SM-liigakierros 25.10  
 

Blues - Tappara

Espoon Länsi-Auto Areenalle saapuu vieraita Tampereelta. Tapparan alkukausi on ollut yhtä vuoristorataa ja joukkue onkin kolmen ottelun tappioputkessa. Torstaina JYP haki pisteet Hakametsästä luvattoman helpolla. Tappara oli luvallasanoen vaisu ja haluton. Ainoita valonpilkahduksia ottelussa oli NHL konkari Ville Nieminen, joka haastoi, repi ja raastoi ajoittain mallikkaasti. Mikäli Blues saa hyvän alun otteluun jäävät pisteet Espooseen. Merkki 1.

 

 

Ilves - HIFK

Hakametsään saapuu vieraaksi Helsingin IFK. HIFK on piristynyt alkukaudesta ja joukkue onkin pelannut mallikkaasti viime kierrokset, vaikka joukkue hävisikin torstaina Pelicansille. Kari Jalonen on saanut punapaidat pelaamaan todella aktiivista ja liikkuvaa peliä ja se onkin myrkkyä vastustajan pakistolle. Ilves on viiden ottelun tappioputkessa ja suuntaa paremmasta ei näy. Ainoastaan kotihurmos voi pelastaa Ilveksen, mutta sitä ei huomenna ole luvassa ja pisteet matkaavat Stadiin. Merkki 2.

 

 

Jokerit - Kärpät

Viime vuosien kärkijoukkueet Jokerit ja Kärpät ottavat mittaa toisistaan Helsingissä. Kärpät aloitti kauden vahvasti, mutta joukkue on viime kierroksilla esiintynyt muutamien avainpelaajien poissaolon myötä vaisusti ja joukkue on valahtanut sarjataulukon paikalle 11. Jokerien pelissä on ollut hakemista viime aikoina, mutta joukkue on kerännyt pisteitä tasaisesti ja onkin kivunnut sarjataulukon kolmanneksi. Jokerit on myös pelannut otteluita vähiten. Tiukka lauantaikamppailu luvassa, josta pisteet korjaa kotijoukkue. Merkki 1.

 

 

Lukko - SaiPa

Rauman Äijänsuolle saapuu vieraaksi Lappeenrannan SaiPa. SaiPa on kolme viimeistä otteluaan ja joukkue saanut selvästi lisää itseluottamusta. Lukko nöyryytti perjantaina Oulun Kärppiä lukemin 6-1 ja lähteekin otteluun ennakkosuosikkina. Parhaana iltana Lukon ykköskenttää on lähes mahdoton pysäyttää ja SaiPapuolustus saakin olla tarkkana jos se mielii pitää oman maalin puhtaana. Kotivoitto. Merkki 1.

 

 

Pelicans - KalPa

Lahdessa kohtaavat Pelicans ja KalPa. Pelicansin peli on ollut alkukaudella hieman hakemista, vaikka joukkue onkin voittanut kaksi edellistä otteluaan. Se enteilee parempaa jatkoa lahtelaisjoukkueelle ja KalPalla tulee olemaankin iso työ hakea pisteet Pelicansilta. KalPa voitti Ilveksen torstaina, mutta hävisi sitä ennen 4 ottelua putkeen. Savolaisten peli ailahteleekin liikaa ja hyvä suoritusvarmuus puuttuu joukkueesta. Ratkaisijoita pitää löytyä muistakin, kuin 1. kentästä. Tiukka kiekkoilta luvassa ja jatkoaika on mahdollinen. Merkki X.

 

 

Ässät - HPK

Porin Isomäelle saapuu vieraaksi alkukauden vieraskiertuejoukkue HPK. HPK:n vaikea alkukausi on takanapäin ja joukkue on selvästi piristynyt viime kierroksilla. Vaikka se hävisi Jokereille torstaina 3-2, hallitsi se kenttätapahtumia ja kiekollista peliä lähes koko ottelun. Maalilla Teemu Lassila on pelannut hyvin koko alkukauden ja se tarjoaakin joukkueelle mahdollisuuden taistella voitosta joka ilta. Ässät ja Alpo Suhonen ovat hieman yllättäenkin välttäneet sarjan jumbosijat ja porilaisjoukkue pelaakin varsin kelvollista peliä. Nuori joukkue pelaa ennakkoluulottomasti illasta toiseen ja parhaana iltana se pystyy kaatamaan kärkijoukkueetkin. Tiukka peli luvassa, risti mahdollinen. Merkki 2.