SM-liigakierros 28.10

 

 

HIFK - KalPa

Kuopion KalPa matkustaa Helsinkiin HIFK:n vieraaksi. KalPan jatkoi lauantaina alkukauden pirteitä otteittaan ja se pelasi hyvän pelin, vaikka Pelicans korjasikin pisteet voittomaalikilpailun jälkeen. KalPan tehokkainta osastoa oli jälleen kerran joukkueen ykkösketju Sami Kapasen ja Kalle Sahlstedtin johdolla. HIFK on saanut myös peliään kulkemaan paremmin, vaikka joukkue onkin hävinnyt kaksi edellistä ottelua. Viime peli joukkueelta oli surkea ja Ilves korjasi helpot pisteet. HIFK on varmasti sisuuntunut ja laittaa kotikaukalossaan savolaiset koville. Merkki 1.

 

 

HPK - Lukko

Rinkelinmäen uudistetulle Patria Areenalle tulee vieraita Länsirannikolta, kun Rauman Lukko matkustaa Hämeenlinnaan. Lukon hieno alkukausi sai jatkoa viime lauantaina, kun joukkue voitti SaiPan jatkoajalla. Voittomaalin teki hyvän alkukauden pelannut puolustajakolossi Tomi Pettinen. HPK-valmentaja Jukka Rautakorpi on saanut ritaripaidat pelaamaan äärimmäisen fyysistä ja liikkuvaa kiekkoa ja se on alkanut näkymään myös tulostaululla. Peli on katsojan silmään erittäin viihdyttävää, kun joukkue liikkuu ja taklaa hyvin. Lauantaina HPK haki pisteet helposti Porista ja Lukko saakin olla erittäin tarkkana kotijoukkueen kanssa. Lukko on sarjataulukon neljäs ja HPK kuudes, joten luvassa onkin äärimmäisen tasainen peli ja jatkoaika ei olisi mahdottomuus.  . Merkki 1.

 

Jokerit - JYP

Kierroksen ehdoton kärkikamppailu käydään Helsingin Hartwall Areenalla, jonne vieraaksi saapuu Keski-Suomen ylpeys, JYP. Vierailija JYP on pelannut loistavan alkukauden ja se näkyy sarjataulukossa. Joukkue on sarjan piikkipaikalla kahdeksan pisteet erolla toisena olevaan Bluesiin. Kotijoukkue Jokerit on sarjan kolmonen, tosin se on pelannut kolme ottelua vähemmän kuin JYP. Mikäli Jokerit voittaa kaikki kolme otteluaan nousee se JYPin kantaan. Vaikka molemmat joukkueet ovat sarjataulukossa hyvillä sijoilla, on molempien peli välillä hakemista. Molempia joukkueita on vaivannut ykköskentän lievä unisuus, tosin viime kierroksilla joukkueiden nimimiehetkin ovat saaneet onnistumisia. Luvassa onkin huikea trilleri, jossa ei montaa maalia nähdä. Merkki X.

 

 

SaiPa - Ilves

Idän Sputnikit saavat vierailijoita Tampereelta, kun Ilves matkustaa Lappeenrantaan SaiPan vieraaksi. Ilves muutti kurssinsa Lauantaina, kun se nöyryytti HIFK:ä kotonaan tylyin 5-1 lukemin. Ilves on sarjataulukon kymmenes ja joukkue varmasti mielii kivuta taulukossa ylöspäin. SaiPa on pelannut odotetun alkukauden. Joukkue on sarjataulukon kahdeksas ja se napsii pisteitä sieltä täältä. Joukkueen ykkösmiehenä on häärinyt tuttu nimi. Kokenut Shayne Toporowski jaksaa tehdä töitä illasta toiseen ja se näkyy myös tilastoissa. Myös puolustaja Antti Nyrhinen on tehnyt mukavat 4+8 tehot pakin paikalta. Lappeenrannan Kisapuisto on aina vaikea paikka vierailijalle ja Ilves lähteekin hallista ilman pisteen pistettä. Merkki 1.

 

Tappara - Ässät

Tapparan Hakametsään saapuu vieraita Porista. Ässät matkustaa tappio niskassaan Tampereelle parantelemaan asemiaan. Tappara on neljän ottelun tappioputkessa ja nyt sillä onkin oiva sauma muuttaa kurssinsa, kun ennen kautta jumboksi veikattu Ässät tulee vierailulle. Tapparan peli pyörii ajoittaan näyttävästi ja joukkue saa hyviä maalipaikkoja, mutta suurin ongelma joukkueella on viimeistelyssä. Maalipaikoissa kirvespaitojen kädet jäätyvät ja kiekkoa ei saada tarpeeksi kovalla prosentilla reppuun. Tappara joutuu tekemään valtavan määtän töitä yhden maalin eteen ja pelisuunnitelma ei pysy kasassa täyttä 60. minuuttia. Ässät on sarjataulukossa viimeistä edellinen ja joukkue tarvisikin voittoja, jotta toiveet sääliplayoff-paikasta säilyisi. Viidestä viimeisestä ottelusta Ässät ei ole pystyny voittamaan kun alavireisen Ilveksen. Pisteet jäävät Tampereelle. Merkki 1.