SM-liigakierros 21.10

 

 

HPK - Tappara 

Hämeenlinnan remontoidulle Patria-Areenalle saapuu vieraaksi Tappara. HPK eli alkukauden matkalaukkuelämää ja se varmasti tiivisti joukkuetta. Joukkue oli pitkään sarjan viimeisenä, mutta on pikkuhiljaa lähtenyt kipuamaan ylöspäin. Tällä hetkellä ritaripaidat löytyvät sarjatauluko sijalta yhdeksän. Tappara on vaisun alkukauden jälkeen saanut juonesta kiinni ja parantanut otteitaan. Joukkue onkin kavunnut jo sarjasijalle neljä. HPK on kuitenkin äärimmäisen vaikea vastustaja kotihallissaan ja se viekin täydet kolme pistettä. Merkki 1.

 

Ilves - Ässät

Hakametsään saapuu vieraita porista. Alkukauden alavireisesti aloittanut Ilves on hävinnyt viidestä viimeisestä ottelusta neljä ja joukkue onkin pakkovoiton edessä. Ässät on myös yksi alkukauden epäonnistujista, vaikka joukkue onkin ajoittain esiintynyt pirteästi. Alpo Suhosen valmentamat patapaidat pelaavat ennakkoluulottomasti ja rohkeasti. Nuori, hyvin liikkuva ja taklaava ryhmä pystyy parhaana iltanaan haastamaan sarjan kärkijoukkueetkin. Ilves ei ole Sakari Pietilän johdolla vielä päässyt tarvittavaan liitoon ja nyt olisikin aika kääntää kelkka Ässien kustannuksella. Merkki 1.

 

JYP - Lukko

Jyväskylään saapuu vieraita Raumalta. Kettupaitojen edellinen vierailu Jyväskylään ei tuottanut pisteitä, kun JYP korjasi pisteet lukemin 4-2. Rauli Uraman luotsaama Lukko oli pitkään sarjajohdossa, mutta kauden edetessä on joukkue joutunut vaihtamaan piikkipaikan kolmanteen sijaan. JYP on mennyt vakuuttavasti illasta toiseen. Se ei ole hävinnyt kotonaan kuin kerran tällä kaudella ja vahvoilla se on tiistai-iltanakin, vaikka Lukko on äärimmäisen kova joukkue, on JYP vielä kovempi kotonaan. Ottelun pääosassa tulevat olemaan maalivahdit. Lukon selkeä ykkösmaalivahti on Petri Vehanen. JYPillä on kaksi loistavaa maalivahtia ja onkin vielä kysymysmerkki, kumman maalivahdin JYP laittaa maalille? Kotivoitto. Merkki 1.

 

 

TPS - Jokerit

Turun Elysee Areenalle saapuu vieraita Helsingistä. Jokerit on saanut peliään uomiin alkukauden vaikeuksien jälkeen ja joukkue porskuttaakin neljän ottelun voittoputkessa. Myös TPS on voittanut kolme edellistä otteluaan, mutta joukkue on silti sarjataulukon viimeisenä. Hannu Virta onkin saanut armonaikaa, kun joukkue on voittanut pelejä. Jokerit on kivunnut sarjataulukossa jo viidenneksi ja narripakan suunta on parempaan. Joukkue hakeekin pisteet Turusta. Merkki 2.