torinolaisilla onkin ollut tänä sesonkina hankalaa laittaa otteluita niin sanotusti pakettiin johtoasemassa, ja joukkue onkin pelannut kaudella eniten tasapelejä koko Serie A:ssa. Pelaaminen on kuitenkin ollut sinällään Torinolla vahvalla tasolla, ja se voikin haastaa tänäkin kautena ihan jokaisen joukkueen sarjassa yksittäisessä ottelussa.

VIHJE: AS Roma - Torino: Torino +0,75 - kerroin 1.94 [Pinnacle]

Torino on hiljakseen parantanut menoaan tällä kaudella, ja se onkin saanut ryövättyä isoja pisteitä myös näitä paperilla huomattavasti vahvempia joukkueita vastaan. Myös AS Roma on parantanut otteitaan, mutta sitä normaalia tasaisuutta ei sen pelaamisesta ole vieläkään löytynyt.

Lue analyysi ja vihje AS Roma-Torino -otteluun tästä.

Udinese - Parma

Ottelu pelataan: 19.1. klo 19:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Parman pitkään odotettu nousu takaisin Serie A:han on sujunut joukkueen kannalta erittäin mieluisissa merkeissä, ja sarjanousija onkin vakiinnuttanut jo tässä vaiheessa paikkansa sarjan keskikastista. TOP6-sijat sekä täten myös europeli-paikat saattanevat olla tässä vaiheessa jo liian kaukana, mutta ei olisi mikään ihme, mikäli Parma pystyisi parantelemaan vielä asemiaan sarjataulukossa vuoden 2019 puolella.

Nyt Parma pääseekin kokeilemaan näiden asemiensa parantelua Udinesen kustannuksella, joka löytyy sarjataulukosta 15. sijalta. Udinese sai toki parannettua otteitaan vuoden 2018 loppua kohden uuden päävalmentajansa Davide Nicola täysin katastrofaalisen syksyn jälkeen. Tähän syksyyn kuuluikin joukkueelta peräti seitsemän ottelun ajanjakso, josta se sai napattua vain yhden ainoa pisteen tasapelin muodossa.

Pelivalinta otteluun: Vaikka Udinese on pärjännyt paremmin uuden managerinsa alaisuudessa, on Parma ollut varmenpi suorittaja tällä kaudella kokonaiskuvassa. Nicola on myös ollut Udinesen peräsimessä vasta pari kuukautta, joten joukkueen suorittamisen perustaso on varmasti vielä hahmottumassa. Ottelu vaikuttaa kuitenkin tasaiselta kamppailulta, joten pelivalinnoista tähän otteluun eniten houkuttaakin Parma +0,5 (Udinese ei voita ottelua), johon Bethard tarjoaa kertoimen 1.85.

Inter - Sassuolo

Ottelu pelataan: 19.1. klo 21:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Ennen kuin syöksymme suuremmin tämän ottelun ennakointiin, on vdonlyönnin kannalta syytä huomioida, että Inter joutuu pelaamaan tämän kamppailun täysin tyhjille katsomoille. Kyseinen sanktio osuikin milanolaisjoukkueelle joulukuussa pelatun Inter-Napoli -matsin jälkimainingeissa, kun Inter-fanit olivat suoltaneet rasistisia huutoja Napoli-pelaajille läpi ottelun. Tästä syystä Inter joutuukin pelaamaan kaksi seuraavaa matsiaan tyhjille lehtereille, ja Interin fanikatsomon osalta katsomokielto yltää vielä yhtä ottelua pidemmäksi.

Kauden alku oli Interille nihkeä, kun joukkue kaivoi sesongin alkajaisiksi neljästä ensimmäisestä ottelustaan vain neljä pistettä. Tätä seurasi kuitenkin nopeasti vahvempi jakso, ja esimerkiksi syys-marraskuun välillä Inter raastoi tililleen Serie A:ssa peräti seitsemän peräkkäisen voiton putken.

