SM-liigakierros 14.10

 

 

Blues - HPK

Blues saa vastaansa lievässä nousukiidossa olevan HPK:n. Vaikka HPK on saanut peliään parannettua, on Blues silti selkeä ennakkosuosikki kotikaukalossaan. Sen peli on ollut erinomaisen hyvää lähes jokaisessa pelissä ja joukkue napsii voittoja tasaisesti illasta toiseen. HPK sen sijaan on parantuneesta pelistä huolimatta jumiutunut sarjataulukon toiseksi viimeiseksi. Merkki 1.

 

 

HIFK - SaiPa

Helsingissä kohtaavat stadin ylpeys, HIFK ja Idän ihme, SaiPa. HIFK:n kuntokäyrä on ylöspäin, kun taas SaiPa on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelustaan neljä. SaiPa on esiintynyt pirteästi, mutta siltä puuttuu vielä viimeinen puristus, jotta se voisi kääntää otteluita itselleen. HIFK on aina vaikea vastus kotihallissaan ja ilta ei tule olemaan helppo vierailijoille. SaiPa kärsii myös loukkaantumisista, joten uskomme kotijoukkueen korjaavan täyden pistepotin.  Merkki 1.

 

 

Ilves - Lukko

Hakametsässä yhteen ottavat Ilves ja Lukko. Lukko on alkukauden vahvoilla esityksillään pitänyt itsensä sarjan kärkipäässä, kun Ilves sen sijaan on mennyt hitaasti, mutta varmasti eteenpäin pienin askelin. Joukkue on sarjan kuudes ja mitään osviittaa tupsukorvien notkahduksesta ei ole havaittavissa. Luvassa onkin erittäin tiukka ottelu, jonka Lukko kuitenkin hoitaa yhden maalin erolla. Merkki 2.

 

JYP - Kärpät

Hyvässä kiidossa oleva JYP saa vastaansa pikkupedot Oulusta. Luvassa onkin kierroksen kärkikamppailu. JYP on voittanut kotonaan yhtä vaille kaikki ottelut ja lähteekin otteluun ennakkosuosikkina. Se on kotonaan erittäin vaikea kaadettava. JYP onkin sarjan ensimetreistä asti keikkunut sarjan kärkipaikoilla eikä joukkueella ole syytä huoleen, vaikka sairaslistalla onkin muutama avainpelaaja. Ex-JYP Matti Alatalon luotsaama Kärpät on ollut odotetun vahva alkukaudella ja se on sarjataulukon neljäs tällä hetkellä. Ratkaisijoita on useampaan kenttään ja hyvä maalivahtipeli antaa joukkueelle mahdollisuuden voittoon illasta toiseen. Luvassa on huikea trilleri, joka menee jatkoajalle. Merkki X.

Canal+ Sport 1 näyttää ottelun klo 18.15 alkaen.

 

   

KalPa - Jokerit

Helsingin Jokerit matkustaa Savoon KalPan vieraaksi. KalPa on pelannut alkukauden loistavasti odotuksiin nähden ja onkin sarjataulukon viidentenä. Kuopiolaiset pelaavat ennakkoluulottomasti ja uhrautuvasti. Joukkueen pelistä näkee, että seurassa on pitkästä aikaa tekemisen meininki ja koko organisaatio puhaltaa täysillä yhteen hiileen. Etenkin kokenut osasto on näyttänyt kaukalossa mallia nuoremmille. Jokerit saakin taistella täysillä noutaakseen täyden pistepotin Kuopiosta. Jokereiden peli on hapuillut koko alkukauden ja näyttääkin siltä että Glen Hanlon ei saa joukkojaan parhaaseen iskuun. Kalpa hyödyntää narripaitojen törttöilyn ja kaataa Jokerit komeasti kotiyleisön edessä. Merkki 1.

 

 

Pelicans - Tappara

Lahden Pelicans saa vastaansa Tapparan Tampereelta. Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole lähtenyt odotetusti käyntiin, vaan joukkueet ovat takkuilleet maalinteon kanssa ja valahtaneet sarjataulukon huonommalle puolelle. Tapparalla on selvästi parempi nousukiito, se on voittanut viidestä edellisestä pelistä neljä ja selkeästi se on piristänyt tamperelaisten itseluottamusta. Pelicans on hävinnyt kaksi edellistä peliään ja joukkue tarvitseekin ehdottomasti voiton korjatakseen suuntansa. Huomenna kurssi kääntyy ja Pelicansluotsi Hannu Aravirta saa hetkeksi huokaista helpotuksesta. Merkki 1.

 

 

   

Ässät - TPS

Kierroksen jumbo-ottelu nähdään Porissa, jossa kohtaavat Ässät ja TPS. Alkukauden floppijoukkue TPS antoin viime viikolla kahden ottelun armonajan valmentajakaksikolleen ja mikäli joukkue häviää Porissa, saa valmennuskaksikko kenkää. Mikäli joukkue ei arvosta valmentajaan, häviää TPS huomenna rumin numeroin ja lehdistötilaisuuden halutuimmat kommentit tulevat Hannu Virran suusta. Tätä me epäilemme ja laitamme kohteeseen varman kotivoiton. Ässien peli on muutenkin ollut kotikaukalossa pirteätä. Merkki 1.