SM-liigakierros 2.10  
 

HIFK - Kärpät

Helsingissä toisistaan mittaa ottavat HIFK ja Kärpät. Kärppien alkukausi on ollut odotetun vahva, mutta vastustaja HIFK on ollut ajoittain pahassa pulassa. Etenkin helsinkiläisten puolustusta on viety kuin pässia narussa, eikä se tänä iltana ainakaan materiaaliltaan parannu, kun vuokralla ollut Ivan Majesky siirtyi takaisin Ruotsin Elitserieniin. Jos Kärpät iskee rajusti painetta HIFK:n pakkeihin lähtee voitto selvin numeroin Ouluun. Merkki 2.

 

 

JYP - Ässät

Jyväskylässä yhteenottavat JYP ja Ässät. Tiistaina hurrikaanilauma näytti porilaisille kaapin paikan kun se kylvetti Ässät tylyin 1-7 numeroin. Tässä saattaakiin piillä Ässien sauma. Jos JYP lähtee takki auki otteluun, on patapaidoilla oiva tilaisuus iskeä. JYPin valmentaja Risto Dufva tosin on tunnettu siitä, että hän pystyy pitämään joukkueen jalat maassa tilanteessa kuin tilanteessa. Kotijoukkue lähteekin illan otteluun selvänä ennakkosuosikkina. Mielenkiintoista on nähdä kestääkö patapaidoilla pää, mikäli JYP jatkaa siitä mihin tiistaina jäi ja iskee maaleja kuin liukuhihnalta. Merkki 1.

 

Pelicans - Tappara

Lahdessa kohtaavat alkukauden alisuorittajat, Pelicans ja Tappara. Kummankin joukkueen alkukausi on ollut yhtä vuoristorataa ja tällä hetkellä lähempänä valoa on Tappara. Se taisteli voiton tiistaina Bluesista ja kohenteli asemiaan sarjataulukossa. Pelicans sen sijaan on pakkovoiton edessä, mikäli se meinaa nousta takaisin taistelemaan hyvistä sijoista. Lahtelaisten apuvalmentaja Pasi Räsänen toteaa jatkoaika.comin sivuilla: "Perkele, ei tässä nyt ole mitään muuta vaihtoehtoa kuin napata kotivoitto, nyt on laitettava isoa vaihdetta silmään. Ei tämä tästä puhumalla parane." Luotetan Pasiin ja pussinokkiin ja pelataan kotivoittoa. Merkki 1.

 

 

SaiPa - HPK

Sarjataulukon viimeiseksi jumiutunut HPK matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. HPK on saanut viidestä ottelusta kasaan vain 3 pistettä. Se on ehdottomasti liian vähän Jukka Rautakorven ritaripaidoille. Joukkue on kokenut ja laadukkaita pelimiehiä löytyy useempaan kenttään. Nousu on tapahduttava mahdollisimman pian. Tänään siihen olisi oiva sauma. SaiPa on pelannut kotonaan hyviä pelejä, mutta sillä on myös omat heikkoutensa. Materiaaliltaan HPK on SaiPaa edellä, mutta mikäli hämeenlinnalaisten putki ei kulje, jäävät pisteet Itään. Tasainen peli, joka voi ratketa suuntaan tai toiseen. Merkki X.