SM-liigakierros 16.9

BLUES - KÄRPÄT

Espoossa kohtaavat viime kauden finalistit. Silloin pelikenttiä hallitsi Oululaiset. Nyt tilanne on muuttunut. Blues on jatkanut siitä mihin viime kaudella jäi ja on porskuttanut alkukierrokset juuri niin vakuuttavasti kuin odottaa sopikin. Kärpät sen sijaan vielä hakee asetelmia tälle kaudelle. Kärpillä on varmasti kova näyttämisenhalu lauantain hävityn KalPa ottelun jälkeen. Ennenkaikkea Kärppävahti Tuomas Tarkki on isossa roolissa Espoon illassa. Toinen merkillepantava asia on erikoistilannepelaaminen. Se on toiminut Espoolaisilla loistavasti ensimmäisillä kierroksilla ja se saa varmasti jatkoa, mikäli kärppälauma jäähyilee. Kärppien liike ei riitä Bluesia vastaan ja kotijoukkue vie voiton parin maalin turvin. Merkki 1.

 

 

HIFK - LUKKO

HIFK saa vieraaksi kovakuntoisen Rauman Lukon. Lukko on voittanut kaksi ensimmäistä peliä ja on vahvassa vireessä. HIFK sen sijaan hävisi SaiPalle rankkareissa lauantaina. HIFK:n etuna on kuitenkin kotiyleisö. Joukkue on erittäin vaikea kaataa kotiluolassaan. Luvassa onkin kiihkeä kamppailu jossa tilanteet ajetaan loppuun ja torikokouksilta ei vältytä. Merkki X.

 

 

JOKERIT - ÄSSÄT

Viime kauden heittopussi Ässät saapuu Jokereiden vieraaksi Hartwall Areenalle. Ottelussa ei ole kuin yksi ennakkosuosikki. Ottelusta saattaa tulla todella tulinen mikäli Ässäpelaajien potta ei kestä pelin edetessä. Todella laadukkaalla pelaajamateriaalilla operoiva Jokerit hoitaa pelin rutiininomaisella suorituksella ja Ässät matkaa takaisin Poriin ilman pisteen pistettä. Merkki 1.

 

 

TPS - HPK

Turussa kohtaavat viime kauden epäonnistujat. Molemmat ovat kiillottaneet imagoaan täksi kaudeksi ja joukkueet haluavat nousta takaisin kärkikahinoihin. Molemmat joukkueet majailevat sarjataulukon pohjilla, mutta se ei kerro koko totuutta sillä molemmat joukkueet ovat pelanneet vain yhden ottelun. HPK on tehnyt kovia hankintoja joukkueeseen ja siltä odotetaankin tasaisen varmaa suorittamista koko kauden. Tiistaina nousu alkaa kun TPS kaatuu puoliksi tyhjällä Elysee Areenalla. Merkki 2.