SM-liigakierros 17. helmikuuta 2009   
 

Blues - Tappara

Blues saa vieraita Tampereelta, kun Tappara matkustaa Barona-Areenalle isäntäjoukkue Bluesin vieraaksi. Kummatkin joukkueet ovat voittojen tarpeessa, Tappara tosin paljon enemmän. Tappara on sarjataulukon 13. ja sillä on matkaa kuusi pistettä viimeiseen playoff-paikkaan. Pahimmassa tapauksessa kauden päättyessä Hakametsässä ei pelata playoff- vaan playout-otteluita. Se jos mikä olisi kova isku takavuosina kovaa menestystä niittäneelle seuralle. Blues taistelee runkosarjan kärkisijoista. Tällä hetkellä joukkue on sarjataulukon neljäs, seitsemän pistettä sarjaa johtavaa JYPiä perässä. Maalintekovaikeuksien kanssa taisteleva kotijoukkue tarvitsee kipeästi voittoja, noustaakseen tosissaan taisteluun runkosarjan ykköspaikasta. Bluesilla on edelleen useita runkomiehiä sivussa ja se vaikeuttaa espoolaisten peliä. Merkki 1.

 

 

Ilves - SaiPa

Hurjaan vireeseen äitynyt Ilves saa vieraita Lappeenrannasta, kun pudotuspelipaikkansa jo menettänyt SaiPa matkustaa Hakametsän tiistai-iltaan. Ilves on viimeiseltä viideltä kierrokselta kerännyt 13 pistettä. Se on kahta pistettä vailla maksimi ja se on kova saavutus äärimmäisen tasaisessa liigassa. Vierasjoukkue SaiPan tilanne ei ole yhtä ruusuinen. Joukkue on vajonnut SM-liigan hännille, eikä pisteitä ole kertynyt viimeisistä kolmesta ottelusta ainuttakaan. SaiPa voi alkaa keskittyä pikkuhiljaa keväällä pelattaviin playout-peleihin ja miettimään, kuinka se pystyy säilyttämään liigapaikkansa. Merkki 1.

 

   

JYP - Kärpät

Kierroksen kärkikamppailu käydään Jyväskylässä, kun Kärpät matkustaa JYPin vieraaksi. Synkän tammikuun jälkeen pelinsä paremmin uomiin saanut kotijoukkue on kovan haasteen edessä. Viime viikko toi kaksi voittoa, mutta ennalta viikoin helpoin vastus, Ässät jäi Porissa nujertamatta. Sisuuntunut JYP on varmasti hyvin latautunut täyden kotihallin edessä. Kärpillä on teoriassa mahdollisuus nousta taistelemaan runkosarjan voitosta, mutta käytännössä se tarkoittaa jäljellä olevista 8 voitosta, lähes maksimipisteitä. Se ei ole realismia. Noista kahdeksasta ottelusta oululaiset pelaavat viisi vieraissa. Synergia-Areenan tiistai-illasta ei varmasti tunnetta puutu. Tämän kauden aikaisemmat voitot ovat menneet JYPille 2-1. Vähämaalinen ottelu luvassa. Merkki X.

Canal+ Sport 1 näyttää ottelun klo 18.30 alkaen. Lisätietoa Urheiluveikkaus.comin TV-Oppaasta.

 

 

KalPa - Lukko

Kuopion KalPa isännöi Hämeenlinnan HPK:ta Niiralan Montussa. KalPalle jo tutuksi tulleet tauon jälkeiset heikot esitykset saivat jatkoa, kun se viime viikolla hävisi kolmesta ottelustaan kaksi ensimmäistä. Lauantain voitto Bluesista tuli sekin vasta voittomaalikilpailusta. KalPa on sarjataulukon kolmas ja ero kärkeen on kuusi pistettä. Kaikki on siis vielä omissa käsissä ja taistelevana tunnetut savolaiset eivät varmasti ole vielä luovuttaneet taistelua ykkössijasta. Vastus ei tosin ole helppo. HPK on tämän vuoden otteluissaan ollut tasaisen varma ja tehokas, eikä joukkueelle ole sattunut suurempia notkahduksia. Tällä hetkellä HPK on taulukon kuudes, neljä pistettä kotiedusta. Hämeenlinnalaisilla on varmasti kova halu tavoitella suoraa paikkaa pudotuspeleihin, eikä se tule päästämään kotijoukkuetta helpolla. Merkki 2.

 

 

Pelicans - Lukko

Playoff-viivan molemmin puolin notkuvat Pelicans ja Lukko iskevät yhteen Lahdessa. Joukkueet ovat tasapisteissä sijoilla 10 ja 11. Lukko on yhden sijan perässä huonomman maalieronsa takia. Vaikka pisteitä on jaossa vain kolme, voidaan sanoa että Isku-Areenan tiistai-illassa pelataan ns. kuuden pisteen ottelu. Koko viime viikon pirteästi esiintyneet lahtelaiset saivat palkinnon vasta lauantaina, kun se murskasi Jokerit lukemin 9-2. Haaviin viime viikolta tarttui vain kolme pistettä ja se ei varmasti tyydyttänyt joukkuetta. Raumalaisten peli on yskinyt jo pidempään ja Lukko-käskijä Rauli Urama ei tunnu löytävän lääkettä joukkueen saamiseksi takaisin voittojen tielle. Jos peli ei ala kulkea, voi raumalaiset heittää hyvästit playoffeille. Se olisi valtava pettymys liigan viidenneksi suurimmalla pelaajabudjetilla operoivalle seuralle. Merkki 1.

 

TPS - Ässät

Viime aikoina pirteästi esiintyneet TPS ja Ässät ottavat toisistaan mittaa Turussa. Turkulaiset ovat sarjataulukon yhdeksäntenä ja porilaiset sijalla 12. Joukkueiden välinen piste-ero on tosin vain viisi pistettä. Se kertoo liigan peräpään tasaisuudesta. Kummankin joukkueen peli on kulkenut hyvin tauon jälkeen. Ässät on neljän ottelun voittoputkessa ja lauantaina se kaatoi kotonaan JYPin. Peli-ilme oli hyvä ja vaikka avainmiehiä oli pois, taisteli Ässät loistavasti. Myös TPS on voittoputkessa. Se voitti myös kaikki viime viikon ottelut. Kahdesti Lukon ja kerran SaiPan. Luvassa onkin tiukka ja vähämaalinen taistelu. Maalivahtien merkitys korostuu tiukoissa ja vähämaalisissa ottelussa. Tällä osa-alueella TPS on karvan verran porilaisia edellä. Merkki 1.