Kauden avauspuolisko oli siis Interille varsin vahva, joskin pahaa makua joukkueelle aiheuttanee edelleen Mestarien liigan jatkokierroksilta ulos pullahtaminen aivan lohkovaiheen kalkkiviivoilla. Tästä huolimatta Inter vaikuttaa alati vahvemmalta ja vahvemmalta nipulta ja parin viime kauden aikana se onkin laadukkaampien ratkaisujen myötä onnistunutkin tekemään pesäeroa naapuriseuraansa AC Milaniin.

Interin ykköstykkinä maaleja tahkoava Mauro Icardi on edelleen joukkueen ehdottomia, kantavia voimia, ja argentinalaispeluri saattaneekin olla kesän siirtomarkkinoiden kuumimpia nimiä. Kokonaiskuvassa Interin materiaali ei ole paperilla Juventusin tai Napolin tasoa, mutta tasoeroa löytyy kyllä sarjataulukossa sen alapuolella oleviin nähden. Eli, mikäli Inter onnistuu jatkamaan kauden edetessä omalla tasollaan, pitäisi sen kolmospaikan olla jotakuinkin kiveenhakattua luokkaa.

Tässä ottelussa Inter on toki ennakkosuosikin asemassa, mutta helppo ei tästä matsista isännille kuitenkaan tule. Sassuolo on nimittäin eittämättä joukkue, joka on parhaimmillaan erittäin vaikeasti pysäytettävissä - joskin joukkueen pelaamisen taso heittelee otteluiden välillä. Hyökkäys on joukkueella ajoittain täyttä rautaa, mutta puolustus taasen pahimmillaan täyttä reikäjuustoa. Joukkue esimerkiksi voitti Interin joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa upeasti 1-0, mutta vuoden 2018 päätteeksi Sassuolo hävisi kotonaan nolosti Atalantalle peräti 2-6.

Pelivalinta otteluun: Sassuolo-luotsi Roberto De Zerbi on eittämättä yksi Italian mielenkiintoisimmista, nousevista valmentajista, ja joukkueen pelaaminen onkin ollut iso piristysruiske koko Serie A:han tällä kaudella. De Zerbin miehistö pystyykin piinaamaan Interiä etenkin hyökkäyksen osalta, jossa  Kevin-Prince Boateng ja Domenico Berardi ovat isossa valokeilassa, eikä tyhjille katsomoille pelaaminen ainakaan helpota Interin urakkaa tämän matsin osalta.

Kaikesta huolimatta, Interin voitto kertoimella 1.45 on houkuttelevin vaihtoehto tämän ottelun osalta, etenkin, kun kertoimet kotivoiton kertoimet nousivat vielä jonkin verran katsojakiellon julkistamisen myötä.

Frosinone - Atalanta

Ottelu pelataan: 20.1. klo 13:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Paperilla tähän otteluun on yksi ainoa suosikki, sillä vahva vierasjoukkue Atalanta matkaa Serie A:han kuulumattoman Frosinonen vieraaksi. Frosinone olisikin koko sarjan jumbo ilman Chievon saamaa pistesanktiota, ja joukkue on sekä tehnyt vähiten että päästänyt eniten maaleja sarjassa tämän kauden osalta. Sesongin puolivälissä näyttääkin hyvin vahvasti siltä, että tämä pieni seura matkaakin suoraa päätä takaisin Serie B:hen.

Atalanta taasen on hyvin vahvasti mukana TOP-6-sijoitusten ja europelipaikkojen kamppailussa. Gian Piero Gasperinin alaisuudessa operoivalla joukkueella ei ole pelkästään yksi Serie A:n lahjakkain manageri vaan myös omaleimainen pelityyli, joka tuottaa huomattavan usein todellista silmäkarkkia kaikille hyökkäävän jalkapallon ystäville. Tällaista ilotulitusta joukkue esittelikin juuri vuoden 2018 lopulla kaatamalla vieraissa Sassuolon peräti maalein 2-6.

