SM-liigakierros 11.12  
 

HPK - Lukko

Hämeenlinnan Rinkelinmäelle saapuu vieraita länsirannikolta kun Rauman Lukko matkustaa toistamiseen tällä kaudella HPK:n vieraaksi. Edellinen kohtaaminen Hämeenlinnassa päättyi kotijoukkueen 6-1 voittoon, joten Lukko haluaa varmasti antaa takaisin. HPK:n kone on yskinyt hieman viime kierroksilla kun se on voittanut edellisestä viidestä ottelustaan vain kaksi. Viime pelissä HIFK kaatui murskalukemin 5-0. Myös kettupaitojen peli on ailahdellut, mutta joukkue on onnistunut viidestä viimeisestä ottelustaan keräämään kasaan seitsemän pistettä. Luvassa onkin kiihkeä ottelu, jossa maalivahdit nousevat suuriin rooleihin. Molemmissa päissä pelaa liigan huipumaalivahdit. Merkki 1.

 

JYP - Ilves

Jyväskylän JYP saa vieraita Tampereelta, kun Sakari Pietilän luotsaama Ilves matkustaa vierailulle Synergia-Areenalle. Joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa aikaisemmin tällä kaudella ja voitot ovat 1-1. Ilves on parantanut peliään viime kierroksilla kuin sika juoksuaan ja viidestä viimeisestä ottelusta joukkue on kerännyt 12 pistettä ja karistanut sarjataulukon häntäpään pölyt jaloistaan. Ilves pelaa erittäin fyysistä ja liikkuvaa kiekkoa ja se on alkanut hiljalleen kantaa hedelmää. Vastustajan pakit sortuvat virheisiin kun Ilveshyökkääjät karvaavat ja taklaavat. JYP on toinen erittäin hyvin liikkuva joukkue ja luvassa onkin huippuottelu. JYP porskuttaa vakuuttavasti sarjakärjessä, vaikka hurrikaani ei ole ollutkaan yhtä tyrmäävässä lennossa kuin alkukaudesta. Vähämaalinen ottelu jossa maalivahdit nousevat isoihin rooleihin. Merkki 1.

 

 

SaiPa - KalPa

Lappeenrannan Kisapuistoon SaiPan kunnon saapuu mittaamaan Kuopion KalPa. KalPan alkukausi on mennyt loistavasti ja joukkue onkin kivunnut sarjan kolmanneksi. Myös SaiPa on pelannut pirteän alkukauden loukkaantumisista huolimatta ja varsinkin kotonaan se on vaikea kaadettava. KalPan kuntopuntari osoittaa jyrkästi ylöspäin sille joukkue on kolmen ottelun voittoputkessa ja viidestä viimeisestä ottelusta se on kerännyt 12 pistettä. Ratkaisijoita on löytynyt ykköskentän ulkopuoleltakin ja se lupaileekin hyvää tulevaa ajatellen. SaiPa on kahden ottelun tappioputkessa jota se lähtee katkaisemaan KalPan kustannuksella. Kisapuisto on tunnetusti vaikea paikka mille joukkueelle tahansa ja SaiPa painaakin savolaiset maan rakoon. Merkki 1.

 

 

Tappara - Ässät

Tampereen Hakametsässä kohtaavat viime kierroksilla toisistaan mittaa ottaneet Tappara ja Ässät. Tiistaina pelattiin Porissa ja silloin Tappara näytti Ville Niemisen johdolla kaapin paikan. Kirvesrinnat iskivät tylyt 6-0 lukemat taululle ja kiittivät. Helppoa ei tule Ässillä olemaan torstainakaan. Tappara on saanut hiljalleen juonesta kiinni ja joukkueen itseluottamus on noussut voittojen myötä. Alkukaudesta vaivannut maalinteko-ongelmakin näyttää poistuneen ja onnistumisia on tullut laajalta rintamalta. Viidestä viime ottelusta tamperelaiset ovat haalineet 11 pistettä ja joukkue onkin aloittanut kirin kohti sarjan kärkeä. Ässät on tuskaillut koko alkukauden kotikentällään, mutta vieraissa on kulkenut hieman paremmin. Viime viikolla se kaatoi vieraissa Jokerit, mutta nyt on edessä uusi peli ja eri joukkue. Tapparalla lienee selkeä henkinen yliote illan peliin, koska se nöyryytti porilaisia toissapäivänä. Merkki 1.