[caption id="attachment_4321" align="alignnone" width="1024"] Zyngaa voi ostaa 16. joulukuuta[/caption]

UV:n sijoituscorner antaa ilmaisen sijoitusvinkin pelialasta kiinnostuneille sijoittajille.
Kiinnostavia uutisia saatiin jokunen päivä sitten, kun Facebookin huhuttiin avaavan uhkapelimarkkinat oikean rahan pelaamiseen. Nämä ovat tosin vain huhuja, mutta on hyvin todennäköistä että se avaa markkinat. Ensin Britanniaan, sitten muualle maailmaan. Käynnissä olevista neuvotteluista on tihkunut tietoa eri lähteistä. Facebook on koko ajan kääntänyt kelkkaansa enemmän uhkapelejä sallivaan ilmapiiriin. Viimeisimmäksi se salli uhkapeliyhtiöiden mainostamisen.

Sijoitusvinkkimme ei koske kuitenkaan Facebookin osakkeita vaan Facebookin tämän hetken suurimman ilmaispelejä tarjoavan yrityksen, Zyngan osakkeita.

Zynga tulee julkiseen myyntiin NASDAQ: ssa 16. joulukuuta. Yhtiö myy 100 miljoonaa osaketta hintahaitarilla $8-$10.

On huhuiltu, että Facebookin avatessa oikean rahan uhkapelit, Zyngalla olisi "etuajo-oikeus" markkinoille. Tällä hetkellä Zyngan ilmaispokerissa on esimerkiksi 30 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Kaikilla Zyngan peleillä on Facebookissa n. 227 miljoonaa kuukausittaista käyttäjää. Pokerin lisäksi yhtiöllä on mm. kasinopelejä Facebookissa.

Jos ja kun oikean rahan markkinat Facebookissa avautuvat globaalisti Zyngan johdolla, tulee osake nousemaan pilviin.

Zynga tosin on itse aiemmin kiistänyt siirtyvänsä oikean rahan peleihin, mutta uskomme että, yhtiö ei halua antaa liian aikaista tietoa julkisuuteen. Yhtiön edustajia on kuitenkin nähty neuvotteluissa ja "etuajo-oikeus" saattaa muuttaa yhtiön kannan. Juuri yhtiön aiempi kielteinen kanta oikean rahan peleihin tekee tästä kiinnostavan sijoituskohteen. Zynga on toki varmasti hyvä sijoitus ilman oikean rahan pelejäkin, mutta ei yhtä tuottava. Suosituimpia yhtiön muita pelejä ovat FarmVille ja Mafia Wars.

Kannattaa siis olla 16. päivä hereillä.