SM-liigakierros 30.10.2008  
 

Jokerit - HIFK

Helsingin Hartwall Areenalla käydään torstaina tulikuuma paikalliskamppailu kun Jokerit ja HIFK iskevät yhteen. JYP katkaisi tiistaina Jokereiden seitsemän ottelun voittoputken, mutta narripaitoja voidaan silti pitää ennakkosuosikkeina illan otteluun. Jokerit pelasi tiistaina kauden parhaan pelinsä ja vain Sinuhe Wallinheimo JYPin maalilla pelasti JYPin. HIFK:n peli on takunnut viime kierroksilla ja Kari Jalonen ei ole saanut rosteristaan kaikkea irti. Mikäli lepsuilu jatkuu torstaina, jää pisteet Jokereille. Merkki 1.

 

   

HPK - JYP

Hämeenlinnan Rinkelinmäelle saapuu vieraita Jyväskylästä, kun sarjakärki JYP matkustaa HPK:n vieraaksi. JYP porskuttaa neljän ottelun voittoputkessa ja suvereenissa sarjajohdossa, mutta mitään syytä leijumiseen ei ole. Peli ei ole aina toiminut toivotulla tavalla ja tiistaina Sinuhe Wallinheimo pelasti pisteet JYPin mukaan, kun Jokerit kaatui vieraissa 0-1. HPK on päässyt loistavaan vireeseen ja siitä kielii kaksi viimeistä ottelua, saldona 6 pistettä. Tiistaina joukkue jyräsi Lukon tylyin 6-1 lukemin. Joukkuetta ei ole vielä uudessa kotihallissa tällä kaudella voitettu, eikä voiteta tänäänkään. Merkki 1.

 

 

KalPa - Ässät

Porin ylpeys Ässät matkustaa Savoon, Kuopioon KalPan vieraaksi. Molemmat joukkueet ottivat tiistaina maukkaan voiton ja kohentelivat asemiaan sarjan keskikastissa. KalPa on sarjataulukon viides ja Ässät sijalla yhdeksän. KalPan tehonyrkki Kapanen - Sahlstedt on jyrännyt vakuuttavasti koko alkukauden ja pisteitä ropisee tasaisesti illasta toiseen. Miehet ovatkin pistepörssin sijoilla 1 ja 3, eikä merkkejä hyytymisestä ole näkyvissä. Ässien peli on kulkenut hyvin vieraissa ja odotettavissa onkin kiihkeä peli. Maalivahtien taistelu, jossa KalPa ja Mika Järvinen vievät pidemmän korren.Merkki 1.

 

   

Kärpät - TPS

Vaikean alkukauden pelannut Oulun Kärpät isännöi Raksilassa sarjajumboa, kun TPS matkustaa Pohjoiseen. Ottelua voidaan pitää jumbomatsina, kun Kärpät on valunut sarjataulukossa toiseksi viimeiseksi ja TPS on "tutusti" viimeinen. Ottelun suurin mielenkiinto kohdistuu TPS päävalmentaja Kai Suikkaseen, joka debytoi TPS penkin takana. Kääntääkö Kaitsu TPS:n kurssin vai alkaako Kärpät pelaamaan, kuten sarjan kalleimmalla miehistöllä pitää. Kärpät vie ja TPS vikisee. Merkki 1.

 

 

Lukko - Tappara

Rauman Äijänsuolle saapuu vieraita Tampereelta, kun Tappara matkustaa länsirannikolle Lukon vieraaksi. Tappara on hävinnyt viisi edellistä otteluaan eikä parannusta otteisiin ole näkyvillä. Joukkue hävisi tiistaina kotonaan Ässille eikä pystynyt juuri maalipaikkoja luomaan. Taitoa ja käsiä joukkueesta löytyy, mutta se jokin Tapparan pelistä puuttuu. Lukko sen sijaan on esittänyt ajoittain varsin viihdyttävää kiekkoa ykköskenttänsä johdolla ja pisteitäkin on roissut mukavasti. Kotivoitto, rumat lukemat mahdolliset. Merkki 1.

 

 

Pelicans - SaiPa

Lahden ISKU-Areena saa vierailijoita Idästä, kun sarjataulukon seiska, SaiPa matkustaa Pelicansin vieraaksi. Molempien joukkueiden peli on ailahdellut pelien välillä valtavasti ja suorituksista puuttu tasaisuus. SaiPa on voittanut viidestä edellisestä ottelustaan neljä, mutta peli ei ole ollut parhaassa uomissa. Pelicans on voittanut kolme edellistä peliään ja Hannu Aravirta voi hetkeksi huokaista helpotuksesta. Joukkue on omaksunut paremmin ja paremmin Pelicans-käskijän pelitavan ja tulosta on alkanut syntyä. Lahtelaisten parhaana pistemiehenä on hieman yllättäen viime otteluissa häärinyt Leo Komarov. Tämän miehen nimi on totuttu näkemään tilastoissa, mutta ei pisteiden kohdalla. Rottamaisella käytöksellään vastustajaa kuumentava Komarov on kuitenkin alkanut pelata ja tulostakin syntyy. Huomenna "Leksa" kaataa SaiPan. Merkki 1.