Pelivalinta otteluun: Atalanta on ollut tällä kaudella koko Serie A:n neljänneksi paras vierasjoukkue, ja mikäli joukkueen pelaaminen olisi kulkenut kauden aikana kotikentällä edes hitusen paremmin, voisi Atalanta olla sarjataulukossa huomattavastikin korkeammilla sijoilla. Vierasjoukkue lähteekin otteluun suuren suurena ennakkosuosikkina, joten kertoimet eivät ole vierasvoitolle mitään isoa luokkaa.

Paras value tähän matsiin voisikin löytyä yli 2,75 -maalia pelivalinnalla, joka on tarjolla muun muassa Pinnacle-peliyhtiöllä kertoimella 1.98.

SPAL - Bologna

Ottelu pelataan: 20.1. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kyseessä on Derby dell'Emilia, josta ei mielenkiintoa puutu. Kumpikin osapuoli on nimittäin paraikaa putoamistaistelussa vahvasti mukana.

Etenkin Bologna on ollut tällä kaudella yksi sarjan suurimpia pettymyksiä, vaikka kokoonpanosta löytyykin mukavasti osaamista. Manageristakaan homman ei pitäisi kiikastaa, sillä Bolognan käskyttäjänä on tällä kaudella toiminut legendaarinen maalipyssy Filippo "Pippo" Inzaghi, jolta löytyi vahvat näytöt Venezia F.C.:n riveistä kausilta 2016-18. Näistä seikoista huolimatta Bologna löytyy sarjataulukosta vasta 18. sijalta ensimmäiseltä putoajan paikalta neljä pistettä vastustaja SPAL'ia perästä.

Bologna on kuitenkin reagoinut jo tilanteeseen hankkimalla vahvistuksina Villarrealista Roberto Soriano ja Nicola Sansone lainasopimuksilla, joten kauden jälkeisellä puoliskolla se tulee taistelemaan putoamispeikkoa vastaan entistäkin vahvemmin. Vahvistuneella Bolognalla onkin nyt paikka äärimmäisten tärkeiden pisteiden nappaamiseen, kun vastassa on samassa putoamiskamppailussa mukana oleva SPAL, jonka vakuuttavat otteet ovat olleet sesongin aikana vain yksittäisiä pilkahduksia.

Pelivalinta otteluun: Ennakolta kyseessä on hyvin tasainen ottelu, jollaista myös kertoimet tietty povaavat. Bolognan +0,25 voisi olla paras valinta tähän matsiin, joskin selvää suosikkia ei tämän kamppailun pelivalinnoista pysty helposti määrittämään.

Fiorentina - Sampdoria

Ottelu pelataan: 20.1. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kuten alkupuheessa mainitsin, on tämä matsi yksi tämän Serie A -kiepin mielenkiintoisimmista otteluista, etenkin kun molemmat osapuolet kamppailevat kiivaasti europelipaikoista, sillä tuonne kärkikuusikkoon on edelleen runsain mitoin potentiaalisia ehdokkaita. Sampdoria on ollut tällä kaudella tästä kaksikosta se tasaisempi suorittaja, ja se majaileekin sarjataulukossa otteluun lähdettäessä juuri seitsemäntenä vain pisteen päässä sarjakutosesta AS Romasta.

Kolme pinnaa Sampdoriaa jäljessä oleva Fiorentina on kuitenkin reagoinut siirtomarkkinoilla tilanteeseensa mallikkaasti hankkimalla hyökkääjä Luis Murielin lainalle Sevillasta. Kyseessä ei ole mikään suoranainen maalipyssy, mutta työteliäänä ja nopeana pelaajana hän voi toimia hyvänä liimapelurina Fiorentinan ykköskärjen Giovanni Simeonen rinnalla. Juventusista lainalla oleva Marko Pjaca ei nimittäin ole tuolla paikalla pahemmin vakuuttanut, joten kyseessä pitäisi eittämättä olla selvä upgrade Fiorentinan hyökkäysosastolle.

