Viime viikonloppuna 16. - 17. elokuuta pelattiin SM-finaalit Tubecon -tapahtumassa Helsingissä, missä finaalissa kohtasivat SJ Gaming ja HAVU. SJ nappasi voiton finaaliottelusta 2-0 -lukemin ja samalla ottaen ensimmäistä kertaa SM-kultaa.

SJ Gaming kuva

Pääsimme seuraamaan viime viikonloppuna todellisia jännäreitä, kun neljä suomalaista huippujoukkuetta taistelivat SM-kullasta ja paikasta Arctic Invitationalin 100,000 euron turnaukseen.

Viikonloppuna Suomen mestaruudesta taistelivat KOVA Esports, Helsinki REDS, SJ Gaming ja HAVU. Pronssiottelussa kohtasivat KOVA ja REDS, joka päättyi 2-1 -lukemin KOVAn voittoon.

Helsinkiläiset saivat neljännestä sijasta itselleen 500 euron palkintopotin, kun taas KOVA nappasi 1,000 euroa ja pronssia.

Itse finaalissa kohtasivat SJ Gaming ja HAVU. Ottelun ensimmäisenä karttana pelattiin Dust2, joka alkoi HAVUlle todella hyvin. Joukkue sai vietyä pelin jopa 15-10 -tilanteeseen, mutta SJ kiri tilannetta ja sai lopulta laitettua pelin 15-15 -tilanteeseen. Jatkoajalla HAVU ei enää pystynyt pitämään puoliaan, SJn ottaessa voiton kartasta 25-22 -lukemin.

Seuraavana karttana luvassa oli SJ Gamingin mappivalinta Inferno. Kartta alkoi todella hyvin SJlle, joukkueen ottaessa heti alkuun 12-3 -johtoaseman. Tiimien vaihtaessa puolia, ei HAVU pystynyt enää ottamaan ollenkaan otetta pelistä. SJ sai otettua kaikki seuraavat neljä kierrosta vieden kartan 16-3 -murskalukemin ja ottaen ensimmäistä kertaa SM-kultaa.

SJ Gaming sai voitostaan 6,000 euroa ja HAVU taas toisesta sijasta 2,500 euroa. SJ pääsee matkaamaan myös voiton myötä Arctic Invitational -turnaukseen.

Arctic Invitational

Suomen ensimmäinen huipputurnaus on jo melkein oven takana, sillä turnaus pelataan jo ensi kuussa 14. syyskuuta Helsingin Hartwall -areenalla. Turnaukseen matkaa neljä huippujoukkuetta ympäri maailmaa, mukaan lukien juuri karsiutuneen SJ Gamingin.

SJn lisäksi turnauksesta voittoa lähtee hakemaan FURIA, CR4ZY ja Cloud9. Tulemme myös julkaisemaan ennakon tapahtumasta lähempänä turnausta, joten kannattaa pitää silmällä uutissivua.

(Kuvat: SJ Gaming)