SM-liigakierros 23.10

 
 

HIFK - Pelicans

HIFK saa vastaansa vaisun alkukauden pelanneen Pelicansin. Pelicans ei ole saanut peliään uomiin alkukaudella ja joukkue on valahtanut aina sarjataulukon toiseksi viimeiseksi. HIFK puolestaan on alkukierrosten vaikeudet selättänyt ja joukkue on nostanut asemiaan sarjataulukossa. Kari Jalonen on saanut punakoneen pelaamaan erittäin liikkuvaa ja fyysistä kiekkoa, joka on toiminut erittäin hyvin viime kierroksilla. Ainut tappio viimeisestä neljästä pelistä on JYPiä vastaan, tosin tämäkin kuitattiin heti seuraavana päivänä kun HIFK voitti hurrikaanipaidat kotonaan jatkoajalla. Kaikki merkit viittaavaat kotivoittoon. Merkki 1.

 

   

Jokerit - HPK

Jaffalaan saapuu vieraaksi HPK. Jokerit julkaisi eilen tehneensä loppukauden mittaisen sopimuksen keskushyökkääjä Quinn Hancockin kanssa. Hancock on tuttu mies liigaympyröistä, mies on aiemmin pelannut mm. Lukossa, Tapparassa ja Jokereissa. Jokerit halusi vahvistaa sentteriosastoaan ja Hancock tuokin tärkeää kokemusta ja osaamista jokerihyökkäykseen. HPK on alkanut löytämään kiekollista peliään ja se on myös alkanut tuottamaan tulosta. Jukka Rautakorpi on saanut ritaripaidat hyvään iskuun ja myös joukkueen kokenut osasto on alkanut heräillä ja se on tärkeää. Huiputasainen ottelu luvassa. Merkki X.

 

 

KalPa - Ilves

Kuopioon KalPan vieraaksi saapuu Ilves Tampereelta. KalPaleirissä voidaan osiltaan olla tyytyväisiä alkukauteen, vaikka joukkue onkin hävinnyt kaikki viisi edellistä otteluaan. Pisteitä on kertynyt mukavasti ja KalPa on sarjan seitsemäs. Ilves on hävinnyt neljä edellistä otteluaan ja onkin selvää, että tänään toisen joukkueen kurssi kääntyy parempaan suuntaan. Kumman? Urheiluveikkaus.com luottaa savolaisiin ja pistää kotivoiton. Merkki 1.

 

 

SaiPa - TPS

Idän Sputnikit saavat vieraakseen sarjajumbo TPS:n. Turkulaisten alkukausi on ollut luvalla sanoen surkea, mutta pieniä valonpilkahduksia on viime kierroksilla näkynyt. Joukkue on voittanut viidestä viime ottelustaan kolme ja se on antanut jatkoaikaa turkulaisten päävalmentaja Hannu Virralle. Viime pelissä tuli niukka 2-1 tappio Jokereille. Paljon ruusuisempi ei ole ollut SaiPankaan alkukausi. Joukkue on 12 ja peli ei tunnu kuljevan toivotulla tavalla. Kotonaan lappeenrantalaiset ovat kuitenkin vaikeita kaadettavia ja pisteet jäävätkin Itään. Merkki 1.

 

 

Tappara - JYP

Viime kauden puolivärieräpari kohtaa jälleen kerran. Tapparan ja JYPin otteluista ei ole juurikaan tunnetta puuttunut viime vuosina. Aina sattuu ja tapahtuu. Tällä kaudella näistä kahdesta joukkueesta parempi on ollut vierasjoukkue JYP. Risto Dufva on saanut hurrikaaniarmeijansa kovaan iskuun ja joukkue napsii pisteitä illasta toiseen vakuuttavilla esityksillä. Hakametsä on ollut aina vaikea paikka jyväskyläläisille ja sitä se tulee olemaan tänäänkin. Urheiluveikkaus.com luottaa kuitenkin JYPiin ja laittaa vierasvoiton. Merkki 2.