SM-liigakierros 29. tammikuuta 2009  
 

Blues - Ilves

Blues saa jo toistamiseen tällä viikolla vieraita Tampereelta, kun maanantaina vierasvoiton Espoosta hakenut Ilves saapuu uudelleen sinipaitojen vieraaksi. Ilves on parantanut vieraspelaamistaan roimasti joulun jälkeen. Ennen joulua se oli selkeästi heikoin vierasjoukkue. Nyttemmin putki on alkanut kulkea Hakametsän ulkopuolellakin ja seitsemästä viimeisestä ottelusta vain kahdesta mukaan ei ole irronnut yhtään pistettä, ja nekin ovat päättyneet vain maalin tappioon. Blues aloitti tammikuun mainiosti, mutta viime aikoina peli on tökkinyt. Se on hävinnyt kaksi edellistä peliään suoraan varsinaisella peliajalla ja Petri Matikaisella onkin kova työ saada joukkue takaisin kiskoilleen. Mikäli sinipaitojen peli ei kulje, vie tupsukorvat pisteet mukanaan. Merkki 1.

 

HIFK - TPS

HIFK on hävinnyt kaksi edellistä otteluaan, TPS puolestaan voittanut kaksi edellistään. Asetelmat illan otteluun ovat mielenkiintoiset. Jos HIFK haluaa voittaa ja koko joukkue on asennoitunut oikein, se laittaa TPS:n todella ahtaalle. Jos taas punapaitoja ei pelaaminen kiinnosta, niin nousukuntoinen TPS luistelee kilpipaidat kumoon. HIFK on sarjataulukon kahdeksas, TPS 11. Eroa joukkueiden välillä tosin on vain kolme pistettä. Se kertoo äärimmäisen tiukasta sarjasta. Tammikuun alussa turkulaiset kävivät hakemassa Nordenskiöldinkadun hallista täyden pistepotin ja samanlainen temppu tänään pistäisi taistelun viimeisistä playoff-paikoista todella tiukaksi. Merkki 1.

 

HPK - JYP

Syyskauden voitosta voittoon jyrännyt JYP matkustaa Rinkelinmäelle HPK:n vieraaksi. Sittemmin menoaan hiljentänyt JYP on kadottanut täysin kaasukahvansa. Joukkue on liigan kuntopuntarissa viimeisellä sijalla ja sarjajohto kutistuu kierros kierrokselta. Risto Dufvan suojattien pitää herätä taistelemaan, mikäli joukkue mielii voittaa runkosarjan. JYPin ykköskenttä on tehnyt pisteitä tasaisesti, mutta muut kentät ovat kuin varjojen mailla.  Vastus kurssin kääntämiseen ei ole helpoimmasta päästä. HPK on tällä kaudella ollut erittäin vaikea pala purtavaksi jyväskyläläisille. Edellisessä kohtaamisessa Kerho nollasi JYPin ja ennen kaikkea Jarkko Immosen ketjun. Niin käy tänäänkin. Merkki 1.

 

KalPa - Pelicans

Savon Ylpeys, Kuopion KalPa saa vieraita Lahdesta, kun Pelicans matkustaa kalakukkokaupunkiin. Lahden Pelicans antoi tiistaina todellisen myrskyvaroituksen siitä, millaista peliä joukkue voi parhaimmillaan esittää. Lappeenrannan SaiPa koki täystyrmäyksen, kun lahtelaiset iskivät peräti kymmenen maalia Sputnikkien verkkoon. Samalla Pelicansista tuli kauden ensimmäinen joukkue, joka pystyi kaksinumeroisille maaliluvuille. Pelicans onkin yksi kuntopuntarin kovakuntoisimmista joukkueista ja KalPalla on luvassa täysi iltapuhde, mikäli joukkue mielii pitää pisteet Niiralassa. KalPa ei ole ollut tämän vuoden puolella parhaimmillaan kotikaukalossaan ja se onkin merkki vierasvoitosta. Merkki 2.

 

   

SaiPa - Jokerit

SaiPan vieraaksi Lappeenrannan Kisapuistoon matkustaa Helsingin Jokerit. SaiPa sai kovan muistutuksen viime kierroksella miten käy jos unohtaa pelata. Pelicans niittasi 10 maalia Sputnikkien verkkoon ja peli oli taputeltu. SaiPan käyrä on osoittanut alaspäin jo jonkin aikaa, ja paikka liigan jumbona on vankistunut. Samalla kun muut häntäpään joukkueet ovat pystyneet metsästämään tärkeitä voittoja, on SaiPan rooliksi jäänyt tappioiden nieleminen kovasta taistelusta huolimatta. Varsinkin kotona keltapaidat ovat taistelleet hyvin, mutta tiukat pelit ovat kääntyneet tappioiksi. Jokerit painaa tällä hetkellä maalivahtiongelmien kanssa, joten narripaitojen alakerta on haavoittuvainen. Jos Riksman ei onnistu, ei narreilla ole laittaa tilalle liigatasolle hyvää maalivahtia. Merkki 1.

 

   

Tappara - Kärpät

Hakametsään saapuu vieraita Oulusta, kun Kärpät matkustaa Tapparan vieraaksi. Oululaiset ovat pelanneet todella vahvan tammikuun ja pikkupedot ovatkin kuntopuntarin kräkijoukkue. Viime peleissä pääarkkitehtina on toiminut joukkueen kanadalaissentteri Daniel Corso, joka on mättänyt huikeita tehoja. Peräpäähän kovan vahvistuksen Josef Boumediennen muodossa saanut oululaisryhmä on näin ollen noussut lentoon juuri ratkaisupelien lähestyessä. Tappara sinnittelee edelleen pudotuspeliviivan alla. Viime aikoina myös muutama kolmen pisteen voitto on tarttunut tamperelaisten haaviin ja taistelu playoff-paikoista käy kuumimmillaan. Tappara tarvii voiton säilyäkseen taistelussa mukana. Merkki 2.