SM-liigakierros 23.9

 

 

JYP - Pelicans 

Jyväskylän JYP saa vastaansa Pelicansin Lahdesta. Molempien joukkueiden kausi on lähtenyt käyntiin hieman verkkaisesti, vaikka joukkueet sarjataulukon kärkipäässä keikkuvatkin. Pelicans on sarjataulukon neljäntenä, kolmella voitolla joista yksi on tullut jatkoajalla. JYP puolestaan majailee taulukon sijalla 5, kahdella voitolla. JYP on tunnetusti vaarallinen kotiluolassaan ja ei anna mitään ilmaiseksi lahtelaisille. Lahtelaisten maalivahtitilanne näytti jo huolestuttavalta, kun ykkösvahti Tommi Nikkilä loukkaantui ja maalille komennettiin kakkosvahti Niko Hovinen. Hovinen kuitenkin yllätti kaikki ja on pelannut jo kaksi nollapeliä. Kestää Hovinen Hippoksen hornankattilassa? Ei kestä. Merkki 1.

 

   

Lukko - Kärpät

Raumalla kohtaa kauden pirteästi aloittanut Lukko ja puolen Suomen joukkue Oulun Kärpät. Lukko on voittanut kaikki alkukauden neljä otteluaan, kun taas Kärpät on voittanut viidestä pelaamastaan ottelustaan vain kaksi. Lukko on peliin lievä ennakkosuosikki, sillä se on ratkaissut pelejä todella kovalla kädellä ja iskenyt paikoista kiekot maaliin isolla prosentilla. Erityisesti Raumalaisten ykköskenttä on ollut kovassa vedossa. Haataja ja Saarenheimo on tehnyt tuhoisaa jälkeä ja parivaljakko keikkuukin ansaitusti pistepörssin kärkisijoilla. Lukko hoitaa pelin hyvällä maalivahtityöskentelyllä ja ykköskentän kovilla tehoilla. Merkki 1.

 

   

SaiPa - Ilves

Lappeenrannassa yhteenottavat sarjan heittopussiksi veikattu SaiPa ja Ilves Tampereelta. Molempien alkukausi on ollut hyvin vaihteleva ja otteet pelin sisällä ovat ailahdelleet laidasta laitaan. SaiPa otti henkisestä tärkeän kotivoiton JYPistä lauantaina ja sai varmasti lisää itseluottamusta otteisiinsa. Ilves pelasi hyvän pelin Bluesia vastaan kotonaan lauantaina, mutta se riittänyt pisteille. Blues vei pelin 3-2. Ilves kuitenkin taisteli hyvin ja osoitti pystyvänsä pelaamaan hyvää jääkiekkoa. Luvassa onkin varmasti kiihkeä kamppailu, jossa tasapelikin voi olla mahdollinen 60. minuutin jälkeen. Uskomme kuitenkin Ilveksen voittoon.  Merkki 2.

 

 

Tappara - HPK

Tampereen Hakametsässä kohtaavat Tappara ja HPK. Molempien joukkueiden kausi on alkanut mollivoittoisesti, HPK majailee sarjan jumbosijalla yhdellä pisteellään, kun taas Tappara on kymmenes neljällä pisteellään. HPK:n materiaali pitäisi riittää taistelemaan sarjan keskikastissa, mutta valmentaja Jukka Rautakorpi ei ole saanut ritaripaitoja vireeseen. Tapparan alkukausi on myös ollut vaisu, se hävisi perjantaina JYPille ja lauantaina KalPalle. Valmentaja Mika Saarinen ei ole saanut kirvesrintoja iskuun vaikka joukkueessa on potentiaalia huomattavasti parempaan pelaamiseen. Tapparan pirtein osa-alue on ollut kakkoskenttä jossa sentterinä häärää syöttökone Jori Lehterä ja laidoilla viilettävät Ville Nieminen ja Jonas Enlund. Tuolta kolmikolta odotetaan jatkossa yhä enemmän tehoja. Tappara vie pisteet yhden maalin erolla. Merkki 1.

 

 

TPS - KalPa

Elysee Areenalla kohtaavat TPS ja KalPa Kuopiosta. Kalpa otti tärkeän kotivoiton launtaina Tapparasta ja kohenti asemiaan sarjan keskikastissa. TPS puolestaan hävisi Pelicansille lahdessa 3-0. Molempien joukkueiden peli on aika ajoin toiminut mallikkaasti ja etenkin KalPan ykköskenttä on tehnyt kovia tehoja. Kalle Sahlstedt ja Sami Kapanen pelaavat hienosti yhteen ja Sahsltedt komeileekin maaliörssin kärjessä viidellä tehdyllä maalilla. Paluun TPS:n takalinjoille tekee myös parin ottelun pelikiellon kärsinyt Aki Berg. Berg niittasi viime viikolla HPK:n Pasi Salosen tähtien teille ja tästä rapsahtikin arin ottelun huili. Berg on isossa roolissa turkulaisjoukkueen puolustuksessa. Maalivahtipeli on erityistarkkailun alla, sillä molempien joukkueiden veskarit eivät ole olleet parhaassa vireessä alkukaudesta. Luvassa on tiukka matsi ja jatkoaika ei ole mikään mahdottomuus. Merkki X.

 

 

Ässät - HIFK

Viime kauden heittopussi, Porin Ässät saa vieraakseen Helsingin IFK:n. Ässät on odotetusti sarjan häntäpäässä kolmella pisteellään ja HIFK muutaman sijan edellä neljällä pisteellään. Kari Jalonen ei ole saanut helsinkiläisjoukkuetta täyteen iskuun, sillä alla on vain yksi voitettu ottelu, sekin avauskierroksella Jokereita vastaan. Samaa voidaan sanoa Alpo Suhosesta ja Ässistä. Joukkue taistelee ajoittain hyvin, mutta se jokin puuttuu patapaitojen tekemisestä. Joukkueen pelaajamateriaalikaan ei päätä huimaa, mutta valmennus ei myöskään osaa ottaa kaikkia tehoja irti ässäpakasta. HIFK hakeekin helpot pisteet Porista. Merkki 2.