SM-liigakausi vuosimallia 2009 polkaistaan käyntiin torstaina 10.9.2009. Kausi lähtee käyntiin kuuden ottelun kierroksella. Kyseessä on ns. paikalliskierros ja sykettä kierroksesta ei taatusti puutu. Kausi polkaistaan käyntiin klo 18.30 jokaisella paikkakunnalla.

SM-liigakierros -  10. syyskuuta 2009

Blues - Pelicans

Espoon Blues avaa kauden kotiottelulla. Vieraaksi saapuu Pelicans. Vaikka Blues menetti kesän aikana tukun kovia pelimiehiä, ovat espoolaiset suosikkeja illan otteluun. Avauskierroksilla yllätysmomentti on normaalia suurempi, mutta liigan keskikastiin tavoitteleva Pelicans tuskin yllättää nuorta ja energistä kotijoukkuetta. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,65 - 4,40 - 3,30

 

HPK - TPS

HPK lähtee kauteen mielenkiintoisissa asemissa. Talouslama on iskenyt myös hämeenlinnalaisten toimistolle ja urheilullinen menestys toisi mukanaan lisäeuroja. HPK:n materiaali on ylempää keskikastia ja TPS on selkeä altavastaaja. TPS päätti viime kauden loistavissa tunnelmissa, vaikka tappio puolivälierissä on vielä tuoreessa muistissa. Kiekkobuumi on kuitenkin palautettu Turkuun ja TPS saattaa hurmoksen turvin nousta liigan keskikastiin tulevalla kaudella. Avauskierrosten merkit ovat todellista arpapeliä ja vierasvoittokaan ei olisi mahdottomuus. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,65 - 4,40 - 3,30

 

Jokerit - HIFK

Helsingin herruudesta mittelevät tutut nimet. Veriviholliset Jokerit ja HIFK ovat satsanneet paljon tulevaan kauteen ja odotukset ovat korkealla. Kumpikin joukkue on ennustettu useissa eri medioissa mestarisuosikeiksi. Kotietua ei ole ja asetelmat ovat äärimmäisen tasaiset. Ainoa merkittävä ero seisoo joukkueiden tolppien välissä. Juuso Riksman kääntää otteluita tarvittaessa vaikka yksin voitoksi, mutta HIFK:n maalilla seisova Jan Lundell on runsaasta kokemuksesta huolimatta kysymysmerkki. Kotivoitosta lähdetään, mutta kaikki merkit ovat mahdollisia tässäkin ottelussa. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,75 - 4,30 - 3,00

 

JYP - KalPa

Hallitseva Suomen mestari JYP pääsee aloittamaan kauden kotonaan viime kauden pronssimitalisti KalPaa vastaan. JYP menetti kaksi tärkeää avainpelaajaa, kun Jarkko Immonen ja Ville Mäntymaa suunnistivat suuremmille areenoille. JYP:n suurin kysymysmerkki onkin joukkueen ykkössentterin paikka. Kenestä on kantamaan ykkösvitjaa ja takomaan tarvittavat pisteet? KalPan pullat ovat huomattavasti paremmin uunissa. Kehitys on jatkunut hyvänä jo pari kautta ja joukkueessa on sopivasti uutta ja vanhaa. Vanhaa koulua kuopiolaisista edustavat Sami Kapanen, Kalle Sahlstedt ja Mika Strömberg. Nämä herrat ovat KalPan runkomiehiä, mutta alemmissa kentissä on myös valtava määrä taitoa. JYP lienee ennakkosuosikki kotiedun turvin, mutta KalPan kerroin houkuttelee pelaamaan vierasvoittoa. Laitetaan ristiä. Merkki X.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 1,70 - 4,30 - 3,15

 

SaiPa - Kärpät

SaiPa on useissa lähteissä nimetty jo ensi kevään varmaksi liigakarsijaksi. Materiaali on toki heikko, mutta harjoituspelit ovat antaneet paljon positiivisempaa ajateltavaa. Peli on kulkenut mallikkaasti ja materiaalin huonoudesta on selvitty kovalla taistelulla ja hyvällä joukkuehengellä. Pitkässä juoksussa materiaali riittää maksimissaan kymmenelle sijalle. Kärpät on yksi suurimmista mestarisuosikeista tulevalle kaudelle. Materiaali on jälleen kerran äärimmäisen kova ja on ihme jos Oulussa ei pelata keväällä mitaleista. Avauskierrokset sisältävät aina kuitenkin yllätyksiä ja SaiPalla on hyvät mahdollisuudet yllättää hallitsevat hopeamitalistit. Kärppien kerroin on kuitenkin pelikelpoinen ja vieraskertoimesta lähdetään. Merkki 2.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,85 - 4,30 - 1,80

 

Tappara - Ilves

Tampereen derby. Viime kaudella totaalisesti alisuorittanut Tappara lähtee kauteen kovin odotuksin. Joukkueeseen on hankittu kovia vahvistuksia ja joukkueelta on lupa odottaa jopa paikkaa kuuden joukkoon kaiken onnistuessa. Ilveskin on tuonut koppiinsa tuoretta verta tälle kaudelle ja aika näyttää mihin tupsukorvien rahkeet riittävät. Kumpikin joukkue syttyy varmasti sarja-avaukseen ja tämä on mahdoton kohde veikata. Kotietua ei ole ja materiaalit ovat tasavertaiset pieniä yksityiskohtia lukuunottamatta. Tapparalla lienee enemmän petrattavaa tulevalle kaudelle ja kotijoukkuetta pelataan. Merkki 1.

Veikkauksen tarjoamat kertoimet kohteeseen: 2,25 - 4,00 - 2,25