SM-liigakierros 30.9

 

 

HIFK - KalPa

HIFK saa vieraita Savosta. Alkukauden pirteästi esiintynyt KalPa on pelannut tasaisen ja hyvän alkukauden. Seura porskuttaakin sarjataulukon jaetulla ykkössijalla, Kärppien ja Bluesin kanssa. HIFK on aloittanut huomattavasti surkeammin. Se on voittanut vain yhden pelin ja on jämähtänyt sarjan häntäpäähän. Joukkueella on ollut isoja ongelmia jokaisella osa-alueella, eikä Kari Jalonen ole saanut joukkuettansa odotettuun iskuun.Sarja on vasta alussa ja ei ole syytä vielä ryhtyä hätiköityihin toimenpiteisiin, mutta HIFK:n on pian saatava peli kuntoon tai kausi tulee olemaan nolo mahalasku helsinkiläisille. Huomenna avainpelaajat syttyvät kotikentällä ja KalPa kaatuu parin maalin erolla. Merkki 1.

 

   

Jokerit - Pelicans

Lahtelaiset saapuvat Jaffalaan ensimmäistä kertaa tällä kaudella. Viime kaudella joukkueet kohtasivat puolivälierissä ja Jokerit vei silloin pidemmän korren. Pelicans haluaa varmasti hakea pisteet Pasilasta ja laittaa lisää painetta Jokeriaitioon. Jokerit hävisi lauantaina Kärpille todella tylyin numeroin Raksilassa. Kärppäpaidat liikkuivat hyvin ja tehtailivat maaleja kuin liukuhihnalta ja summerin soidessa taululla komeilivat 6-0 lukemat. Jokeripakka lienee siis äärimmäisen kiukkuinen ja haluaa varmasti antaa kaikkensa kotiyleisön edessä. Pelicansin liike ei riitä ja viime kaudella Jokereissa kakkosmaalivahtina pelannut Hovinen ei kestä entisen kotihallin paineita, ja Jokerit latovat taululle tylyt numerot. Merkki 1.

 

 

Lukko - SaiPa

Idän Sputnikit matkustavat Raumalle Lukon vieraaksi. Lukon alkukausi on ollut erittäin hyvä, vaikka joukkue hävisikin lauantaina Jyväskylässä. Ratkaisijoita on löytynyt laajalta rintamalta ja maalivahtipeli on ollut liigan eliittiä. SaiPan alkukausi on ollut yhtä vuoristorataa. Välillä joukkue esiintyy varsin pirteästi ja voittaa vaikeitakin vastustajia, mutta vastapainoksi löytyy myös muutama kunnon romahdus. Lukko on vaikea kaadettava kokonaan eikä SaiPa saa ujutettua kiekkoja Lukkomaalivahti Petri Vehasen taakse.  Merkki 1.

 

 

Tappara - Blues

Blues matkustaa Tampereelle Tapparan vieraaksi. Espoolaiset ovat odotetusti sarjan piikkipaikalla. Petri Matikainen on jatkanut vakuuttaa työtä, ja joukkue toimii miehen ohjaksissa kuin junan vessa. Tapparan alkukausi on ollut yhtä myrskyn silmässä seilaamista ja se on voittanut pelaamastaan seitsemästä ottelusta vain yhden. Tällä hetkellä joukkue ajelehtii neljän ottelun tappioputkessa, joka pitäisi saada poikki mahdollisimman äkkiä, muuten sarjan kärki karkaa ja Tappara taistelee enää jumbosijoista. Huomenna se tulee olemaan kuitenkin erittäin vaikeata. Vaikka Bluesilla on muutamia avainpelaajia poissa, se pelaa joukkueena niin tiivistä viisikkoa, että Tappara ei pääse maalipaikoille ja pisteet matkaavat Espooseen. Merkki 2.

 

 

Ässät - JYP

Viime kauden heittopussi, alkukauden komeetta. Porissa pyyhkii hyvin. Jo ennen kautta eri medioissa haukuttu Ässät on päättänyt jättää toimittajien arviot sikseen ja keskittyä pelaamiseen. Joukkue ei kuhise tähtiä, mutta Alpo Suhonen on saanut piiskattua rivimiehet kovaan iskuun ja patapaitojen tunnetila ja lataus otteluihin on erittäin kova. Ässät on kolmen ottelun voittoputkessa, mutta huomenna sen jatkaminen tulee olemaan vaikeaa Vieraaksi saapuu JYP. Nämä joukkueet ennustettiin sarjataulukon eripäihin kauden alkaessa, mutta uskokaa tai älkää, Ässät lähtevät suosikkijoukkueena otteluun. Isomäessä nähdään tiukka taistelu ja ottelu venyykin jatkoajalle. Loppu on arpapeliä. Merkki X.

Canal+ Sport 1 kanava televisioi ottelun Ässät - JYP 18.30 alkaen.