SM-liigakierros 13.1.2009  
 

Blues - TPS

TPS matkustaa Bluesin vieraaksi Espooseen. Yksi ottelun kysymys on, pystyykö TPS voittamaan espoolaiset vihdoin heidän kotikaukalossaan. Tätä ei nimittäin ole tapahtanut liki neljään vuoteen. Viime kierroksilla hiljaiseloa viettänyt Blues saa keskittyä nyt täysillä SM-liigaan, kun se putosi CHL-leikeistä pois. Lauantaina joukkue hävisi jatkoajan jälkeen HPK:lle, mutta perjantain työvoitto Jokereista nosti espoolaiset mukaan taisteluun runkosarjan kärkipaikoista. TPS:llä on täydet mahdollisuudet vierasvoittoon, mikäli joukkue taistelee ja maalissa Salak onnistuu. Salak palasi pelikieltonsa jälkeen loistavasti, kun tsekkimolari nollasi Pelicansin lauantaina. Merkki 1.

 

 

Jokerit - Ilves

Viikon ensimmäiset peli pelataan Hartwall Areenalla tiistaina, kun Jokerit mittaa Tampereen Ilveksen vieraskunnon. Viimeisen viiden kierroksen aikana kumpikin joukkue on pelannut ailahtelevasti. Lauantaina Ilves kävi taistelemassa jyväskylässä sarjakärki JYPiä vastaan jatkoaikatappion, mutta joukkueen pelillinen ilme oli kauden parasta vieraskiekkoa. Ilves jätti turhan höntyilyn pois ja keskittyi kiekonhallintaan. Kun maalivahtipelikin toimii, on Ilves ilmoittautunut vahvaksi ehdokkaaksi kevään playoff karkeloihin. Jokerit ja Juuso Riksman lahjoittivat SaiPalle kolme vieraspistettä lauantaina, kun maalivahti Riksman imaisi SaiPa-puolustajan vedon omasta päästä. Ärsytetty Jokerit lähtee varmasti katkaisemaan kahden ottelun tappioputkeaan tupsukorvien kustannuksella. Merkki 1.

 

 

KalPa - HIFK

Joulutauon jälkeen vaisusti esiintynyt Kuopion KalPa saa vieraita Helsingistä, kun Stadin Ylpeys HIFK matkustaa savoon vierailulle. HIFK matkustaa Kuopioon kolmen ottelun tappioputkessa. Ennen tappioputken alkamista joukkue kykeni nappaamaan täydet sarjapisteet viidestä peräkkäisestä ottelusta. Sen jälkeen Kari Jalosen suojattien ympärille on muodostunut lukko. Peli ei kulje ja vastustaja vie pisteet. Punanuttujen tähtipelaajilta voitontahto on puuttunut tyystin viime kierroksilla. KalPan tilanne on taas täysin toisenlainen. Kolmen ottelun tappioputki vaihtui riemukkaisiin vierasvoittoihin viime viikon otteluissa Oulun Kärppiä ja Rauman Lukkoa vastaan. Luvassa onkin kotijoukkueen juhlaa. Merkki 1.

 

Pelicans - Lukko

Lahden Isku Areenalle saapuu vieraita Länsirannikolta, kun Rauman Lukko matkustaa Pelicansin vieraaksi. Viidestä viimeisestään Pelicans on saalistanut seitsemän pistettä ja yhteensä pussinokat ovat saalistaneet 50 pistettä liigassa. Se oikeuttaa kymmenenteen sijaan ja tuohon valmennusjohto haluaa varmasti muutosta. Pelicans pyrkiikin nousemaan vielä kymmenen joukkoon liigan tasaisesta peräpäästä. Rauman Lukko on pelannut kymmenen viime otteluaan mainiosti. Saaliina noista otteluista on yhteensä 20 pistettä ja joukkue onkin noussut liigan seitsemännelle sijalle. Lauantaina KalPa haki pisteet Äijänsuolta jalkapallolukemin 1-0, mutta kettuleirissä ei ole syytä huoleen. Peli on kulkenut viime kierroksilla todella hyvin, vaikka viikonloppuna joukkue ei maalia saanutkaan. Merkki 2.

 

SaiPa - Kärpät

Uudenvuoden loistavasti aloittanut SaiPa saa vieraita Pohjoisesta, kun Oulun Kärpät matkustavat Kisapuistoon. SaiPa-pelaajien uudenvuoden lupaukset ovat pitäneet loistavasti, sillä joukkue ei ole hävinnyt vielä otteluakaan tammikuussa. Lukko, Ässät ja Jokerit ovat kaikki kaatuneet varsinaisella peliajalla ja sarjan jumbopaikka on historiaa. Oulun Kärppien tasaisen hyvät otteet ovat nostaneet joukkueen sarjassa neljänneksi. SaiPa ja Kärpät ovat kohdanneet toisensa kahdesti Oulussa kuluvalla kaudella. Molemmat ottelut ovat päättyneet kotivoittoihin. Merkki 2.

 

Tappara - HPK

Tampereen Hakametsään saapuu vieraita ihan naapurista, kun Hämeenlinnan Pallokerho saapuu Tapparan isännöimäksi. Tappara on sarjan kolmanneksi viimeinen, vain pisteen viimeisenä olevia Ässiä edellä. Sija 12 ei varmasti tyydytä seurajohtoa tai pelaajia. Tampereella ollaan totuttu menestymään. Viimeisissä otteluissaan Tappara on esiintynyt vaihtelevalla menetyksellä. Reilu viikko sitten se voitti JYPin vieraissa ja heti perään TPS:n kotonaan. Sen jälkeen tuli turpaan Kärpiltä Oulussa. Haaste on tiistaina erittäin kova. HPK on parantunut peliään kuin sika juoksuaan ja Jukka Rautakorpi onkin piiskannut joukkueensa kovaan liitoon.  Voitot JYPistä ja Bluesista todistavat, että hämeenlinnalaiset pystyvät voittamaan kenet tahansa. Sarjataulukossa hämeenlinnalaiset ovat kuudentena, mutta vain kaksi pistettä neljännestä sijasta. Joukkue tavoitteleekin varmasti kotietua kevään koviin peleihin ja voitto Tapparasta nostaisikin joukkueen osakkeita. Merkki 2.