SM-liigakierros 11.11  
 

HIFK - TPS

Kierroksen jumbo-ottelu. HIFK:n epätasaiset otteet saivat valoa tunnelin päähän juuri ennen maaottelutaukoa, kun punanutut hakivat arvokkaan voiton Hämeenlinnasta. Jos HIFK pystyy pelaamaan kotottelussaan samalla tavalla, on päivänselvää, että koko alkukauden lepsuillut TPS on vastaantulijana. TPS on sarjan viimeinen ja sillä on allaan viiden ottelun tappioputki. Näiden otteluiden maaliero on synkkääkin synkempi 6-18. TPS-luotsi Kai Suikkasen on saatava ihmeitä aikaan, jos hän haluaa joukkueensa hakevan pisteet Helsingistä. Varma kotivoitto.  Merkki 1.

 

   

Ilves - HPK

Tampereen Hakametsässä kohtaavat Ilves ja HPK. Viime kierroksilla lähes voittamaton HPK hävisi HIFK:lle juuri ennen taukoa, mutta se ei varmasti latista hämeenlinnalaisten mieltä. HPK-käskijä Jukka Rautakorpi on saanut joukkueen pelaamaan huipputasolla illasta toiseen ja pistepotti onkin karttunut mukavasti viime viikkoina. Joukkue on sarjan viides, vaikka sillä on 3 ottelua vähemmän pelattuna, kuin esimerkiksi sarjakärki JYPillä. Ilves on puolestaan sarjan yhdeksäntenä, eikä tupsukorvien peli ole kulkenut toivotulla tavalla. Viime kaudella kovaa jälkeä tehnyt Marko Anttila on ollut kuin varjo viime kaudesta. Loukkaantuminen on syönyt alkukauden virettä, mutta nouseeko varjoista tauon jälkeen? Ilvestä odottaa tältä mieheltä tehoja. Merkki 2.

 

 

Jokerit - Tappara

Ilmalaan saapuu vieraita Tampereelta. Nihkeän alkukauden pelannut Tappara matkustaa Jokereiden vieraaksi. Jokerit lienee selkeä ennakkosuosikki illan otteluun, mutta Tapparalla on täysi sauma yllättää narripaidat Hartwall Areenalla. Tappara hankki vahvistuksia sentteriosastolleen, kun se värväsi alkukauden Rauman Lukossa pelanneen Greg Jacinan riveihinsä. Tampereella varmasti odotetaan tältä mieheltä tehoja. Lukossa Jacina ei onnistunut toivotulla tavalla ja mies saikin kerätä pelikamansa ja lähteä Tampereelle. Nähtväksi jää, pystyykö Jacina auttamaan Tapparaa. Jokerileirissä on aihetta pieneen hymyyn. Ailahtelevan alkukauden jälkeen joukkue on saanut pelinsä kulkemaan varsin mallikkaasti ja siitä kiitoksena sarjataulukon toinen sija. Joukkueen parhaimpana pelaajana illasta toiseen on häärinyt luottomaalivahti Juuso Riksman. Riksman onnistui erinomaisesti myös leijonapaidassa männä viikonloppuna. Merkki 1.

 

 

KalPa - JYP

Kukapa olisi uskonut muutama vuosi takaperin, että 11.11.2008 sm-liiga kierroksen kärkikamppailu pelataan kuopiossa KalPan ja JYPin toimesta. Hyvä, en minäkään nimittäin. JYP porskuttaa vakuuttavasti sarjakärjessä ja joukkueen peli onkin kulkenut erinomaisesti alkukaudesta. Vaivana ovat olleet pienet ja vähän suuremmat loukkaantumiset. Muutama tärkeä pelaaja on sairaslomalla, mutta Risto Dufva on löytänyt hyviä korvaajia tilalle. JYP oli edustettu vahvasti myös viikonlopun Karjala-turnauksessa, kun joukkueesta oli mukana peräti kuusi pelaaja. Ainut jonka turnaus päättyi ennenaikojaan on voimahyökkääjä Tuomas Pihlman, joka huilaa myös tämän pelin puujalan takia. Turnaus antoi varmasti lisää itseluottamusta JYPin pelaajille, mutta samalla se verotti voimia. Kolme peliä neljään päivään ja vain päivän palautumisaika. Siinä onkin KalPan sauma. KalPa on levännyt ja treenannut hyvin koko viikon ja se lähtee täynnä virtaa illan koitokseen. Kotivoitto, risti myös mahdollinen. Merkki 1.

 

 

Pelicans - Blues

Lahden Isku Areenalla yhteenottavat Pelicans ja Blues. Alkukauden hyvin pelannut Blues on kärsinyt viime aikoina loukkaantumisista ja CHL-liigan tuomasta ylimääräisestä rasituksesta. Maajoukkuetauko osuikin joukkueelle hyvään aikaan. Blues on edellisestä viidestä ottelusta voittanut kolme ja pisteitä onkin karttunut tasaisen varmasti koko kauden. Pelicans sai ilmaa siipiensä alle ennen maajoukkuetaukoa. Viidestä edellisestä ottelusta joukkue voitti neljä, vaikka se joutuikin nöyrtymään JYPille juuri ennen maajoukkuetaukoa. Hannu Aravirta on saanut joukkueen pelitapaa iskostettua paremmin ja paremmin pelaajille ja se on alkanut näkyä myös tilastoissa. Maalintekoon on löytynyt miehiä laajalta rintamalta ja ennenkaikkea Leo Komarov on alkanut suunsoiton sijasta pelaamaan hyvää jääkiekkoa. Se on näkynyt myös pistetilastossa ja "Leksa" onkin joukkueen sisäisen pistepörssin kolmas. Tiukka taistelu luvassa, molemmilla riittää varmasti nälkää voittaa. Merkki X.

 

   

SaiPa - Ässät

Tiistaikierroksen toinen jumbomatsi käydään Lappeenrannassa, jonne saapuu vieraaksi Porin Ässät. Molemmat joukkueet taistelevat tiukasti pudotuspeliviivalla ja SaiPa onkin viivan paremmalla puolella. Ässät on on kolme pistettä SaiPaa takana, tosin yhden ottelun vähemmän pelanneena. Ennen takoa molemmat joukkueet hävisivät kaksi ottelua putkeen, tosin SaiPa pelasi molemmat ottelut vieraissa. Patapaitojen peli on kulkenut ajoittain varsin mallikkaasti. Joukkueen ylivoima on kuitenkin sarjan toiseksi huonointa ja siihen pitäisi joukkueen saada parannusta. Ylivoiman kapellimestarina porissa toimii kokenut Marko Kivenmäki, jolta ei pitäisi käsiä puuttua. Tulokset ovat olleet kuitenkin alkukaudesta kehnoja. SaiPa on ollut hyvä koti- ja Ässät hyvä vierasjoukkue, joten luvassa on tiukkaa taistelua pisteistä. Merkki 1.