Sampdorian hyökkäykseen ei ole tarvinnut pahemmin muutoksia tammikuussa tehdä, etenkin kun 35-vuotias Fabio Quagliarella heiluttelee maaliverkkoja ehkäpä parasta tahtia koko urallaan. Mikäli italialaiskonkari iskeekin ottelussa maalin, ohittaa hän David Trezeguet'n maaliputki-tilastoissa kasvattamalla maaliputkensa kymmenen ottelun mittaiseksi. Fiorentinan ex-maalipyssy Gabriel Batistuta pitää muuten hallussaan tuon tilaston ykköspaikkaa 12 ottelun maaliputkellaan.

Pelivalinta otteluun: Markkinat ovat nostaneet Fiorentinan tässä ottelussa suhteellisen selväksi ennakkosuosikiksi kotiviheriöllään Stadio Artemio Franchilla. Kotivoiton todennäköisyys ei ole kuitenkaan mielestäni tällä markkinoiden linjaamalla tasolla, ja täten Sampdoria +0,5 (Bethard, kerroin 2.08) houkuttaa otteluun eniten.

Cagliari - Empoli

Ottelu pelataan: 20.1. klo 19:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Vastakkain on kaksi joukkuetta, joiden kauden suoritus määrittynee kokonaiskuvassa sen mukaan, onnistuuko kumpikaan säilymään ylhäällä Serie A:ssa. Cagliari on toki onnistunut polkemaan putoamispeikkoa karkuun jo seitsemän pisteen päähän, mutta turvassa joukkue ei millään tapaa vielä ole.

Paperilla Cagliari on eittämättä selvästi Serie A -tasoa, ja mikäli kaikki menisi täysin putkeen, pitäisi joukkueen löytyä sarjataulukosta kauden päätteeksi sieltä puolivälin tuntumasta. Varjoja Cagliari-leirissä nostattaa tällä hetkellä kuitenkin joukkueen ykköstähden Nicolo Barellan tilanne siirtoikkunan suhteen, kun muun muassa Chelsea on kysellyt keskikentän dynamon perään. Barellan pitäminen mukana rivistössä onkin elintärkeää Cagliarille, sillä ilman häntä joukkue olisi kilometrikaupalla heikompi.

Pelivalinta otteluun: Cagliari on ehdottomasti ottelun ennakkosuosikki kotonaan Sardiniassa, etenkin kun vastassa on koko sarjan huonoin vierasjoukkue Empoli (kolme pistettä yhdeksästä vierasottelusta).Empoli tuleneekin keikkumaan putoamistaistossa mukana aina kauden loppuun asti, joskin tällä hetkellä se on juuri putoamisviivan yläpuolella kolmen pinnan erolla vaaravyöhykkeestä.

Empoli olisikin varmasti kiitollinen yhdestäkin vieraspisteestä, ja kun Cagliarillakin on ollut ongelmia tasaisten kamppailuiden naulaamisessa, kuulostaa tasurin kerroin 3.54 (Pinnacle) hyvältä. Toisaalta, suora kotivoiton kerroinkaan (2.20, Coolbet) ei myöskään vaikuta hullummalta valinnalta ennakolta.

Napoli - Lazio

Ottelu pelataan: 20.1. klo 21:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Kierroksen kärkikamppailu, ja peliyhtiöt ovatkin olleet varsin hyvin kartalla ottelun suhteen. Poikkeuksellisen arvokkaita kertoimia ei tämän matsin osalta oikein löydykään, ja Napolin voitonkaan suora pelaaminen ei houkuta joukkueen parin ison pelaajan poissaolojen vuoksi. Italian toiseksi kovimpana joukkueena Napoli on tietty kotonaan ennakkosuosikki Laziota vastaan, joka on paraikaa kiinni viimeisessä Mestarien liigan paikassa. Vieraiden otteet eivät ole tällä kaudella olleet kuitenkaan viime sesongin tasoa.

Normaalisti Napolin kotivoiton pelaaminen 1.84 -kertoimella (Pinnacle) olisikin ehdottomasti se ykkösvalinta tähän matsiin, mutta kun huomioi, että joukkueelta puuttuu sekä ehdoton ykköstoppari Kalidou Koulibaly että hyökkäyspäässä isoa roolia nauttiva Lorenzo Insigne, muuttuu mieli tähän valintaan selvästi. Näin isoja pelaajia on vaikea korvata, etenkin kun vastassa on Lazion kaltainen, laadukas joukkue.

