SM-liigakierros 15.11

 

Lukko - Ässät

Rauman Äijänsuolla toisistaan mittaa ottavat rakkaat naapurit, Lukko ja Ässät. Näistä peleistä ei tunnetusti ole kiihkoa puuttunut ja nähtäväksi jää nousevatko tunteet pintaan Rauman lauantai-illassa. Lukko on hyvän alkukauden jälkeen kadottanut hyvän vireen ja joukkue onkin hävinnyt neljä edellistä otteluaan. Rauli Uramalla onkin kova työ kääntää raumalaisten kelkka. Tänään siihen onkin hyvä mahdollisuus, kun sarjataulukon häntäpäästä löytyvä Ässät vierailee Raumalla. Ässät hankki muutamia vahvistuksia tauolla ja uudet miehet ovat tuoneetkin pientä piristystä patapaitojen peliin. Ässillä on hyvä paikka yllättää Raumalaiset ja kuitata alkukauden 6-1 tappio. Merkki 2.

 

 

HPK -TPS

HPK:n jo pitkään hyvältä näyttänyt nousu on päätymässä kompasteluun, kun otteet kaukalossa heittelevät illasta toiseen.Torstaina SaiPa haki pisteet Rinkelinmäeltä ja Jukka Rautakorvella onkin täysi työ saada joukkue kuriin. Ajoittain peli rullaa kuin rasvattu ja välillä otteet takertelevat ja peli ei luista alkuunkaan. TPS sai tiistaina nauttia pitkästä aikaa voitosta. Joukkue nujersi HIFK:n vieraissa ja Kai Suikkanen varmasti yrittään jatkaa tätä trendiä. Joukkue huilasi torstain kierroksen, joten virtaa miehissä pitäisi riittää. Mikäli HPK saa pelin kulkemaan normaalitasolla on TPS vastaantulija. Peli kulminoituu myös maalivahtien taistoon.Merkki 1.

 

 

Ilves - KalPa

Hakametsään saapuu vieraaksi KalPa. Kuopiolaiset ovat jostain syystä viime kausina olleet erittäin vaikea vastustaja Ilvekselle, eikä tämä ilta varmasti tuo poikkeusta. Vaikka KalPa hävisi tiistai- ja torstaikierroksen ottelut JYPille ja Kärpille ei joukkueella ole syytä huoleen. Se hallitsi molemmissa otteluissa kenttätapahtumia ajoittain jopa suvereenisti. Maalinteko kuitenkin tökki ja oman pään virheet maksoivat tärkeät pisteet. Ilveksen peli ei toimi tällä hetkellä ja sijoitus sarjataulukossa on viimeistä edellinen. Sakari Pietilä hauskuuttaa toimittajia pelien jälkeisissä lehdistötilaisuuksissa, mutta se ei auta joukkuetta. Torstaina JYPin vieraana Ilves hallitsi ajoittain jopa suvereenisti, mutta viimeistely ontui ja pisteet jäivät jyväskylään. Ilves pelaa erittäin fyysistä kiekkoa ja onkin mielenkiintoista seurata pystyykö pienikokoinen KalPa vastaamaan Ilveksen rymistelyyn. Todella tasainen matsi luvassa. Merkki X.

 

 

Jokerit - Blues

Viime kauden välieräpari kohtaa Helsingissä, kun Blues matkustaa Jokereiden vieraaksi Hartwall Areenalle. Bluesin sairasosastolle tuli rajusti jobinpostia torstain kierroksella, kun nuori Ville Lajunen ja yksi puolustuksen tukipilareista Santeri Heiskanen joutuivat pitkille sairaslomille. Molemmille tuli pahoja vaurioita jalkaan ja miehet nähdään seuraavan kerran kehissä aikaisintaan ensi vuoden puolella. Jokerit huilasi torstain kierroksen ja onkin selvää, että energiaa Hanlonin joukoilla piisaa. Maalinsuulla jatkaa Riksman, joka onkin ollut Jokereiden tärkein yksittäinen pelaaja tällä kaudella. Mies on pelastanut Jokereille monia pisteitä tällä kaudella. Itseluottamus kasvoi varmasti myös hyvien maajoukkue-esitysten myötä. Blues on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä ja loukkaantumisista huolimatta Petri Matikaisen joukot marssivat voitokkaasti illasta toiseen. Kierroksen kärkikamppailu ja huipputasainen matsi luvassa. Merkki 2.

