SM-liigakierros 29.11    

Jokerit - Blues

Kierroksen ehdoton kärkikamppailu pelataan Helsingin Hartwall Areenalla, kun toisistaan mittaa ottavat Jokerit ja Blues. Tämä taistelupari kohtasi viime kaudella välierissä ja Blues oli silloin vahvempi. Nyt puntit ovat hieman tasoittuneet, kun jokerileirissä on tehty kovia hankintoja, joka osa-alueelle. Blues on viime aikoina kärsinyt loukkaantumisista ja joukkueelta onkin lukuisia avainmiehiä pitkään poissa. Se ei voi olla näkymättä joukkueen pelissä. Jokerit lähtee otteluun pienenä ennakkosuosikkina, vaikka sarjataulukossa joukkuuet ovat peräkkäisillä sijoilla, kahden pisteen erolla toisistaan. Merkki 1.

 

JYP - HPK

Kierroksen toinen kärkipään kamppailu käydään Jyväskylän uudistetulla Synergia-Areenalla, jonne vieraaksi saapuu HPK Hämeenlinnasta. JYP on sarjan piikkipaikalla seitsemän pisteen erolla Jokereihin, tosin kolme ottelua enemmän pelanneena. HPK on ollut vaikea vastus JYPille tällä kaudella. Joukkue ei ole ritaripaitoja vielä tällä kaudella pystynyt voittamaan ja tänään se tulee varmasti taistelemaan kynsin ja hampain tärkeistä kotipisteistä. Joukkueilla on osittain samanlainen pelitapa, joka perustuu vahvaan liikkeeseen ja aktiiviseen karvaukseen. Vastustajan pakeille tulee kiire näitten joukkueiden pelatessa, mutta miten käy kun kaksi nopealla pelitemmolla pelaavaa joukkuetta kohtaa. Katsojaystävällistä ja fyysistä kiekkoa luvassa. Merkki X.

 

KalPa - Ilves

Tampereen Ilves matkustaa Kuopioon KalPan vieraaksi. Ilves on viime aikoina useaa otteeseen leimattu kriisijoukkueeksi. Puheissa on perää, sillä joukkue on sarjan kymmenes. Ilveksen tasoisella materiaalilla pitäisi pystyä taistelemaan paremmista sijoista. Sakari Pietilän täytyykin alkaa repimään tupsukorvista enemmän tehoja irti jos Hakametsässä meinataan nähdä playoffskiekkoa ensi keväänä. KalPan peli sen sijaan kulkee. Joukkueen kuntopuntari osoittaa yhtä liigan parhaista ja joukkue pelaa voittavaa jääkiekkoa. Kun ykköskenttään lisätehoja hankittu Toni Mäkiaho on onnistunut loistavasti, voidaan KalPaa pitää yhtenä liigan vaarallisimmista joukkueista tällä hetkellä. Kotivoitto. Merkki 1.

 

Kärpät - Ässät

Oulun Raksilaan vieraaksi saapuu kuntopuntarin surkein joukkue. Ässät on hävinnyt kolme viimeistä otteluaan rumin lukemin. Neljän viimeisen ottelun maaliero on todella ruma 24-6. Se kertoo siitä, että maalivahtipeli ei ole onnistunut. Toisaalta se kertoo myös siitä, että puolustajat eivät ole täyttäneet omaa rooliaan. Koko Ässäjoukkueen on syytä ottaa itseään niskasta kiinni jos joukkue haluaa palata voittojen tielle. Kärpillä peli on paremmin uomissaan, vaikka joukkue hävisikin torstaina Ilvekselle. Ajoittain pikkupetojen peli kulkee varsin mallikkaasti ja välillä joukkue on kuin nuoret varsat kevätlaitumella. Tasainen ja ehjä 60 minuuttia onkin molempien joukkueiden toive. Kärpät on erittäin hyvä kotijoukkue ja se korjaakin tänään pisteet. Merkki 1.

 

Pelicans - TPS

Lahden Pelicans saa vieraita Turusta kun TPS matkustaa Isku Areenalle. Kai Suikkasen johdolla hienoon vireeseen yltynyt TPS yrittää lisätä Pelicansin kotiotteluiden tuskaa. Pussinokat ovat hävinneet neljä viimeistä kotiotteluaan ja onkin tärkeää, että putki saadaan nopeasti poikki. Molempien joukkueiden kuntokäyrät ovat varsin jyrkät. Pelicansin harmiksi joukkueen kuntokäyrä tosin osoittaa alamäkeä. Joukkue on hävinnyt yhdeksästä viime ottelustaan kuusi ja valahtanut sarjataulukossa sijalle 12. TPS sen sijaan on aloittanut kirinsä kohti keskikastia ja se onkin voittanut seitsemästä viime ottelusta kuusi. Joukkueen peli-ilme on ollut pirteä ja valmentajanvaihdos on tuonut odotettua piristysruisketta joukkueen peliin. Merkki 2.

 

SaiPa - Lukko

Hyvään pelivireeseen tällä viikolla päässyt SaiPa isännöi Rauman Lukkoa Lappeenrannan Kisapuistossa. Viime aikoina vaisusti esiintynyt Lukko on saanut hieman valoa tunnelinpäähän. Joukkue voitti hiljattain Ilveksen 5-0 ja vaikka se hävisi perjantaina HIFK:lle vieraissa, pelin suunta on parempaan päin. SaiPa on pelannut hyvän viikon. Torstaina kaatui sarjakärki JYP ja kaksi edellistä otteluakin oli oivia näytteitä SaiPan pelistä. Vaikka Jokerit ja Kärpät korjasivatkin pisteet otteluista oli SaiPan peliä ilo katsella. Joukkue tekee valtavasti töitä eikä joukkue kumarra mitään eikä ketään. Makoisa JYP-voitto joukkueen on nollattava pian tai Lukko jyrää keltapaidat. Lisää mielenkiintoa otteluun tuo myös kahden huippumaalivahdin kohtaaminen kun Iiro Tarkki haastaa Petri Vehasen. Merkki X.

 

 

Tappara - HIFK

Tampereen Hakametsään saapuu vieraita Helsingistä, kun HIFK matkustaa Manseen. Tapparan peli on ollut surkeaa viime aikoina, ainoana positiivisena asiana voidaan pitää torstaista HPK-voittoa. Vierailija HIFK:lla on myös ollut omat ongelmansa kauden aikana, mutta joukkueen peli näyttää viimein lähteneen kohti parempaa. Osasyynä voi pitää erästä yksittäistä pelaajaa. Shawn Bates haukuttiin lihavaksi ennen Suomeen tuloaan, mutta jo parin pelin jälkeen mies hiljensi koko kansan. 33-vuotias jenkkihyökkääjä dominoi parhaimmillaan koko hyökkäysaluetta ja lättysyötöt napsahtavat omien lapaan. Tämä on näkynyt myös tulostaululla ja pistepörssissä. Kahdeksan ottelua tehoin 3+10 kertoo jotain miehen taidoista. Kevään tullen tämä mies on kultaakin kalliimpi. Merkki 2.