Pelivalinta otteluun: Tämä on ehdottomasti kierroksen vaikein ottelu ennakoida ja pelivalintojen suhteen tässä kamppailussa ei suuresti houkuttavia vaihtoehtoja olekaan tarjolla. Maurizio Sarrin paikalle Napolin manageriksi toukokuussa 2018 tullut Carlo Ancelotti on onnistunut operoimaan kaudella vahvasti laajemmallakin pelaajistolla, mutta nyt tämä kyky laitetaankin tärkeiden poissaolojen myötä erittäin kovaan testiin.

Takaisku on osunut toki myös Lazion leiriin, kun laitapuolustaja Adam Marusic joutuu huilaamaan ottelussa pelikieltonsa vuoksi. Tärkeimmät, kovan kuormituksen alla jatkuvasti olevat pelaajat, kuten Ciro Immobile, Luis Alberto ja Sergej Milinković-Savić ovat toki kaikki tuorein jaloin ja kaikien kaikkiaan kunnossa, mutta tämäkään kolmikko ei ole onnistunut operoimaan tällä kaudella kokonaiskuvassa yhtä hyvällä tasolla kuin viime sesongilla.

Kyseessä onkin ottelu, jonka kulkua ja lopputulemaa on erittäin vaikea ennakoida. Jännitettävää kuitenkin riittää, sillä kyseessä on ehdottomasti tämän kierroksen mielenkiintoisimpia kamppailuita.

Genoa - AC Milan

Ottelu pelataan: 21.1. klo 16:00
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

AC Milanin ottelut eivät ole olleet tällä kaudella mitään suurta hyökkäävän futiksen ilotulitusta, eikä tämä ottelu tule varmastikaan tätä kaavaa muuttamaan. Milanolaiset joutuvat nimittäin lähtemään otteluun ilman syöttökunkkuaan Susoa, kun taasen Genoalta puuttuu tällä kaudella huikean läpimurron tehnyt maalitykki Krzysztof Piątek. Kyseessä onkin tämän kauden ensimmäinen ottelu, jonka Genoa joutuu pelaamaan ilman ykköshyökkääjäänsä.

Kokonaiskuvassa AC Milanin manageri Gennaro Gattuso on saanut joukkueen peräsimessä ihan ok tulosta aikaan, ja tenkin puolustuksellisesti joukkue on - odotetustikin - vankka. Hyökkäyspuolen ongelmat ovat kuitenkin ilmiselvät ja tässä vaiheessa hyvinkin hälyyttävät. Sama kaava on kuitenkin näkynyt Gattuson kädenjäljessä aiemminkin. Italialaislegenda nosti A.C. Pisan Serie B:hen kaudeksi 2016-17, josta tie kävi kuitenkin samantien takaisin sarjaporrasta alemmas. Tuolla kaudella Gattuson käskyttämä Pisa päästi kuitenkin toiseksi vähiten maaleja koko sarjassa, joskin tehtyjä maaleja oli taasen vähiten - jopa 10 vähemmän kuin seuraavaksi heikoimmalla joukkueella.

Siirtomarkkinoilta AC Milan löysi hyökkäysosastolleen vahvistusta Lucas Paquetá, ja nuori brasiliainen onkin esiintynyt maansa pääsarjassa enemmän kuin edukseen. AC Milanin kannalta oli myös onni, että hyökkääjä Gonzalo Higuain sai jopa 9 ottelun mittaisen maalittoman putkensa poikki juurikin 2018 vuoden lopulla SPAL'in kustannuksella.