 

 

Kärpät - JYP

Oulun Raksilaan saapuu vierailijoita Jyväskylästä, kun Risto Dufvan hurrikaaniarmeija matkustaa Kärppien vieraaksi. Molemmat joukkueet ovat kolmen ottelun voittoputkessa ja varmaa onkin, että jommankumman putki katkeaa. JYPin peli ei ole ollut tällä viikolla odotetunlaista vaikka pisteitä onkin kertynyt maksimimäärä. Se oli tiistaina suurissa vaikeuksissa KalPan kanssa Kuopiossa ja torstaina kotikaukalossaan se oli tupeloida pisteet Ilvekselle. Sinuhe Wallinheimo oli kuitenkin mies paikallaan molemmissa otteluissa ja pelasti tärkeitä pisteitä jyväskyläisille. Pekka Tuokkola saa torjuntavastuun Kärppiä vastaan ja tämä onkin yksi kysymysmerkki. Jos Tuokkola ei onnistu, jäävät pisteet Raksilaan. Tuokkola on pelannut hyvällä tasolla kaikki pelaamansa ottelut, mutta myös muutama helppo on tällä kaudella mennyt. On päivänselvää, että Kärpät painaa alusta ast kovaa päälle ja jos JYP kestää ensimmäisen erän, on se lähellä pisteitä. Merkki X.

 

   

Pelicans - HIFK

Stadin Kingit matkustavat Lahteen Pelicansin vieraaksi. Isku Areena varmasti pursuaa ääriään myöten täynnä, kun Helsingin IFK luistelee kaukaloon. Punanutut ja lauantaipeli on oiva yhdistelmä seurata huippukiekkoa. Erityisesti kannattaa seurata punapaitojen numeroa #71. Try-outilla HIFK:ssa oleva jenkki on ollut ilmiliekeissä parissa pelaamassaan ottelussa. Bates on ollut molemmissa pelaamissaan otteluissa lähes suvereeni kentän päällikkö. Kahdessa pelaamassaan ottelussa mies onkin paukuttanut tehot 1+4. Tuo kaivattuja tehoja helsinkiläisten riveihin. Pelicansin ailahtelevat otteet ovat jatkuneet ja Hannu Aravirran pitääkin keksiä uusia konsteja, jotta lahtelaisten peliin tulisi toivottua tasaisuutta. HIFK jatkaa hyviä otteita ja hakee pisteet Lahdesta. Merkki 2.

 

 

 

SaiPa - Tappara

Tasapisteissä ennen illan kierrosta olevat Saipa ja Tappara kohtaavat Lappeenrannan Kisapuistossa. Molempien joukkueiden kausi on ollut yhtä vuoristorataa. Tasaisemmin ja ennakko-odotuksiin verraten paremmin joukkueista on onnistunut SaiPa. Joukkue keikkuukin sarjataulukon yhdeksäntenä, mikä varmasti ainakin osittain tyydyttää SaiPa-käskijä A-P Seliniä. Tapparalta sen sijaan odotettiin kauden alla parempia otteita. Ykköskenttä Ville Niemisen johdolla puurtaa tasaisesti illasta toiseen, mutta laajalta rintamalta kaivataan enemmän ratkaisijoita. SaiPa on tunnetusti kova vastus kotiluolassaan, eikä tämä ilta tee varmasti poikkeusta. SaiPalla on maukas HPK-voitto takataskussaan ja se antaa varmasti puhtia illan otteluun. Merkki 1.