SM-liigakierros 27.11  
 

HPK - Tappara

Tappara yrittää oikaista kurssiaan torstaina HPK:ta vastaan Rinkelinmäellä. Tapparan musta kausi alkoi jo lokakuun puolessavälissä, kun SaiPa kaatoi tamperelaiset Hakametsässä. Tuon ottelun jälkeen kirvesrinnat ovat kyenneet voittoon ainoastaan kahdesti, joista vain toisen kerran varsinaisella peliajalla. Mikko Saarisen luotsaamaat kirvesrinnat ovatkin eittämättä paksussa kipsissä ja joukkue tarviikin voittoja saadakseen oman pelin auki. HPK:lla sen sijaan kulkee paremmin. Joukkueen avainpelaajat ovat ottaneet isompaa roolia kauden kuluessa ja se näkyy myös tilastoissa. HPK on kolmen ottelun voittoputkessa, joka saa tänään jatkoa. Merkki 1.

 

Ilves - Kärpät

Ilveksellä on alkukaudella ollut muutakin takussa kuin turkki. Peli on ollut yhtä hurlumheitä, eikä Sakari Pietilä näytä olevan keksinyt mitään poppakonsteja sen kuntoon laittamiseksi. Tiistaina Lukko möyhensi Ilveksen kotonaan peräti 5-0 lukemin. Kärpillä sen sijaan pyyhkii paremmin. Joukkue on voittanut viidestä edellisestä ottelusta neljä ja peli onkin kulkenut mallikkaasti. Tiistaina SaiPa joutui toteamaan oululaisten paremmuuden, vaikka peli olikin erittäin tasainen ja kääntyi lopulta Kärppien eduksi 2-1. Jos Ilves jatkaa seisoskelua lähtee pisteet Pohjoiseen. Merkki 2.

 

KalPa - Pelicans

Kuopion KalPa saa vieraita Lahdesta kun Pelicans matkustaa Savoon. Yksi alkukauden pahimmista alisuorittajista on Aravirran luotsaama Pelicans. Joukkue on sarjataulukon 10 ja peli ei kulje. Maalivahtipeli on toiminut hyvin Tommi Nikkilän tultua tolppien väliin, mutta kaikilla muilla osa-alueilla on ollut vaikeaa. Joukkueeseen hankitut "nimivahvistukset" eivät ole ottaneet heille tarjottua roolia ja se näkyy kentällä. Peli on löysää surffailua ja vastuun siirtelyä. Lahtelaisten pirteintä osastoa alkukaudella on ollut konkari Marko Jantunen ja nuori rämäpää Leo Komarov. KalPan paketti on hyvin kasassa vaikka joukkue on muutaman pelin viime kierroksilla hävinnytkin. Jos kotijoukkue saa kovan paineen heti alusta päälle, jäävät pisteet Kuoioon. Merkki 1.

 

 

SaiPa - JYP

Kovana kotijoukkueena tunnettu SaiPa joutuu todelliseen testiin kotiluolassaan, kun vastaan luistelee sarjakärki JYP Jyväskylästä. SaiPan sairaslista on ollut koko alkukauden varsin pitkä, mutta tänään se saa pieniä apuja lasaretin puolelta kun loistavan alkukauden pelannut Antti Nyrhinen palaa kokoonpanoon. Muita mahdollisia palaajia ovat Anssi Löfman ja Jussi Tarvainen. Myös Simo Pulkki ja Jonne Virtanen palaavat kokoonpanoon pelikieltojen päätyttyä. SaiPan pitääkin keskittyä pelaamiseen, sillä JYPistä tuskin löytyy tappelupukareita SaiPan isoille järkäleille. Jos JYPin jalka kulkee se hakee pisteet mukaansa, jos peli ailahtelee, kotijoukkue yllättää ja pitää pisteet idässä. Merkki 2.

 

TPS - Jokerit

Viime kierroksella kolme sijaa sarjataulukossa noussut TPS saa vieraita Helsingistä kun Jokerit matkustaa Elysee Areenalle. Viime kierroksilla parempia otteita esittänyt TPS on löytänyt oikeanlaista puhtia tekemiseensä ja se on tuonutkin jo kaksi voittoa putkeen. Vastustajat ovat tosin olleet heikoimmasta päästä, kun joukkue on kaatanut Ässät ja Tapparan. Tänään vastus kovenee huomattavasti ja nyt TPS:llä onkin todellinen mittari edessään. Jokerit on joka osa-alueella liigan eliittiä ja se rankaisee nopeasti, mikäli vastustaja sortuu virheisiin. Vain kovalla liikkeellä TPS pystyy haastamaan Jokerit. Tänään turkulaisten jalka ei riitä. Merkki 2.

 

 

Ässät - Blues

Sarjakolmonen Blues matkustaa Länsirannikolle Porin Ässien vieraaksi. Patapaidat saivat tuta viime kierroksella, miten käy jos joukkueen jalat eivät pysy vastustajan mukana. JYP marssi neljän ketjun voimin porilaisten yli, kun hitaat porilaispuolustajat katselivat. Alpo Suhonen sanoi ottelun jälkeen, että joukkue on menossa oikeaan suuntaan. Blues ja JYP pelaavat hyvin samanlaisella pelityylillä ja mikäli Ässät ei saa jalkaa liikkeelle tulee noutaja myös kotikaukalossa. Bluesia on vaivannut pitkään jo loukkaantumiset ja jobinpostia tuli viime kierroksellakin. Joukkueelta puuttuu kahden kentän verran miehiä pelaavasta kokoonpanosta ja se näkyy varmasti. Joukkue tarvitsee onnistumisia laajalta rintamalta. Vieraspisteet. Merkki 2.