Genoa on ollut tällä kaudella varsin vahva kotonaan, mutta tästä huolimatta peliyhtiöt ovat nostaneet vieraat selvähköksi ennakkosuosikiksi (kerroin: 2.32, Coolbet) tähän otteluun - toki varsin odotetusti. AC Milanilta ei toki löydy Suson paikalle yhtä kovaa tekijää, mutta päteviä korvaajia on kuitenkin pelaajistossa olemassa. Genoa on taasen ollut tällä kaudella lähes täysin Piatekin maalien varassa, joten joukkueen iskukyky ilman häntä on täysi arvoitus.

Tällä hetkellä under-kohteista löytyneekin ne arvokkaimmat poiminnat ottelun ennakkokaavailuihin perustuen.

VIHJE: Genoa - AC Milan: Alle 2,5 maalia - kerroin 1.85 [operaattori poistettu]

Molemmilla joukkueilla on ottelussa monia isoja poissaoloja hyökkäysosastoilla, ja etenkin Genoa kaipailisi rivistöönsä pelikiellossa olevaa maalitykki Piatekia. AC Milan osui vuoden 2018 viimeisessä ottelussa SPAL'ia vastaan kahdesta, ja voitti ottelun 2-1, mutta tämä ei vielä ole poistanut ilmasta sitä tosiasiaa, että joukkueella on huomattavia vaikeuksia juurikin maalinteon ja maalipaikkojen rakentamisen suhteen.

Lue analyysi ja vihje Genoa-AC Milan -otteluun tästä.

Juventus - Chievo

Ottelu pelataan: 20.1. klo 21:30
- Katso ottelun tiedot ja kertoimet ottelukeskuksesta

Serie A:ta ylivoimaisesti dominoiva Juventus saa vieraita sarjataulukon pohjalta Chievon muodossa, ja odotettavissa onkin melkoinen ylikävely, vaikka Chievo onnistuikin kiusaamaan suurseuraa joukkueiden aiemmassa kohtaamisessa alkukaudesta. Juventusin voikin odottaa olevan tässä ottelussa suvereeni niin pallonhallinnan kuin myös luotujen maalipaikkojen suhteen, sillä joukkueen koneisto tuntunee käyvän juuri nyt erittäin hyvillä kierroslukemilla.

Juventus pelasi joulun jälkeen vieraissa 2-2-tasurin Atalantan vieraana, ja kyseessä olikin vasta toinen pistemenetys joukkueelle tämän kauden aikana Serie A:ssa. Suurempia notkahduksia ei joukkueelle ole siis sattunut, joten on vaikeaa nähdä, että Chievo onnistuisi sarjaykköstä yllättämään.

Pelivalinta otteluun: Kertoimetkin povaavat ottelusta melkoista kotijoukkueen ylikävelyä, ja 1-merkkiä voikin pelata tällä hetkellä parhaimmillaan vain 1.11 -kertoimella. Suurta arvoa ei näistä lukemista löydykään, joten aasialaisen tasoitusvedon puoleen kääntyminen (Juventus -2,5 - kerroin 2.06, Bethard) lienee paras vaihtoehto tässä vaiheessa.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen päättyi Veronassa toki Juventusin niukkaan 2-3-vierasvoittoon, ja torinolaiset onnistuivat iskemään voittomaalin ottelussa vasta aivan matsin viimeisillä hetkillä. Kyseistä ottelua ei kuitenkaan voida oikein käyttää vertailukohtana enää tässä vaiheessa, sillä kyseessä oli molemmille kauden ensimmäinen ottelu, joka tuo tietty aina omat epävarmuustekijät mukanansa. Lisäksi, ottelu oli Cristiano Ronaldon debyytti Juventus-paidassa, eikä tämä supertähti ollut vielä tuolloin päässyt sinuiksi uuden joukkueensa menoon. Nyt sekä Juventusin että Ronaldon pelaaminen onkin jo aivan eri tasolla.

Teksti: Nicklas Degn (Degnovic)

"Degnovic" on tanskalaisen yhteistyösivustomme Serie A ja Super Lig (Turkin Superliiga) -asiantuntija, jonka vedonlyöntivihjeitä ja analyysejä on tarjolla nyt suomeksi käännettyinä Urheiluveikkaus.com -sivustolla!

Kommentit

Palaute