SM-liigakauden huipennus käynnistyi täpötäyden Synergia Areenan silmien alla. JYP piti illan ottelussa komentoa, mutta ratkaisupeleissä rutinoitunut Kärpät venytti kamppailun jatkoerään. JYPin ensimmäisestä maalista vastasi Tuomas Pihlman ensimmäisessä erässä. Daniel Corson onnistui kaventaa toisen erän lopussa, mutta lopulta illan ratkaisijaksi nousi nuori Harri Pesonen, joka pysäytti Hippoksen kellot aikaan 61.21. Maali oli nuorelle JYP-hyökkääjälle jo pudotuspelien neljäs.

JYP - Kärpät 2-1 je (1-0,0-1,0-0,1-0)

12.07 1-0 Tuomas Pihlman (Antti Virtanen, Jarkko Immonen) 37.53 1-1 Daniel Corso (Ilkka Mikkola, Oskari Korpikari) 61.21 2-1 Harri Pesonen (Kalle Kaijomaa, Jani Tuppurainen)

Maalivahdit: JYP: Sinuhe Wallinheimo 3+8+8+2=21 Kärpät: Tuomas Tarkki 9+12+5+1=27