SM-liigakierros 10. tammikuuta 2009  
 

HPK - Blues

HPK jatkaa kotiotteluiden sarjaa kun se pelaa kolmannen kotiottelunsa tällä viikolla. Vieraaksi se saa Bluesin Espoosta. Bluesilla on takana melkoinen härkäviikko, kun se pelasi keskiviikkona CHL-semifinaalin Zurich Lionsia vastaan. Eilen se pelasi Jokereita vastaan kotipelin, jonka sinipaidat ottivat nimiinsä. HPK on kurittanut tällä viikolla kotonaan Ilvestä ja JYPiä, joten helppo ilta ei espoolaisille ole tulossa. Jos vierailijoiden jalat toimivat vielä pitkän viikon jälkeen, on luvassa tiukka taistelu pisteistä. Merkki 2.

 

Jokerit - SaiPa

Helsingin Jokerit saa vieraita Lappeenrannasta, kun sarjataulukon loppupäähän jämähtänyt SaiPa matkustaa Hartwall Areenalle. Jokerit ja SaiPa ovat kohdanneet toisensa kahdesti tällä kaudella ja mitään maalijuhlia nuo ottelut eivät ole olleet. Jokerit on vienyt molemmat ottelut nimiinsä, mutta vain yhden maalin erolla molemmissa otteluissa. Jos Juuso Riksman ei pelaa narripaitojen maalilla, on SaiPalla loistava paikka iskeä. Sarjataulukon toisena majaileva Jokerit on ollut tällä kaudella pitkälle Juuso Riksmanin ja hyvän puolustuksen varassa. Maalinteko ei ota onnistuakseen ja jos SaiPa käyttää omat paikkansa hyväksi, on yllätys valmis. Merkki 2.

 

 

JYP - Ilves

Vieraskaukaloissa surkeasti tällä kaudella pelannut Ilves sai torstaina balsamia haavoihin, kun se voitti Pelicansin Lahdessa voittomaalikilpailun jälkeen. Sarjan piikkipaikalla edelleen kymmenen pisteen erolla oleva JYP on aloittanut vuoden luvalla sanoen heikosti. Viimeisestä viidestä ottelusta joukkue on hävinnyt neljä. Jos Risto Dufvan miehistö ei palaa pikimmiten voittojen tielle, voidaan Jyväskylässä heittää hyvästit runkosarjan voitolle. Torstaina JYP painoi HPK:ta vastaan erittäin lujaa ensimmäisen erän, mutta kun joukkue ei saanut maalia, meni peli lukkoon ja HPK korjasi pisteet. JYP onkin ollut liikaa yhden kentän varassa ja nyt onkin muiden aika astua esiin. Merkki 1.

 

 

Kärpät - Tappara

Torstaina koko Hakametsä jännitti saako Janne Ojanen rikottua Arto Javanaisen kaikkien aikojen piste-ennätyksen. Ei saanut, eikä saa tänäänkään. Ojanen talutettiin pukusuojaan kesken pelin ja takareiden revähdys pitää miehen sivussa kaukaloista vähän aikaa. Tapparan peli saattaakin vapautua, kun joukkue ei yritä pelata pisteitä vain Ojaselle. Kärpät on aloittanut vuoden vahvasti. Ainut työtapaturma tuli torstaina, kun KalPa haki pisteet Raksilasta. Vahvana kotijoukkueena tunnettu Kärpät lähtee kuitenkin illan otteluun selkeänä ennakkosuosikkina. Merkki 1.

 

 

Lukko - KalPa

Viime aikoina lähinnä vain tappioita merkkauttanut KalPa matkustaa Raumalle Lukon vieraaksi. Viime aikoina savolaisten kone on yskinyt ja voitot ovat karanneet käsistä peräjälkeen. Torstaina kuopiolaiset hakivat kuitenkin arvokkaan vierasvoiton Kärpistä ja se on varmasti tuonut lisää itseluottamusta nuorten kilpipaitojen otteisiin. Viikko sitten SaiPalta kuokkaan ottanut Lukko on piristynyt joulun jälkeen. Viidestä edellisestä ottelusta on merkkautettuna kolme voittoa ja Rauli Urama onkin saanut kettupaidat hyvään iskuun. Maalintekovastuuta ovat ottaneet muutkin kuin ykköskenttä ja se on alkanut näkyä voittoina. Lukko on vahva kotijoukkue ja KalPa saakin pelata loisto-ottelun, mikäli se mielii pisteille tänään. Merkki 1.

 

TPS -Pelicans

Vaisusti joulutauon jälkeen esiintynyt TPS tarvitsisi tänään voiton ja kolme pistettä, mikäli joukkue mielii playoffeihin. TPS pelasi hyvin ja voittavasti ennen joulua, mutta viime aikoinan on tullut seinä vastaan. Pelistä puuttuu rentous ja maalinteko ei toimi. Torstaina Tappara kaatoi TPS:n Hakametsässä, vaikka TPS karkasikin johtoon avauserässä. Turkulaisten riveistä puuttuu selkeät profiilipelaajat, jotka kantavat isoa vastuuta tiukoissa paikoissa. Tänään vastassa on yksi turkulaisten päävastustajista, viisi pinnaa edellä oleva Pelicans. Pelicans on vaikean alkukauden jälkeen saanut paremmin ja paremmin juonesta kiinni ja joukkue tekee pikkuhiljaa nousua kohti liigan keskikastia. Joukkue on kymmenentenä ja haluaa varmasti varastaa kolme pistettä turkulaisilta. Merkki 2.

 

 

 

Ässät - HIFK

Takavuosien kuumakallet, Ässät ja HIFK ottavat yhteen Porissa. Vuosia takaperin nämä joukkueet keskittyivät keskinäisissä kohtaamisissa lähinnä jäähypenkillä istumiseen, mutta sittemmin on ruvettu pelaamaan myös jääkiekkoa. Ennen kautta heittopussiksi povattu Ässät on ottanut sille arvotun paikan. Joukkue on sarjataulukon viimeinen, tosin se on tasapisteissä TPS:n kanssa ja vain pisteen SaiPaa perässä. Kotijoukkue Ässät lähtee illan kamppailuun kahden tappion rasittamana. Kärpät ja SaiPA kurittivat porilaisia aikaisemmin tällä viikolla ja patapaidat haluavat varmasti kääntää kurssinsa. Hyvän voittoputkeen päässyt HIFK on palannut tappioiden tielle, kun joukkue on myös kahden ottelun tappioputkessa. Pelicans ja Lukko kurittivat stadilaisia aikaisemmin tällä viikolla ja Kari Jalosen suojatit ovatkin äärimmilleen ärsytettyjä. Luvassa on kiihkeä kiekkoilta ja tunnetta ei tule pelistä puuttumaan. Merkki 2.