SM-liigakierros 25.9

 

 

Ilves - JYP

Ilves saa Hakametsässä vastaansa kovakuntoisen hurrikaanilauman. JYPin ainoa huoli tällä hetkellä on ykköskentän tehottomuus ja pienet loukkaantumiset. Lisää jobinpostia sairaslistalle tuli tiistain Pelicans-ottelussa, kun Samuli Piiroinen loukkaantui. Myös Tuomas Vänttinen ja Kalle Koskinen ovat varmuudella poissa. JYP kaatoi Pelicansin varmalla pelillä ja kakkoskenttä iski tarvittavat maalit, mutta myös ykköskentältä odotetaan tehoja. Ilves puolestaan lähtee peliin kahden ottelun tappioputkessa ja tähän Sakari Pietilä haluaa varmasti muutosta. Ilveksen ykköstähti on vuokralla oleva Colby Genoway, joka onkin saalistanut viidessä ottelussa tehot 2+5. Luvassa on tiukka peli, joka päättyy maalin erolla suuntaan tai toiseen. Merkki X.

 

 

KalPa - SaiPa

Kuopiossa on pitkästä aikaa hyvä joukkue, jolla voidaan menestyä. KalPa porskuttaakin runkosarjan sijalla kuusi. Kuopiolaisten terävintä kärkeä on ollut veteraaniosasto Kalle Sahlstedt ja Sami Kapanen. Tämä tutkapari on saalistanut yhteensä 15 pistettä. Myös SaiPa on parantanut peliään ja on tällä hetkellä parin ottelun voittoputkessa. SaiPasta on löytynyt ratkaisijoita alemmistakin kentistä, vaikka pääarkkitehtina SaiPahyökkäyksessä on toiminut konkarihyökkääjä Shayne Toporowski. KalPa on kuitenkin sen verran vahva kotonaan Niiralan montussa, että SaiPa ei tule pisteitä mukaansa viemään. Merkki 1.

 

 

Kärpät - Blues

Kierroksen ehdoton kärkikamppailu. Kärpät lähtee hakemaan revanssia viikon takaisesta ottelusta, jonka Blues vei nimiinsä 4-3. Nyt pelataan kuitenkin Oulun Raksilassa joka on aina vaikea paikka vierasjoukkueelle. Vaativa oululaisyleisö varmasti kannustaa omansa kovaan iskuun ja ottelusta tuleekin äärimmäisen tasaväkinen. Blues on sarjan piikkipaikalla viidellä voitetulla ottelullaan, mutta huomenna se joutuu antamaan tasoitusta oululaisille loukkaantumisten muodossa. Bluesilta puuttuu muutama avainpelaaja joka saattaa vaikuttaa ottelun kulkuun. Raksilassa nähdään varmasti huipputasainen ottelu jonka voittajaa saatetaan etsiä jopa rangaistuslaukauskilpailusta. Merkki X.

 

 

Lukko - TPS

Pirteästi kauden aloittanut Lukko saa vastaansa TPS:n. Lukko on voittanut pelaamastaan viidestä ottelusta neljä ja lähteekin tähän otteluun sarjakakkosena ja selkeänä ennakkosuosikkina. TPS:n alkukausi taas on ollut hieman synkempää luettavaa. Joukkue on voittanut vain kaksi peliä ja viimeksi se otti kuokkaan Pelicansilta ja KalPalta. Ison loven turkulaispuolustukseen tekee myös Aki Bergin mahdollinen poisjäänti. Mies loukkasi olkapäänsä KalPa pelissä ja onkin epävarmaa onko mies pelikuntoinen torstaina. Lukon ykköskenttä on ollut tappavan tehokas alkukaudella ja onkin selvää, että kankea TPS-puolustus joutuu pulaan vikkelien lukkohyökkääjien kanssa. Selvä kotivoitto, tulosvetoon reilusti maaleja Lukolle.  Merkki 1.

 

Pelicans - Ässät

Lahdessa kohtaavat Pelicans ja Ässät. Aravirran suojatit saivat tiistaina siipeensä, kun JYP hoiti voiton hyvällä liikkeellä. Torstaina pelikaanilauman vastus on astetta helpompi. Vastaan asettuu viime kauden jumbo, Porin Ässät. Arvokkaan kotivoiton tiistaina napannut Ässät sai varmasti lisää itseluottamusta ja tulee tähänkin otteluun kovalla sykkeellä. Nuoret patapaidat Sakari Salmisen johdolla ovatkin tehneet hyvää esiinmarssia ja pelanneet hyvällä itseluottamuksella koko alkukauden. Huomenna vastassa on kuitenkin hyvin liikkuva pelicans-puolustus, joka on erittäin vaikesti ohitettava. Pienen lisämausteen otteluun tuo Leo Komarovin otteet entistä seuraansa vastaan. Nähdäänkö kentällä ylilyöntejä tai tappeluita, se selviää torstaina. Voiton vie kuitenkin Pelicans. Merkki 1.